Queen - News of the World (1977)

Label: EMI

1. We Will Rock You (2:02)
  2. We Are the Champions (2:59)
  3. Sheer Heart Attack (3:28)
  4. All Dead, All Dead (3:10)
  5. Spread Your Wings (4:34)
  6. Fight from the Inside (3:06)
  7. Get Down, Make Love (3:50)
  8. Sleeping on the Sidewalk (3:08)
  9. Who Needs You (3:08)
  10. It's Late (6:28)
  11. My Melancholy Blues (3:31)
  12. We Will Rock You [Remix] * (4:47)
  13. Feelings, Feelings [Take 10, July 1977] * (1:55)
  14. Spread Your Wings [BBC Version, Oct 1977] * (5:27)
  15. My Melancholy Blues [BBC Version, Oct 1977] * (3:14)
  16. Sheer Heart Attack [Live in Paris, Feb 1979] * (3:35)
  17. We Will Rock You [Fast] [Live in Tokyo, Nov 1982] * (2:55)
Na Day of the Races werd het alsmaar minder (helaas)

west schreef:
Dit News of the World heb ik toch altijd ook een erg lekkere Queen plaat gevonden. Natuurlijk hoor je al een commerciëler geluid op We Are The Champions, maar echt verkeerd is dat nummer niet. Wat verder opvalt is dat Queen juist wat meer rockt op dit album. Zoals natuurlijk op We Will Rock You, maar zeker op het ijzersterke Sheer Heart Attack (had goed op dat album gepast). Iets meer back to basics, maar dan wel met alle ontwikkelingen die ze door hebben gemaakt.

Die zijn bijvoorbeeld goed te horen op All Dead, All Dead: een mooi piano nummer. Die hoor je ook goed aan het begin van het prachtige Spread Your Wings, fantastisch gezongen (weer) door Freddie. Verder heeft het hoekige Get Down, Make Love me altijd wel aangetrokken, met een fijne bas en piano. En ook de twee slotsongs It's Late, met een sterke gitaarsolo, en My Melancholy Blues zijn echt goed. Een wat ondergewaardeerde plaat van Queen, met overall een hoog niveau en vind ik ook nog eens gaaf artwork.

Door wie ondergewaardeerd, vraag ik me af?

Volgens mij zat Queen gigantisch in de lift. Ik denk ook dat deze en The Game (en Greatest Hits) het best verkocht zijn. Maar pin me er niet op vast.

Ik denk dat juist de eerste drie platen ongewaardeerd zijn. Het lijkt wel alsof alleen de fans die platen kennen.

Mssr Renard schreef:

Door wie ondergewaardeerd, vraag ik me af?

Kijk hier maar bovenaan de pagina: momenteel 'maar' 3,62*. Vind ik aan de lage kant.

Mssr Renard
Op Musicmeter zitten meer progheads dan popliefhebbers, aldoende worden de commercielere platen van bands doorgaans lager gewaardeerd dan de 'creatievere', zeg maar.

Maar ik snap nu wat je bedoelt: ondergewaardeerd op deze site. Maar dan vind ik The Works nog meer ongewaardeerd, want die is nog best goed, vind ik.

avatar van Michiel Cohen
Het eerste album dat ik ooit kocht.Heb ook nog een ander versie.
namelijk de 40th Anniversary Edition.

Mssr Renard
Vreselijke band, die Queen. Al werden ze ná 1998 wel beter.

Ik heb 1 liedje van ze in mijn playlist: Allright Now, toch wel hun beste liedje.

Hun beste albums zijn toen ze nog redelijk onbekend waren: Queen I, Queen II en Sheer Heart Attack.

avatar van DargorDT
Niet verrassend is volgens de statistieken Spread Your Wings het prijsnummer, met een voor mij iconische videoclip. In de sneeuw. Volgens de verhalen was het die dag bitterkoud in Surrey, het graafschap ten zuiden van Londen. De video werd volgens interviews opgenomen in de tuin van Roger Taylor.

