Kan me nog herinneren dat ik Club Bizarre voor het eerst hoorde op mijn wekkerradio, 's ochtends voor ik naar school moest. Vond het zo geweldig dat ik in de eerste de beste pauze meteen de single ben gaan kopen.
Ik heb Love Religion nog op cd-single liggen. Daar gaat mijn voorkeur naar uit. Ik vond Club Bizarre juist irritant door dat stemmetje wat er in zat...
Als het dan toch 'dance' moet zijn (we gaan nu effe niet discussiëren over het precieze genre), dan graag dit. Lekker in het oor liggend, goed te verdragen en 'Boot Zwei' is een fijne -misschien overbodige?- aanvulling op 'Das Boot'.
Club Bizarre was destijds ook zeker een favoriet van mij! De track heeft sfeer en wanneer in de breakdown de mellotron wordt ingezet, meesterlijk! Jammer deze track jaren later niet het eerbetoon heeft gekregen dat het verdient. Sterker nog; Brooklyn Bounce heeft de song in hun rework totaal om zeep geholpen... Alleen het gros van het publiek kent het fantastische origineel dan weer niet waardoor ze er nog intrappen ook...
Het geluid is wel veranderd,als je het vergelijkt met de eerste 2.,maar zeker niet verkeerd.
Love religion vond ik persoonlijk het sterkste nummer,ondanks dat de sequence van Moroders Chase is gejat.
maar daar had u96 wel meer een handje van,om stukjes van andere platen te lenen.
Ze maken er gelukkig wel wat moois van.
die clip van club bizar was ook wel wazig....ehhh bizar.
Ten opzichte van zijn eerdere werkt is U96 hier duidelijk gegroeid. Tracks klinken veel beter uitgewerkt en er zit een visie achter. Natuurlijk valt it nog steeds in het niet wat een The Prodigy of Jonny L.deden. Sowieso waren de britten in die tijd een stuk stoerder dan de Duitsers als het om rave ging. Maar een ruime voldoende krijgt het wel
Love religion en Club Bizarre waren mooie hits. Maar mijn favo is nog altijd movin' Wat een energie heeft die track zeg. Ook het schaameloze Boot II is wonderwel geslaagd. .
ik kwam Movin' tegen gisteren op een verzamelaar, was het zowat vergeten maar inderdaad een van de betere U96 tracks, meer housey dan dat eurobombast van de andere nummers.
Met Club bizarre heb ik nooit iets gehad en Love religion moest ik even opzoeken, daar zit weer een Leila K jatschreeuw in volgens mij
Club Bizarre is wat mij betreft het beste nummer dat U96 ooit heeft gemaakt. Het is na ruim 22 jaar (nog steeds) een van grotere dance-klassiekers (ondanks dat het een kleine sample bevat van Alannah Myles 'Song Instead with a kiss' ). Love Religion werd de grootste hit van dit album (9e plaats in Nederlandse Top 40 van 1995), en behoort ook tot een van de betere nummers.
Daarnaast bevat dit album nog meer goed werk; Movin' dat als single echter flopte, is ook een aangename track, en datzelfde geldt ook voor If Looks Could Kill (... I'll Die For You). In de laatst genoemde zijn vele jaren '80-synthesizers te horen, net zoals in het dromerige Dark Room Rituals. Verder is Das Boot II een geslaagde remake van Das Boot uit 1991, klinkt wat feller, maar aan de hoofdmelodie is wel hoorbaar dat er melodieën uit Das Boot I zijn omgedraaid.