The Scene - Arena (1996)

Label: Island

1. Bruid (4:26)
  2. Vrede (3:32)
  3. Arena (3:07)
  4. Wild en Luidruchtig (4:48)
  5. Romantiek (4:10)
  6. Junkie Met Talent (6:09)
  7. Varken Met Succes (3:11)
  8. Slapen, Dromen, Zweten (3:11)
  9. Mannenlied (4:00)
  10. Moderne Mens (4:21)
  11. Otto's Imperium (10:29)
Rare cd, beschrijf ik het zo goed?

In vergelijking met de voorgaande CD's is dat een treffende omschrijving ja. Zeer tijdsgebonden geluid (mid-90's, en dat hoor je). Alleen Slapen Dromen Zweten en Vrede zijn blijvertjes wmb.

Los
Het is gewoon niet zo'n evenwichtig album, inderdaad. Maar behalve Slapen Dromen,... zijn ook 'Bruid' , 'Arena' en Moderne Mens echt zeer de moeite waard hoor! Zeker 'bruid'.

khonnor
junkie met talent... de ode aan kurt cobain.. een grandioos mooi nummer op deze voor t overige lichtjes gedateerde scene plaat.

avatar van B.Robertson
Het album opent wel goed en er staan nog wel meer redelijke nummers op, maar over het geheel gezien moest de aanloop naar een voldoende even wat groeien bij mij. Niet alles vind ik goed en vooral het tien minuten durende 'Otto's Imperium' is in mijn ogen een zwakke broeder. Het boeit me totaal niet wat voor tekst Thé Lau in dat nummer opzegt. The Scene maakt dan ook niet om de teksten, maar omdat ze kunnen rocken deel uit van mijn verzameling (en ze kunnen goede rustige nummers maken). De productie van 'Arena' is gepolijster dan 'Blauw'. Naast 'Slapen, Dromen, Zweten' is het eveneens rustige 'Mannenlied' een favoriet van mij.

avatar van spoiler
Dit is in mijn ogen het beste Scene album. Ja, smaken verschillen. Misschien ietwat gedateerd, maar de sound van de plaat spreekt me erg aan.
Alleen de titeltrack "Arena" vindt ik erg weinig aan, maar Wild en luidruchtig en Junkie met Talent zijn echt wel hele mooie nummers.

avatar van MRDammann
Fantastisch album. Vooral het begin en het einde is ijzersterk. Zo veel goede teksten, maar de passage bij Bruid springt er toch uit:

Wees niet bang om te gaan sterven
zonder ooit te zijn gekust
wees niet bang, wees gerust

Wees niet bang, want de grap is zwart en groot
wij zijn meer bang van de liefde
dan we bang zijn van de dood

Het blijft gewoon een ijzersterk album, die iets minder bekend is, maar desalniettemin goed luisterbaar is.

Veel rauwer geluid, en misschien komen daarom de teksten van de nummers bij mij harder binnen.
De hierboven genoemde passage van Bruid hakte er bij mij ook gelijk in.
Thé Lau had altijd al dat ongepolijste randje op zijn stem, maar hier klinkt hij nog heser en puurder; geweldig album!

avatar van brandos
'Arena' is een album die ik iets lager aansla dan de 2 voorgangers en een beetje lijdt aan hetzelfde manco als 'Blauw'. Het bevat nummers als Bruid -inderdaadMRDammann-, Romantiek, Vrede en Slapen dromen zweten die overduidelijk horen tot het beste wat de Scene/ The Lau ooit heeft gemaakt -net als dat geldt voor de briljante openingstrits van 'Blauw'. Waar een aantal nummers van Blauw iets uit het lood hangen qua lichtvoetigheid, gebeurt datzelfde maar dan andersom bij Arena. Het bevat een aantal zeldzaam grimmige songs. 'Wild en luidruchtig' overtuigd nog vanwege intensiteit, maar 'Varken met succes" is niet de The Lau die ik het liefste hoor. Dan geef ik toch de voorkeur The Lau -de romanticus. Al met al duikt het nergens onder een bedenkelijk niveau (zoals dat eigenlijk nergens in het indrukwekkende oeuvre gebeurde) en snap ik ook wel dat The Lau de uithoeken van zijn songschrijvershap wilde verkennen. Een goed album, maar als album niet hun allerbeste dus.

avatar van Twinpeaks
Stapje terug tov de twee voorgangers . Op zich geen verkeerd album alleen de productie wringt wat .Het is vaak wat te vol. Vrede , Romantiek en Mannenlied zijn voor mij de prijsbeesten hier. De afsluiter had voor mij niet gehoeven. Totaal nietszeggend en het doet ook afbreuk aan het album . 4 sterren voor de rest .

avatar van rkdev
Sterk album van The Scene. Tot en met ‘Mannenlied’ zijn het vertrouwd klinkende nummers, maar dan net iets rauwer dan op de 3 voorgangers. Helaas slaan ze de plank mis met de laatste 2 nummers, waarvan ‘Otto’s Inperium’ echt een draak is. ‘Slapen, Dromen, Zweten’ is dan weer wel van ongekende schoonheid.

avatar van Poles Apart
"Otto's Imperium" lijkt wel een nummer van the Fall. Ik mag het wel.

Over wie gaat "Varken met Succes"?

Poles Apart schreef:
"Otto's Imperium" lijkt wel een nummer van the Fall. Ik mag het wel.

Over wie gaat "Varken met Succes"?

Mag ik nu wel zeggen na al die jaren....... Robert ten Brink

avatar van Poles Apart