Ik vind News of the World vrij wisselvallig en zeker niet dezelfde kwaliteit uitstralen als de eerste vijf albums. Met Sheer Heart Attack, Get Down, Make Love en Sleeping on the Side Walk kan ik weinig. Who Needs You, It's Late en My Melancholy Blues zorgen er gelukkig voor dat het album met een brede glimlach eindigt. Geweldige songs.

Deze nog eens uit de kast gehaald.
Buiten Get down, make love , dat voor mij het zwakke nummer is op deze plaat, is het toch een aardige plaat, maar hun eerder werk is toch nog een klasse beter.

Spread your Wings en It's late zijn twee sterke nummers op deze plaat

avatar van De buurman
Dat Sheer Heart Attack verpest voor mij altijd een beetje de flow. Onluisterbaar, en al zo aan het begin geplaatst. Fight From The Inside is ook tamelijk beroerd, maar minder irritant in your face. Maar ik kan me voorstellen dat Mercury op veilige afstand bleef toen Taylor het opnam.

Verder een prachtig album. Het enige album waarop May meer nummers aanleverde dan Mercury trouwens.

Mssr Renard
De brute aggressie van Taylor die wel even wilde laten zien hoe punkrock hij wel niet was, doet mij altijd erg glimlachen. Is daardoor Sheer Heart Attack ook daadwerkelijk een goed nummer? Ik weet het niet.
De riffs en zanglijnen van Fight from the Inside zijn fenomenaal. Meer sleazerock dan punkrock. Maar het knalt wel allemaal.

avatar van vielip
Sheer heart attack vind ik een fantastisch nummer! Eén van de betere op een verder vrij wisselvallig album.

vielip schreef:

Laat me raden. Je andere nummers op deze plaat zijn Spread Your Wings en It's Late?

Bingo!

De buurman schreef:

Live zelfs het meerendeel

avatar van kaztor
In ieder geval heb ik m’n zinnen gezet op die 40th Anniversary box set (import) uit de UK nadat ik die Toshiba remasters ben kwijtgeraakt.
Ben wel nieuwsgierig naar de extra’s, hoe kort die bonus cd’s ook mogen zijn.

Als je het over Sheer Heart Attack hebt, Freddie zingt daarop de coupletten.

Ik had het over Fight From The Inside, maar misschien was dat ovoldoende duidelijk. Minder irritant dan Sheer Heart Attack, maar jongens.... ‘t Is niet geweldig ook. De Taylor songs verhinderen maximale scores bij oude Queen platen, hoewel ik Tenement Funster en I’m In Love With My Car wel goed vind.

Under Pressure, One Vision, These Are The Days en Innuendo zouden ook voor een groot deel aan hem toe te wijzen zijn. Indien dat klopt, vind ik dat tevens zijn grootste verdiensten als songwriter. Hij was in de seventies een behoorlijk goede drummer en backing vocalist, maar een matig songschrijver, vind ik.

avatar van bikkel2
Taylor's bijdragen op de 70's albums van Queen zijn zo afwijkend van de rest, dat het een soort solowerkjes op een groepsalbum zijn.
Roger sleutelde de basis van zijn nummers meestal zelf in elkaar. Naast zijn mainjob als drummer speelt hij ook gitaar. Op Fight From The Inside is naast Taylor alleen May te horen.
Later schrijft hij veel meer in de geest van Freddie Mercury. Radio Ga Ga en A Kind Of Magic zouden net zo goed van Freddie kunnen zijn.
Dat klopt ook wel, want diezelfde Freddie nam zijn nummers onder handen als hij er niet was. Ook wel eens tot irritatie van de drummer.

