Queen - Rock Montreal (2007)

Label: EMI

1. Intro (2:01)
  2. We Will Rock You (Fast) (3:08)
  3. Let Me Entertain You (2:50)
  4. Play the Game (3:59)
  5. Somebody to Love (7:55)
  6. Killer Queen (2:02)
  7. I'm in Love with My Car (2:05)
  8. Get Down Make Love (4:48)
  9. Save Me (4:16)
  10. Now I'm Here (5:33)
  11. Dragon Attack (3:13)
  12. Now I'm Here [Reprise] (1:55)
  13. Love of My Life (3:56)
  14. Under Pressure (3:50)
  15. Keep Yourself Alive (3:29)
  16. Drum and Tympani Solo (3:00)
  17. Guitar Solo (5:11)
  18. Flash (2:11)
  19. The Hero (1:51)
  20. Crazy Little Thing Called Love (4:15)
  21. Jailhouse Rock (2:32)
  22. Bohemian Rhapsody (5:28)
  23. Tie Your Mother Down (3:52)
  24. Another One Bites the Dust (4:00)
  25. Sheer Heart Attack (3:53)
  26. We Will Rock You (2:09)
  27. We Are the Champions (3:27)
  28. God Save the Queen (1:28)
platedraaier schreef:
Toen ik de titels op de cd zag, dacht ik oh jee, dit lijkt wel heel veel Live Killers. Nu valt dat bij het luisteren wel mee. Ze zijn hier veel meer op dreef. Veel harder ook overigens en dat bevalt me uitstekend.
1981 is precies zo`n beetje het moment dat ik Queen vaarwel heb gezegd.
Dit is een geweldige live registratie van een band op z`n top presterend.
Ik voel me zeker niet belazerd en ben hier erg blij mee

heb je 'm al gekocht dan?

WernerGSF
Dit wordt waarschijnlijk de beste Live plaat van Queen op deze site.

WernerGSF schreef:
heb je 'm al gekocht dan?

ja

waar??

avatar van platedraaier
In de cd winkel. Is vandaag ge-released. (het bekende Maandag=vrijdag verhaal)

WernerGSF
oh vet, ik heb al een tijdje de DVD dus ik ken de muziek. alleen jammer dat ik die DVD niet kan bekijken nu

Classic! 4,5

Dit is het live album van Queen dat het best scoort qua geluidskwaliteit.

Je hoort op dit album dat Queen een ongelooflijk sterke live band is. Ze racen als een goed geoliede machine door hun setlist heen met prachtige versies van zowat elk nummer dat de revue passeert. Toch zijn er enkele nummers die er bovenuit springen. Save me , keep yourslef alive, under pressure, bohemian rhapsody klinken hier geweldig. Freddie Mercury's stem klinkt geweldig en de band klinkt tight en krachtig.

Nu is het hopen dat ze bij Queen beseffen dat de jaren'80 qua live albums al redelijk goed zijn weergegeven. De jaren'70 daarentegen zijn tot hiertoe genegeerd. Hopelijk komt daar verandering in en krijgen we live versies van de pareltjes van de begin jaren te horen in de nabije toekomst.

avatar van MusicJunkie
Goed hoor. Een 4 zeker waard, alleen al om de geluidskwaliteit

avatar van Hans Brouwer
En hoe is de beeldkwaliteit van de dvd "Rock Montreal (2007)" . Mijn ervaring leert dat concertregistraties uit de jaren '80 vaak een tegenvallende beeldresultaat te zien geven . Ik vind de setlist van "Rock Montreal (2007)" heel erg goed . Aangezien ik nog geen live dvd van Queen in mijn bezit heb zou ik 'm best wel willen hebben. Kan ik de dvd "Rock Montreal (2007)" met een gerust hart kopen .

De beeldkwaliteit is simpelweg subliem. Beter zal je niet vinden, wat de jaren '80 bereft! Ik maak me sterk dat je versteld zal staan!

