Kirk Hammett - Portals (2022)

Rock / Metal
Label: Blackened

1. Maiden and the Monster (7:17)
  2. The Jinn (6:57)
  3. High Plains Drifter (4:45)
  4. The Incantation (8:07)
avatar van james_cameron
Weinig verrassend solowerkje, dat qua geluid en sfeer sterk doet denken aan de symfonische live-albums van Metallica. Niet vreemd wanneer je hoort dat Edwin Outwater, dirigent van S&M 2, aan deze vier tracks heeft meegewerkt. Het gitaarspel van Hammett is aangenaam genoeg, net als het songmateriaal, maar het klinkt alsof je het allemaal wel eens eerder hebt gehoord. En beter.

avatar van hydex
Het is mij allemaal net wat de experimenteel. Ik mis een fatsoenlijke opbouw. Het lijken soms wel ideeën van kirk aan elkaar vastgeregen door een symfonie orkest. Het is allemaal wat te geforceerd om niet Metallica te willen zijn.. maar wie wil Kirk zijn? Jammer ik had hoge verwachtingen van dit album omdat ik altijd het gevoel heb dat kirk zijn creativiteit niet goed kwijt kan bij Metallica. James en Lars zijn toch wel de alfa mannetjes die kirk wat ondersneeuwen.
Dit was zijn kans om te laten zien wie hij is en wat hij kan.. en hij kan een hoop.. maar er is geen samenhang.. misschien een idee dat kirk de volgende keer een goede band om zich heen verzameld en het nog een keer probeert.. of toch maar al zijn energie in een nieuw Metallica album stoppen..

avatar van Supersid
Ik vind het wel iets hebben, zo door de koptelefoon. Geen meesterwerk, maar iets wat ik af en toe nog wel eens zal draaien.

avatar van Faalhaas
De titels laten zien dat hij de nodige esoterische kennis heeft.