Thomas Azier - The Inventory of Our Desire (2023)

Pop / Electronic
Label: Hylas

1. Faces (4:36)
  2. Skin & Blister (3:14)
  3. Pelechian (2:34)
  4. What Does It Mean to Be Free (6:56)
  5. Blue Eyed Baby (2:53)
  6. Dada Talk on Hell Island (4:09)
  7. Invisible (4:12)
  8. Slow Revolution (4:32)
  9. Donder (2:35)
  10. Only the Ocean (4:16)
avatar van djarend
Fantastische plaat, misschien wel zijn beste, nee, zijn beste, daarom 5 sterren

avatar van overmars89
Ik zal hier misschien wel wat commentaar op krijgen; maar hij lijkt soms een beetje Nick Cave na te doen. Zoals op "Slow Revolution" & "Skin & Blister".
Dit gevoel heb ik overigens niet overal.

Voor de rest een mooie interessante plaat.
Ik durf denk ik wel al te zeggen dat ik "Rouge" mooier van hem vindt.

avatar van Monsieur'
Niet eens de rotatielijst voor onze Thomas...

avatar van Edgar18
Prachtig nieuw album!

ohmusica
Heel goed album, mooi uitgevoerd, divers, nummers die me echt aanspreken, zoals Faces of het prachtige What Does It Mean to be Free. Is het Azier’s beste album? Ik denk het wel.

avatar van legian
Hij flikt het weer hoor, ook album nummer 5 is genieten. De beste man weet het toch elke keer weer voor elkaar te krijgen. Een album afleveren wat zo herkenbaar is en tegelijkertijd zo anders. En heerlijk meeslepend natuurlijk. Fijne plaat dit.

avatar van Kevinski79
Laatste nummer....Steve Reich - Music for 18 Musicians (in 4 minuten)! Beter goed gejat dan slecht gemaakt. Niet erg..Goede muzikant. Mooie stem...inspiratievol 3*

avatar van Jazper
Kevinski79 schreef:

Mijn eerste gedachte bij dat laatste nummer was vooral Rêverie van Claude Debussy.

avatar van vivalamusica
Nu ook live (EP) met het Noordpool Orchestra en daarop het gloedvolle ‘What does it mean to be free‘.
Wordt best ondergewaardeerd, past niet goed in een of ander hokje.

avatar van Monsieur'
Eigenlijk zijn Skin & Blister en Blue Eyed Baby de enige nummers die een beetje uit de toon vallen. Ik ga nooit wennen aan 'your hips move like a wobbly tooth'. Daarentegen zijn alle nummers zo vakkundig met een pincet bijna in elkaar gezet dat ik het hem vergeef. Bij vlagen hoor ik zelfs een beetje Japan-esque instrumentatie.

Dit is echt een album dat zoals vivalamusica zegt snel kan ondersneeuwen omdat het niet persé ergens direct bij hoort. Iedere keer als ik nadenk over een jaarlijst van 2023 schiet mij deze op het laatst ook nog binnen. En dat terwijl ik als ik hem draai echt enorm aan het genieten ben. Een van de meest ondergewaardeerde artiesten die gewoon in een kantoor in Parijs werkt. Het is echt een schande, en tegelijkertijd blijkbaar ook een voedingsbodem voor deze pracht.Verhoogd met een halfje, deze muziek kun je niet haten. Iedere muziekliefhebber moet erkennen dat je dit blind kan opzetten.

Monsieur' schreef:
Eigenlijk zijn Skin & Blister en Blue Eyed Baby enige nummers die uit de toon vallen

Na de uitvoering van Blue Eyed Baby op straat ben ik om wat betreft dit nummer. Skin & Blister is ook gewoon heel acceptabel. Heb de plaat inmiddels op vinyl binnen. Ik begin écht een Azierfan te worden.

avatar van Dim
Dim
Vorig jaar gemist deze, maar inmiddels een paar keer op de oortjes gehad en hij komt fijn binnen hoor.

geplaatst:
Volle mep na het concert in Amsterdam. PolderBowie, ik zeg het gewoon.