Beeld en geluid zijn fantastisch en de groep is aardig op dreef. Zeker interessant om kopen indien je nog geen DVD van Queen hebt. En als je dan live aid nog niet hebt, kan je dat in 1 keer ook aanschaffen in de dubbel set.

avatar van hankster
Rock In Montreal is toendertijd op film vastgelegd, dus het heeft perfecte beeldkwaliteit. Hierna heeft Queen dat nog maar 1 keer gedaan en dat was Live In Budapest.
Het beeld was dus al van goede kwaliteit, en nu is het beeld ook nog eens beeld voor beeld digitaal gerestaureerd. Aleen is de regie erg matig; men heeft de meeste tijd enkel Freddie in beeld gebracht...

Uiteraard een goede live CD van mijn favo band, hoewel deze release wel wat overbodig is. En zowiezo is dit nou niet echt hun beste concert uit die periode...in tegendeel zelfs! En wanneer worden we nou eens getrakteerd op een 70's concert?!
Maargoed, toch nog 4* met name dankzij de erg goede geluidskwaliteit.

avatar van Oldfart
Uitgegeven door Campina? Of Parmalat?

EVANSHEWSON
Toen ik in Arnhem onlangs in een Van Leest shop platen stond uit te zoeken, stond deze op, ik werd haast misselijk van de slechte geluidskwaliteit, Freddie's stem verzoop in de muziek, wie mixte dit eigenlijk ?

Neen, ik laat deze kelk aan me passeren, ik doe het wel met die prima live dvd's en platen die ik al van ze heb.

EVANSHEWSON schreef:
Toen ik in Arnhem onlangs in een Van Leest shop platen stond uit te zoeken, stond deze op, ik werd haast misselijk van de slechte geluidskwaliteit.

Dan wordt het tijd dat ze bij Van Leest in Arnhem een behoorlijke geluidsinstallatie aanschaffen.
Want dit is een erg goede kwaliteit live concert van Queen.
Het is natuurlijk wel live en daar moet je van houden. En ook nog niet zo gelikt als wembley `86. Deze zit op het randje van de nognetgoedeperiodevlakvoorhetechteverval van Queen.

Dit is het live-album van Queen met de beste geluidskwaliteit van allemaal en zeker een aanrader!

Op live-gebied heeft Queen nooit verval gekend(en wat verval in de studio betreft:dat wordt sterk overdreven). In 1981 waren ze zonder twijfel de beste live-band van het moment(zijn ze niet de beste live-band?). Dit album is niet het beste wat ze presteerden in 1981 maar het toont Queen op een gewone dag. Geweldig.

Rik H.
Mooie live opname, de laatste zonder extra toetsenist en Freddie M. wat meer achter de piano.
De scherpe randjes zijn later wat verdwenen, met name tijdens de 1986 Magic Tour.
Alleen valt de gitaarsolo wat tegen, die is met name op Live in Wembley erg goed.
Voor de rest een prima rockende Queen.

En zoals al meer gezegd, kom nu maar op met een opname uit de jaren 70.
Hammersmith 1975 misschien een optie?

Wel, ik denk dat het volgende optreden dat uitkomt Hyde Park'76 zal zijn. Ik denk het

Dus dan zullen we live versies hebben van tal van pareltjes uit de jaren'70. De clipjes van Hyde Park die ik al gezien heb, zijn niet goed maar dat ligt aan de tape die beschadigd is. De master zou dit niet hebben en daar zou Freddie en de rest wel goed klinken.

We zullen zien!

Wat dit optreden betreft: degene die dit uitmelken vinden, moeten het eens goed beluisteren. Is gewoonweg een fantastische live-registratie. Queen in gewone doen maar dat is goed genoeg om 95% van de andere bands weg te blazen. En de geluidskwaliteit is subliem. Je zou bijna denken dat Jimmy Page het geproduceerd heeft

EVANSHEWSON
Ik nam vandaag maar de dvd mee van deze Queen Show. Dat wordt ongetwijfeld genieten. Want ik heb er toch veel liever gewoon de beelden bij, met een showman als Freddie, en met een stergitarist als Brian, zie ik ze liever bezig, natuurlijk.

Naar ik vernam zou de sound optimaal zijn, toch ?

Hans Brouwer schreef:
En hoe is de beeldkwaliteit van de dvd "Rock Montreal (2007)" . Mijn ervaring leert dat concertregistraties uit de jaren '80 vaak een tegenvallende beeldresultaat te zien geven . Kan ik de dvd "Rock Montreal (2007)" met een gerust hart kopen .

