Simple Minds - Direction of the Heart (2022)

Label: BMG

1. Vision Thing (4:39)
  2. First You Jump (4:23)
  3. Human Traffic (4:17)
  4. Who Killed Truth? (3:58)
  5. Solstice Kiss (5:23)
  6. Act of Love (4:00)
  7. Natural (3:26)
  8. Planet Zero (4:10)
  9. The Walls Came Down (3:54)
  10. Direction of the Heart [Taormina 2022] * (4:55)
  11. Wondertimes * (4:54)
avatar van johan de witt
Ja, van The Call. Die hadden ze nog niet gecoverd

Ja, lekker album vooral.
Voor mij ook de eerste sinds dat covers album die ik van ze ken en het beviel uitstekend.

avatar van luigifort
Ik vind het origineel een stuk minder

avatar van luigifort
Samen met Planet Zero (HOLE ON FIREEEEEEEE, Ultradansbaar yesssss) fave van het album! Maar alles is lekker

avatar van VanDeGriend
Ach ja. Die hard fans van vroegah die het niet trekken dat het alweer geen NGD is. Want dat is het inderdaad niet. Maar gewoon best een leuke plaat van een sympathieke band. En nee, ik had hem niet gekocht als het van een andere band was geweest. Maar ja…hij is niet van een andere band. Ik heb er genoeg lol mee

1,0
Een muur van geluid. Een over de top sound. Niets meer over van de sound uit 1985/86. Heel triest!

luigifort schreef:
Ben 'm nu aan het beluisteren...ben benieuwd
ik niet meer

Great cities schreef:
Waardeloze, zwaar overgeproduceerde a-melodieuze po(e)p waarin alle stilte is dichtgesmeerd met geluid. Werkelijk ieder instrument is naar voren gemixt. Angst voor de stilte. Angst voor opbouw, rustmomenten, melodie, emotie en oprechtheid. Angst voor alles. Het tegenovergestelde van Talk Talk's Spirit of Eden. Maar dat is wat zowat alle muziek is anno 2023. Overproductie, angst voor het 'niet perfecte' en angst voor het experiment, het 'we gaan het een keer heel anders doen'.
Eerste nummer klinkt als Hall & Oates' 'Out of touch', 'Solstace kiss' heeft het intro van Belfast Child, de rest klinkt als alles wat je al zo vaak hebt gehoord in je leven.
Oude mannen? Welnee. Bowie maakte op zijn 69e nog de geniaalste plaat van zijn leven.
je had het niet beter kunnen verwoorden. De sound is terrible

Great cities schreef:

Dat werd me gevraagd, ja. Ik heb die hele plaat afgeluisterd. Achteraf bedacht ik me dat dit de eerste keer is in 34 jaar (!) dat ik een volledige SM-plaat heb afgeluisterd. Street Fighting Years heb ik destijds op de dag van release in mei 1989 aangeschaft, 1x gedraaid en daarna nooit meer. SM was dood, was mijn conclusie, en dat vind ik 34 jaar later nog steeds.
Er is 1 verschil: Deze plaat is nog 1000x erger dan Street Fighting Years. Ze zijn dus nu niet alleen dood, maar zijn zelfs na ontbinding opgegaan in het absolute niets.
ja de sounds is om van te gruwelen

luigifort schreef:
Ben 'm nu aan het beluisteren...ben benieuwd
en.....?

rkrijger schreef:
Misschien even over het album?

Wat mij betreft, als leven lang fan, is het toch niet al te best.
De nummers zijn compleet uitwisselbaar. Niets springt eruit. Alles staat ook meteen "aan" bij het begin van het nummer: een gierende gitaar, een pompende bas, jankende keyboards, knallende drums en een schreeuwende zanger. De subtiliteit is ver te zoeken. Verder zit er nauwelijks opbouw in de nummers, zoals bijvoorbeeld "Stay Visibile" (Black & White album) of "Streetfighting Years (van het gelijknamige album) wel op- en afbouwen naar een climax.

Nee, dit album beklijft niet. Helaas.

