The Arcs - Electrophonic Chronic (2023)

Label: Easy Eye

1. Keep on Dreamin' (4:26)
  2. Eyez (3:40)
  3. Heaven Is a Place (4:49)
  4. Califone Interlude (1:16)
  5. River (3:27)
  6. Sunshine (2:56)
  7. A Man Will Do Wrong (4:17)
  8. Behind the Eyes (4:09)
  9. Backstage Mess (1:47)
  10. Sporting Girls Interlude (0:17)
  11. Love Doesn't Live Here Anymore (3:45)
  12. Only One for Me (3:56)
avatar van sj0n88
Heel fijn sideproject van Dan Auerbach dit. De vorige plaat, die alweer uit 2015 stamt, heb ik grijsgedraaid. De eerste single van het in 2023 te verschijnen album Electrophonic Chronic (Keep on Dreamin') zorgt bij mij in ieder geval voor hooggespannen verwachtingen. Interessante track met diverse tempowisselingen.

avatar van coldwarkids
Ben absoluut geen liefhebber van Black Keys maar Dan Auerbach heeft me hier een partijtje te pakken. Heaven Is A Place valt gelijk op z'n plek, wat een geweldige groove. Dit staat hem goed. Zelfs Keep On Dreamin' begint eindelijk te vallen.

avatar van VladTheImpaler
A Man Will Do Wrong is toch wel verrukkelijk soul nummertje zeg! Hier en daar weet Dan toch weer behoorlijk raak te schieten met dit album.

avatar van papat
O o o, wat een fantastisch plaatje is dit. Stijgt wat mij betreft uit boven z’n andere bandje. Goede melodieën en lekker gitaarwerk. Smullen

avatar van harencoor
Doet niet onder voor de vorige plaat. Lekker album.

avatar van Jonestown
Draait zijn eerste rondjes op de draaitafel en wat ik hoor zijn comfortabele lo-end liedjes. Het lijkt allemaal wat voort te kabbelen, maar schijn bedriegt ... sommige melodietjes blijven wel degelijk hangen. Auerbach stelt ook nu niet teleur op een album dat ook op een label als Daptone uitgebracht had kunnen worden. Alhoewel daar de soul er nog dikker op zit, maar de vintage saus op dit album doet de lente alweer verlangen.

avatar van MartijnW
Fijne tweede leg van dit zijproject van de zeer actieve Dan Auerbach. De nummers hebben een tijd op het schap gelegen en het album is uitgebracht als een ode aan de veel te vroeg overleden Richard Swift, daar waar Nathaniel Rateliff met And It’s Still Alright ook een mooie ode aan had gebracht.