Om mijn vraag zelf maar te beantwoorden...... Ik heb "Rock Montreal (2007)" van De Sint kado gekregen . Beeld en geluid is van perfecte kwaliteit .

EVANSHEWSON
Hans, groot gelijk, die dvd is vingers aflikken, dit laat Queen zien en horen op het toppunt van hun kunnen, Mercury is een geboren showbeest en dit zijn vier topmusici, toch jammer dat alles nadien alles wat anders gelopen is...

****1/2

Fantastische Cd Queen bewijst hiermee een van de beste livebands ooit te zijn. Ik vroeg me vroeger altijd af of ze al die moeilijke nummers ook live goed konden brengen. Nou dat gaat ze geweldig af.
4.5*

****1/2

waarom is er eigenlijk een DVD uitgebracht?
ik had die al volgens mij, de DVD 'We Will Rock You'
maar ik kan me ook vergissen, ik heb wel de CD besteld.

****1/2

En toch, ik verzamel optredens van Queen en hoe geweldig ik het ook vind, dit is voor mij toch niet het toppunt van Queen. Daarvoor is het publiek veel te tam. Een echt fantastisch optreden is er 1 waar alle fans uit de bol gaan.

In 1981 heeft Queen enkele FANTASTISCHE optredens gedaan in Zuid-Amerika. Ik verzamel Queen live optredens en dat zijn de meest intense opnames(131000 brazilianen die Love of my life zingen,ongelooflijk) die ik heb.

Ik betreur het heel sterk dat er slechts 1 live album uit de jaren'70 is. Lve Killers is niet representatief voor Queen op hun top en dat vind ik jammer(heeft ook wel zijn momenten maar Freddie's stem was vermoeid tijdens die tournee).

Al dat gezegd zijnde: Dit is inderdaad een geweldige live CD en ik ben blij dat op deze manier een groot publiek kennis krijgt van Queen's kwaliteiten live in concert

WernerGSF schreef:
waarom is er eigenlijk een DVD uitgebracht?
ik had die al volgens mij, de DVD 'We Will Rock You'
maar ik kan me ook vergissen, ik heb wel de CD besteld.

Je vergist je niet! Maar hoe het komt dat dit opnieuw wordt uitgegeven is een lang verhaal(denk wel dat het hierboven ook ergens staat in 1 van mijn posts . Alleen kan ik dit zeggen:dit is de ultieme versie van dit optreden. het geluid is stukken beter dan de DVD 'We will rock you'

En nu een optreden uit de jaren'70!

Queenlive schreef:

dus een soort re-master?

Meer dan dat. Ze hebben een totaal nieuwe mix gemaakt die veel meer punch heeft. Brian May kijkt toe op het geluid en als je Queen een beetje kent dan weet je dat Brian enkel genoegen neemt met het beste.

Ik denk zelfs dat hij een beetje geobsedeerd is door geluid. Zo zou hij niet willen dat Hammersmith '79 wordt uitgegeven omdat ze enkel stereotapes hebben en hij wil enkel optredens uitgeven waarvan ze multitrack hebben.

Queenlive schreef:

Bij die opmerking zet ik toch de nodige vraagtekens als je het niet erg vindt Queenlive.

WernerGSF
nou ik ga wel akkoord, ik vind Brian May een perfectionist op het gebied van geluid, zo ook met zijn gitaar en dergelijke

@ Hans Brouwer,: Ik zeg niet dat hij altijd het beste materiaal kiest. Ik zeg alleen dat hij dat soort zaken heel goed in het oog houdt. En op vlak van geluid is hij echt een perfectionist. Zoals hierboven aangegeven hoor je dat ook in zijn gitaarspel. Als Brian May iets doet, dan gaat hij ervoor en dan moet het, naar zijn mening, af zijn. Daarom vinden wij dat niet het beste natuurlijk. Met betrekking tot live releases zou ik bijvoorbeeld liever een optreden van midden jaren'70 hebben, zelfs al is de kwaliteit van het geluid dan iets minder.

Alleszins, buiten kijf staat dat dit optreden geweldig klinkt en dat is de verdienste van deze release.