Al met al had Taylor nog het meest behoefte om zich solo te profileren. Hij heeft dan ook by far het meeste op dat gebied uitgebracht.
De song Sheer Heart Attack vind ik heerlijk. Een lekker smerig stukkie punkrock. Fight From The Inside vind ik wat minder. Maar dat eigenzinnige wat ie toen tentoonstelde heeft wel wat.

avatar van kaztor
Taylor’s creaties passen prima bij het no-nonsense karakter van het album. SHA is heerlijk alle remmen los, lekker hysterisch ook met May’s bijdrage.
FFTI beukt er ook lekker op los.
Vind vooral het intro machtig.

bikkel2 schreef:

Das waar, het is soms wel even lekker, zo’n afschakelmomentje. Op Jazz staat More Of That Jazz. Dat is dusdanig matig dat het tegelijkertijd weer goed wordt. Verveelde, sleazy rockstar. Geldt ook wel voor Fight op deze. Maar op één of andere manier waren zijn nummers zo niet-Queenachtig dat het toch wat afdeed aan het geheel. Later veranderde zijn stijl, en leek zijn bijdrage meer te passen bij de Queen-sound van dat moment. Hij ging zelfs hits schrijven! Zegt ook iets over Queen na 1980 natuurlijk...

avatar van kaztor
Ik heb het idee dat Roger het ‘hits’ schrijven rondom 1982 onder de knie kreeg. Calling All Girls was een geflopte single, maar ik ben er vrijwel zeker van dat als het in het voorjaar van 1982 was verschenen in plaats van Body Language, dat dat hoger had kunnen scoren.
Back Chat was ook een betere keuze, m.i.

Ik kan Body Language deze dagen wel goed hebben, maar het was wellicht idealer als de Fredster het solo had uitgebracht.

avatar van bikkel2
Roger werd een heel andere songwriter inderdaad. Ze hebben toen volgens mij gekozen voor meer éénduidigheid.
Freddie als de leadzanger zoveel als mogelijk en dus meer herkenbaarheid.
Roger bracht in 1981 Fun In Space uit en in 1984 Strange Frontier. Hij kon dus zijn eigen stijl etaleren als soloartiest.
Queen ging op een gegeven moment voor de hits. Zoveel is duidelijk.

avatar van lennon
kaztor schreef:
Ben wel nieuwsgierig naar de extra’s, hoe kort die bonus cd’s ook mogen zijn.

Vandaag gescoord.. stond op bol voor een heel fijne prijs.. inmiddels al niet meer begreep ik. Ik had geluk.

avatar van gigage
Ik heb altijd al een hekel gehad aan Spread Your Wings en ik weet niet waarom. Net nog even gespeeld maar ik kan er nog steeds niks mee. Het lijkt ook of dat die solo aan het eind maar niet los wil komen. Ach ja, dat heb je wel eens.

avatar van Edwynn
Spread Your Wings vind ik fantastisch. Alleen de eerste twee evergreens zijn evergreens en die luister ik, hoe goed ook, nooit voor mijn lol. Dat ligt bij Borap weer net een tikkeltje anders.
Hoe dan ook: elke artiest zou wel zoiets tijdloos willen hebben maken. Queen schudde dergelijke oorwurmen zo uit de mouw. Kennelijk.

avatar van vielip
Hier ook een groot fan van Spread your wings. Beste nummer op dit album wat mij betreft. En scoort ook hoog zou ik een top zoveel van alle Queen nummers moeten samenstellen.

avatar van bikkel2
Beste John Deacon compositie tot dan toe en ik vind eigenlijk dat hij nooit meer zo'n mooie song schreef nadien.
Grote hit successen als Another One Bites The Dust en I Want To Break Free ten spijt, Spread Your Wings is als song beter wat mij betreft.
Inderdaad een highlightje op News Of The World. It's Late en Sheer Heart Attack zijn ook niet te versmaden.

avatar van vielip
En daarmee heb je in mijn ogen en oren gelijk de beste nummers bij elkaar. Nou vooruit, We will rock you en We are the champions zijn natuurlijk ook niet als slecht weg te zetten. Alleen zijn die zo dood gedraaid dat ik ze gemakshalve altijd vergeet als dit album ter sprake komt

avatar van gigage
Tja, ik vind spread your wings maar een platte ballad, geen hormonieze Queen samenzang, een clip van 10 cent helpt ook niet mee, Freddy zet een keel op die de song overschreeuwt, wel een fijne gitaaropbouw. Kweenie, zoiets. Maar goed, laat ik jullie plezier maar niet ontnemen.