The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland (1968)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Label: Reprise

1. ...And the Gods Made Love (1:23)
  2. Have You Ever Been (to Electric Ladyland) (2:10)
  3. Crosstown Traffic (2:27)
  4. Voodoo Chile (15:00)
  5. Little Miss Strange (2:52)
  6. Long Hot Summer Night (3:28)
  7. Come On (Part 1) (4:09)
  8. Gypsy Eyes (3:44)
  9. Burning of the Midnight Lamp (3:40)
  10. Rainy Day, Dream Away (3:42)
  11. 1983... (A Merman I Should Turn to Be) (13:39)
  12. Moon, Turn the Tides... Gently Gently Away (1:02)
  13. Still Raining, Still Dreaming (4:26)
  14. House Burning Down (4:33)
  15. All Along the Watchtower (4:01)
  16. Voodoo Child (Slight Return) (5:13)
Geweldige cd. Gaat net even verder dan zijn voorgangers. Jammer dat er niet meer zijn gevolgd (buiten de vele live-albums dan natuurlijk).

avatar van John Doe
Ongeloofelijk brilliant. De eerste persoon die zang en gitaarspel zo combineert. All Along the Watchtower, kippenvel .

avatar van gemaster
Prachtige cd inderdaad. Alleen er zitten wel wat minpuntjes aan. Voodoo Chile is echt een verschrikkelijk nummer(niet de Slight Return, want die is fenomenaal). Een 16 minuten durende bluesjam is mij echt iets teveel van het goede. De cd kakt sowieso wat in tijdens het middenstuk. Favoriete nummer blijft All Along The Watchtower. 4 sterren.

bestaat hier geen betere hoes voor ?

Art
Tonyvdb schreef:

bestaat hier geen betere hoes voor ?

Yep, die met die naakte dames op de hoes

Ik heb helaas zelf ook deze cd met deze hoes maar het origineel is uiteraard veel leuker: de blote sixties-dames

avatar van Zachary Glass
Nope - Jimi Hendrix had het niet echt voor die foto - die "legendarische" (kuch kuch) hoes was er gekomen op "aanraden" van Chas Chandler.

Ik wil Jimi posthuum laten winnen boven de truuks van Chandler (want zeg nu 'es eerlijk - echt mooie meiden stonden er niet op )

Chas rules !!

Pow
ik heb juist meer met de blues versie van voodoo chile, featering steve winwood (van o.a. blind faith) op rhodes en jack cassidy (van jefferson airplane) op bass. maar ja, ieder z'n meuk! voor de rest: kick back, relax, light a joint and feel free en luister naar '1983'

avatar van gemaster
Van de week in de trein geluisterd en omdat het allemaal zó lekker klonk ga ik toch een halfje omhoog. 4,5 ster.

Zachary Glass schreef:

Ben ik het mee eens. Maar eerlijk is eerlijk: ook andere zeer bekende hoezen zijn hier op deze site "gesneuveld" onder het mom van "originele hoes gaat voor". Of gingen gebukt onder felle discussies welke nu wel of niet.
Vandaar voor de liefhebbers deze creatieve oplossing:
(knip - Jordy)

avatar van Jordy
Nog snel even gebruik maken van de bugs in de oude code?

Sorry, maar geen plaatjes bij albums

avatar van Paalhaas
gemaster schreef:
Voodoo Chile is echt een verschrikkelijk nummer (niet de Slight Return, want die is fenomenaal). Een 16 minuten durende bluesjam is mij echt iets teveel van het goede.

*(snoeiharde) kuch*

avatar van Dielie
voor iemand die de hoes eens wil zien

bwa, laat ons zeggen dat de "huidige" hoes toch wel beter is

Voor Hendrix-fanaten, kent er iemand The Colour Haze?

Jordy schreef:

Nog snel even gebruik maken van de bugs in de oude code?

Sorry, maar geen plaatjes bij albums

Een link was inderdaad beter, maar dat is alsnog gedaan zie ik.

