Buddy Guy - The Blues Don't Lie (2022)

Blues
Label: RCA

1. I Let My Guitar Do the Talking (4:26)
  2. Blues Don't Lie (3:54)
  3. The World Needs Love (5:30)
  4. We Go Back (4:39)

met Mavis Staples

5. Symptoms of Love (3:37)

met Elvis Costello

6. Follow the Money (3:41)

met James Taylor

7. Well Enough Alone (4:12)
  8. What's Wrong with That (5:25)

met Bobby Rush

9. Gunsmoke Blues (3:08)

met Jason Isbell

10. House Party (2:59)

met Wendy Moten

11. Sweet Thing (3:00)
  12. Back door Scratchin' (3:54)
  13. I've Got a Feeling (4:01)
  14. Rabbit Blood (4:43)
  15. Last Call (3:33)
  16. King Bee (2:44)
avatar van Gommans
Gunsmoke blues
Een veelbelovend nummer over een triest verschijnsel…

avatar van jerome988
86 jaar en niet te stoppen, indrukwekkend. Zou hem graag een keer in Nederland zien Maar naast zijn hoge leeftijd heeft hij ook vliegangst als ik me niet vergis.

avatar van Gommans
Misschien wat minder overweldigend dan zijn laatste cd’s, maar nog steeds met veel bezielingen en emotie gemaakt. En dat met z’n gezegende leeftijd van pas 86 jaar.
Zeker een heerlijke plaat om te luisteren, af en toe nog een scheurende solo zoals alleen Buddy dat kan. Maar ook zeker heel veel gevoelige momenten. Luister maar eens naar “The world needs love” en “What’s wrong with that”.
Buddy zingt nog steeds zoals hij al jaren doet.
Blues is van alle leeftijden, dat kun je hierop duidelijk horen. Hulde en genieten. En zo te merken is dit nog niet eens het laatste wat we van hem horen.

avatar van EttaJamesBrown
Het is toch prachtig dat deze man nog steeds -zeer genietbare- muziek opneemt? Ik heb een mooie verzamelaar van Cobra Records, waar Buddy ook met zijn eerste singles op staat. Uit 1957 of zo. Deze man zit al 65 jaar de sterren van de hemel te spelen. Wat een held.

avatar van Larzz
The World Needs Love. Prachtige blues, prachtige tekst. Hoe actueel kun je zijn. Petje af voor deze nu 86 jarige topmuzikant. Respect!