Bruce Springsteen - Only the Strong Survive (2022)

Alternatieve titel: Covers, Vol. 1

Rock / Soul
Label: Columbia

1. Only the Strong Survive (2:59)
  2. Soul Days (3:58)

met Sam Moore

3. Nightshift (4:56)
  4. Do I Love You (Indeed I Do) (2:27)
  5. The Sun Ain't Gonna Shine Anymore (3:44)
  6. Turn Back the Hands of Time (3:07)
  7. When She Was My Girl (3:17)
  8. Hey, Western Union Man (3:53)
  9. I Wish It Would Rain (3:24)
  10. Don't Play That Song (3:34)
  11. Any Other Way (2:54)
  12. I Forgot to Be Your Lover (2:28)

met Sam Moore

13. 7 Rooms of Gloom (2:39)
  14. What Becomes of the Brokenhearted (3:31)
  15. Someday We'll Be Together (3:33)
avatar van MarkS73
bobstan schreef:
Gewoon een matig album. Soms lijkt het wel wanneer het Springsteen is, het dus goed is. Zeker Rolling Stone heeft er een handje van. Maar dus zeker niet. Springsteen gaf ooit in een interview jaren geleden dat hij meer verschillende platen wilden maken, wisselen van stijl, net als Neil Young. Ook bij Neil Young lukt dat niet altijd. Springsteen moet gewoon 'eerlijke rock' maken, daar is het een kei (of zo u wilt: steen) in,.

Laat wel onverlet dat ik het waardeer wanneer artiesten wat nieuws proberen en buiten de gebaande paden stappen.

Ik vind het klinken als soul zonder soul. Ik ken niet elk origineel van de tracks maar van de nummers die ik wel ken vind ik de uitvoering van Bruce klinken alsof het wordt vertolkt door een zanger die optreedt op bruiloften en partijen. Het klinkt allemaal degelijk maar mist bezieling...

avatar van Lontanovicolo
Nu een aantal malen in de auto aangehoord, dit is niet de Springsteen die mij aanspreekt.
2.5* voor de moeite. . . .

avatar van milesdavisjr
Springsteen mag lekker doen waar hij zin in heeft en klaarblijkelijk heeft hij een voorliefde voor de soulmuziek uit zijn jeugd. Tot zover prima, het project en de productie komt ook sympathiek over. Waar de beste man echter voor mijn gevoel de mist ingaat; Springsteen heeft voor mijn gevoel de stem er niet naar om dergelijke songs goed voor het voetlicht te brengen. The Boss kan rocken en kan de boel klein houden, hij is echter geen Gaye, Redding of Cooke. In mijn ogen ontbeert Bruce de lenige stembanden om songs van dit kaliber in een nieuwe setting te laten gedijen. Sympathiek is Only the Strong Survive wel, het voegt alleen weinig toe aan zijn oeuvre.

Halfje erbij, het is echt bij tijd en wijle prima.
Any other way, only the strong survive en Do I love en ook Soul fays zijn gewoon lekkere nummers.
Nightshift is echt op het randje en okay... the sun ain't gonna shine anymore daar ver over heen.
Yoch best geslaagd