Nee, geen gebruik van de bugs Maar straks dus ook geen knip-Jordy meer???
Zou jammer zijn want ik vind dat een grappige term: doet me denken aan dat ouwe-wijven blad voor zelfmaak-kleding (bestaat dat nog?)

avatar van lebowski
Ahum Aero, een beetje voorzichtig he

groet
Marc Knip

lebowski schreef:

Ahum Aero, een beetje voorzichtig he

groet
Marc Knip

Ik bedoelde er niks mee hoor: ik vind het juist geweldig!!!
Leuker dan de zakelijke berichtjes die er ook wel eens staan.
Maar nu terug naar dit geweldige album, voordat er weer -knip- komt te staan

avatar van lebowski
No worries, ik draag de naam Knip met gepaste trots Maar, hoe zit het nu met deze hoes, want hier staat inderdaad de gecensureerde versie, maar elders zie ik wel originele (lees ongecensureerde) covers?

Als we de regel "originele hoes krijgt voorrang" blijven hanteren dan moet deze hoes vervangen worden.
Maar wil jij Zachary op je dak krijgen?

Ik vind de "nieuwe" hoes zoals hij er nu staat ook mooier (ook al heb ik liever een orginele hoes in huis). Maar als we consequent te werk willen gaan.........tja.............ik wil me liever niet in die discussies mengen.
Bovendien is er nog een andere versie voor deze hoes. Hoe dan ook: de blote vrouwen hoes is het origineel. Of Hendrix zelf het nu leuk vond of niet.
En wat we hier plaatsen is dan weer wat anders

avatar van Zachary Glass
aERodynamIC schreef:

Maar wil jij Zachary op je dak krijgen?

Ik zou zeggen, aERo: volg je geweten

Het feit dat ik een loopje nam met de originele hoes tart je, kerel, ik kan dat voelen aan je berichten

Dus doe die correctie en ga slapen met een gerust geweten

Om Henny Vrienten te quoten: Mijn Hart Slaapt Nooit

M.a.w. ik vind de regel van die originele hoes toch al niks (zie bv Guns 'n Roses: wie heeft die hoes nu?!).
Dus geen correctie mijnerzijde beste Zach: ik heb graag dat jij ook rustig slaapt vannacht.

avatar van Dielie
waarom geen functie als "alternatieve hoes" ofzo?

alee bon, ik bedoel, was hier geen functie als "alternatieve artiestennaam"?

bij deze,

mijn mening

avatar van Gajarigon
Wisten jullie al dat Jimi bas speelt op All Along The Watchtower? Noel Redding kon volgens Jimi maar niet goed genoeg spelen, dus speelde hij het zelf in. 't Is te horen

miloz
Gajarigon schreef:

Dat klopt niet helemaal in een boek wat ik van jimi hendrix heb gelezen staat dat Noel boos was weggelopen nadat jimi kritiek had op de manier van spelen van noel. Toen deed hij het zelf maar. De spanningen in de band waren op het moment van dit album al ongeloofelijk hoog. Maar dat heeft geen invloed gehad op de kwaliteit van dit album. Elk nummer is meesterlijk. Een heerlijke plaat. Meesterwerk.

miloz schreef:

Dat was wat ik bedoelde:
Hij vond dat Noel het niet goed speelde, dus niet zoals hij het zou doen. ("Ma nee Noelleke, ge moet ni picke, ge moet plucke! En met meer GEVOEL manneke!", etc...)

avatar van Sonic Nurse
Grappig dat bijna iedereen All Along the Watchtower noemt. Ik vind dat ook een van de weinige Bob Dylan songs dat in de cover versie beter is dan het origineel. Dylan heeft dit tijdens een interview met de BBC zelf ook gezegt. Terecht ook denk ik, werkelijk een waar meesterwerk

Sonic Nurse schreef:

Dan is er dus sprake van wederzijds respect, want Jimi was idolaat van Bob Dylan.

Mijn favorite track is "crosstown traffic".
Twee minuten dampende energie.

wat zeg ik .. korter nog (zie ik net), maar desnondanks erg waardevol.

P. de Clown schreef:

Mijn favorite track is "crosstown traffic".
Twee minuten dampende energie.

wat zeg ik .. korter nog (zie ik net), maar desnondanks erg waardevol.

Goed opgemerkt. Crosstown Traffic moet een verdomd minuut langer zijn. 1:25 zou belachelijk kort zijn.

Laatst dit album weer eens beluisterd.
Het is en blijft een topper. Maar toch jammer dat Jimi's instrumentale talent zijn vocale talent zo erg overschaduwd.
Op sommige stukken zingt die echt vals.
Maar dat kan deze plaat niet schaden want het is inmiddels al een klassieker.

Het beste nummer is Voodoo Chile.