Billy Joel - Live at Yankee Stadium (2022)

Alternatieve titel: June 22 & 23, 1990

Rock / Pop
Label: Columbia

1. Storm Front (5:33)
  2. Allentown (3:55)
  3. Prelude / Angry Young Man (5:22)
  4. I Go to Extremes (4:42)
  5. New York State of Mind (6:10)
  6. The Downeaster 'Alexa' (4:43)
  7. My Life (4:41)
  8. Shameless (4:28)
  9. Scenes from an Italian Restaurant (7:24)
  10. Pressure (5:21)
  11. Miami 2017 (Seen the Lights Go Out on Broadway) (4:31)
  12. Uptown Girl (3:08)
  13. We Didn't Start the Fire (5:10)
  14. A Matter of Trust (4:13)
  15. Only the Good Die Young (3:42)
  16. That's Not Her Style (5:41)
  17. Big Shot (5:12)
  18. Goodnight Saigon (7:21)
  19. It's Still Rock and Roll to Me (3:17)
  20. An Innocent Man (6:10)
  21. You May Be Right (4:58)
  22. Piano Man (5:30)
avatar van Poeha
Altijd fijn als Billy een aantal van zijn rockers opneemt in zijn setlist: I Go to Extremes en sterk blok We Didn't Start the Fire / A Matter of Trust.

avatar van Darkzone
Ik hoop dat deze ook opgenomen zal worden in The Vinyl Album Collection Vol. 2, samen met fe volledige versie van Kohuept (als deze box er nog gaat komen).

avatar van Wyverex
Darkzone schreef:

Ik hoop met je mee dat de box onderweg is! In Amerika zijn bijna al z'n albums heruitgebracht met een mooie en herkenbare sticker. Dus veel werk om die in een box te gieten lijkt me dat niet. Misschien zelfs wat beter geperst en gecheckt, want mijn box had een Test Pressing bij The Stranger en de andere platen zijn nu ook niet an uitzonderlijke kwaliteit.

Ik denk niet dat deze plaat in die box zal terecht komen. Zo'n recente release lijkt me sterk. Kohuept hoop ik dan weer wel, en eigenlijk hoop ik nog meer op Fantasies & Delusions, die gecomponeerde plaat met instrumentale muziek.

Anderzijds is een verborgen live pareltje altijd mooi meegenomen, maar laat het dan een verrassing zijn.

Ik heb net deze eens volledig uitgeluisterd en het klinkt echt fantastisch! Ik moet de beelden wel nog bekijken. Bijna niet te geloven dat het al van in '90 is, ik heb hem in 2018 gezien en vind dat hij toen niet moest onderdoen voor deze opname. Het scheelt ook natuurlijk dat er na dit live-album maar één plaat meer is verschenen, dus veel nieuwe muziek om live te brengen is er niet meer opgenomen.

avatar van Wyverex
M'n hoop is grotendeels vervuld! De belangrijkste dan toch. Vol. 2 van de boxset komt in november uit! Met een extra live album en vooral... Fantasies and Delusions! Enkel minpuntje: geen Kohuept. Maar wel een andere live plaat: Live from Long Island. Laat maar komen!

avatar van bikkel2
Ik heb dit concert nog ergens op dvd. Deze is uitgebreider zie ik al.
Energiek concert met een Joel die in 1990 nog een fitte indruk maakte.
Heel goede band achter hem ook.
Toch maar eens beluisteren.

avatar van vigil
Erg sterke live registratie die vreemd genoeg wat wijfelend van start gaat. Dat ligt niet zo zeer aan Stormfront zelf maar meer aan de positie in de setlist. Bij Allentown gaat het wel direct los met gelijk daarna Angry Young Man als vroeg hoogtepunt. De hoogtepunten komen daarna snel achter elkaar. Van het vlammende I Go To Extremes, het epische New York State of Mind, het ontroerende bottle of white / bottle of red Scenes from an Italian Restaurant en het wat opgerekte en groot persoonlijk favoriet Pressure en dan heb ik het alleen nog maar over CD1!

Daarna gaat het verder met zoals Poeha al schreef erg veel aandacht voor de rockers en de helicopter vanuit Saigon komt keihard de woonkamer ingevlogen om daarna een prachtig bevlogen versie te brengen met alle credits voor de drummer van dienst.

Billy klinkt groots, goed bij stem en energiek. De band is enorm op dreef en het geluid is goed al is er wel heel soms even een piep te horen zoals je dat ook wel eens hoort bij een "live" live concert als de mic niet goed staat afgesteld. Het heeft ook wel weer zijn charme dat ze dat er niet uitgefilterd hebben. Het is ook maar iets van drie keer in totaal op die paar uur dus het valt zeker te overzien.