Hank Williams Jr. - Rich White Honky Blues (2022)

Blues
Label: Easy Eye

1. .44 Special Blues (1:58)
  2. Georgia Women (4:05)
  3. My Starter Won't Start (3:14)
  4. Take Out Some Insurance (3:58)
  5. Rich White Honky Blues (3:56)
  6. Short Haired Woman (4:53)
  7. Fireman Ring the Bell (5:28)
  8. Rock Me Baby (3:57)
  9. I Like It When It's Stormy (3:19)
  10. Call Me Thunderhead (4:03)
  11. TV Mama (4:04)
  12. Jesus, Won't You Come by Here (2:50)
avatar van Larzz
Zo. Wat een goede plaat is dit. Country gigant en living legend Hank Williams jr. slaat op 73 jarige leeftijd keihard toe met een fantastische blues plaat. Geproduceerd door Black Keys voorman Dan Auerbach. Die hier ook niet onverdienstelijk slidegitaar speelt. De plaat ( heb cd en lp) klinkt waanzinnig rauw, ongepolijste, pure zwarte blues, beetje rock en wat boogle. Leuke gekscherende titel. Hank is altijd wel in voor een geintje. Mooie covers van veel bekende bluesartiesten zoals Lightning Hopkins, Muddy Waters en Robert Johnson. Ook eigen nummers zoals een nieuwe interpretatie van My Name is Bocephus onder de titel Call me Thunderhead. Hank's stem klinkt lekker rauw. Opgenomen met zo'n ouderwetse microfoon lijkt het. Prachtig effect. Alles klinkt live ingespeeld. Kleine intro's. Gitaren in mooi stereobeeld. Solo's niet ingedubt maar live ingespeeld. Veel slidewerk. Kortom. Geweldige authentieke bluesplaat van ouwe countryrot Hank Williams jr. Still Alive & Kicking!

avatar van heicro
Voor veel countrymuziek liefhebbers is Hank Williams Jr. een legende, een held en een terechte coryfee in Nashville’s Hall of Fame. Hij is al meer dan een halve eeuw een echte outlaw, maar hij is ook een bluesman en het is verdomd cool dat Hank Jr. de tijd nam om een bluesplaat te maken in plaats van nog een album uit te brengen met semi-originele late carrière-dingen.