De concerten zijn nog steeds prima, maar het is niet voor niets dat Kerr/Burchill voornamelijk in de jaren 80 vijver vissen.
om te huilen dat is het

tis idd een weggooier

avatar van Sweet Lucy
Prima dat je het niet kan waarderen Boomersstory maar bovenstaande ideoterie mag je van mij achterwege laten. Ik ben liefhebber van het eerste uur en weet dit wel in het juiste perspectief/tijdspad te plaatsen en kan er best nog wel van genieten.

avatar van matthijs
Beide bonustracks (titelnr+Wondertimes) vind ik met afstand de beste nummers, dat heb ik niet vaak meegemaakt (en al heel wat albums met bonustracks gehoord).

DIT IS BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR MENSEN DIE HET ALBUM MET MOEITE KUNNEN UITZITTEN!

matthijs schreef:

Niet voor mij dan….WANT IK ZIT DE RIT VAN DIT ALBUM NOOIT UIT!……zo, en nu eerst een strepsil voor de keel (kuch, kuch).

avatar van Deranged
Deze pompende sound van de laatste Simple Minds albums ligt me over het algemeen niet zo.

Toch heeft elk van deze albums toch ook wel een knallertje aan boord.

Hier is dat voor mij Vision Thing.

Erg dikke track waar rake thematiek wordt bezongen zoals we dat aan Kerr nog steeds wel kunnen overlaten.

Sowieso een rasartiest in hart en nieren met de realness.

Chameleon Day schreef:
Niet voor mij dan….WANT IK ZIT DE RIT VAN DIT ALBUM NOOIT UIT!

Stel je wordt door gemene simpleminds-hooligans vastgebonden aan een stoel, en ze dwingen je het hele album te luisteren. Dan zal je misschien halverwege een bijna dood-ervaring hebben, een overdosis walging, of je valt in slaap, maar... ik weet zeker dat je bij de bonustrack weer even terug op aarde komt. Waar het leven goed is.
Of verwacht je iets anders?

matthijs schreef:
Of verwacht je iets anders?

Euh….nou….als ik verzoeken mag richten aan mijn SM-mishandelaars…dan zou ik vragen om een geweldige bonus-cd met nieuw werk in kwaliteit gelijk aan de periode 80-82….of - dan ben ik ook al zeer tevreden en ZIT IK DE RIT WEL EVEN UIT - een bonus-cd met mooie live-opnames uit de periode 80-82, of doe maar een mooie boxset met dat materiaal (incl. dvd - New Castle bijv.).

Zoiets? Eens? Bind jij mij dan vast…?

Chameleon Day schreef:
Zoiets? Eens? Bind jij mij dan vast…?

Afgesproken!

avatar van matthijs
Heb het album nu 4 x met volle aandacht geluisterd in de hoop dat er hier en daar nog wat waardering zou groeien, maar zoals ik al schreef (na 2 x luisteren): alleen de bonustracks kunnen me plezieren, de rest hoef ik ehhh nee wil ik liever niet meer horen. Echt een niveauverschil met Walk Between Worlds, Big Music, Graffiti Soul, die waren allemaal ook wisselend maar elk met veel goeie songs.

matthijs schreef:
…de rest hoef ik ehhh nee wil ik liever niet meer horen. …

Euh….ehhh … - ongemakkelijk, ongemakkelijk - jij laat me hier dus vastgebonden op die stoel zitten? Begin het toch wel koud te krijgen….en krijg trouwens ook trek.

Chameleon Day schreef:

Je hebt sinds ik je hebt vastgebonden en de cd op repeat zette de hele plaat nu al bijna 200 keer horen langskomen. Als je nou gewoon toegeeft dat je elke 48 minuten wel 10 minuten lang je de kou en honger minder voelt, als die bonustracks langskomen, dan laat ik je gaan. Ben zelf ook wel beetje klaar met die nieuwe SM, dus goed punt.

Prima album, vind ik.

avatar van Roadbuilder
geplaatst:
Ieder zijn mening, maar dit is zeker geen slecht album. Integendeel het is een prima album en dat wordt ook onderschreven door de lovende recensies. Je kunt niet alles vergelijken met muziek en albums van 40 jaar geleden, maar vergeleken met de muziek die nu doorgaans gemaakt wordt is dit album van Simple Minds prima aan te horen.