Mooi man, ik vond deze voor anderhalve euro in de kringloop. Meenemen dus, is toch wel klassiek dacht ik. Zelf ben ik niet heel erg van de hiphop (NL of USA of Belgisch); ik heb Geendagsvlieg als enige uit hun repertoire maar kende wel wat teksten "ik zat in de tram en m'n lul stond stijf want naast me zat een lekker wijf" Humor.
Geendagsvlieg vind ik een erg sterke plaat, met volwassen en soms ook grappige teksten. Draai 'm nog vrij regelmatig. Dus zette ik deze vol verwachting op. Lachen!!!
Ik denk dat als dit anno 2020 uitgebracht zou moeten worden er toch wat wenkbrouwen zouden fronsen. In 'vrouwonvriendelijk' bijvoorbeeld
" Er is een oude wet die zegt
Slet, je enige recht is het aanrecht
En opzich is die wet nog niet zo slecht
Want als het aan mij lag bestond die echt
Want wat heb je voor de rest nou nog aan vrouwen?
Je kan niet op ze bouwen en ze zeker niet vertrouwen
...
Lichamelijk zijn ze met alles nummer twee
En met denksporten doen ze helemaal niet mee
...
Vrouwen zijn van het zwakke geslacht
Nooit gedacht waarom vrouwen altijd worden verkracht?"
Ik heb er zelf helemaal geen problemen mee, vind het wel leuk en kan het ook plaatsen in de tijdsgeest. Maar momenteel, wanneer transgender-coming outs luid worden beapplaudiseerd zou een tekst als deze denk ik niet meer kunnen volgens sommigen...
Muzikaal is het -voor zover ik als ondeskundige kan beoordelen- niet zo interessant. Geendagsvlieg vind ik veel gevarieerder en volwassener maar die is dan ook van een aantal jaren na deze.
Ben blij dat ik 'm nu vaker kan luisteren, ik ga hier geen stem uitbrengen en gewoon afwachten of het een blijvertje voor me is. Wie weet ga ik het later wel waarderen (haha, ik hoor nu 'maak kennis met mijn 9 mm.'). Mooi tijdsdocument.