west schreef:
Dit News of the World heb ik toch altijd ook een erg lekkere Queen plaat gevonden. Natuurlijk hoor je al een commerciëler geluid op We Are The Champions, maar echt verkeerd is dat nummer niet. Wat verder opvalt is dat Queen juist wat meer rockt op dit album. Zoals natuurlijk op We Will Rock You, maar zeker op het ijzersterke Sheer Heart Attack (had goed op dat album gepast). Iets meer back to basics, maar dan wel met alle ontwikkelingen die ze door hebben gemaakt.
Die zijn bijvoorbeeld goed te horen op All Dead, All Dead: een mooi piano nummer. Die hoor je ook goed aan het begin van het prachtige Spread Your Wings, fantastisch gezongen (weer) door Freddie. Verder heeft het hoekige Get Down, Make Love me altijd wel aangetrokken, met een fijne bas en piano. En ook de twee slotsongs It's Late, met een sterke gitaarsolo, en My Melancholy Blues zijn echt goed. Een wat ondergewaardeerde plaat van Queen, met overall een hoog niveau en vind ik ook nog eens gaaf artwork.
Door wie ondergewaardeerd, vraag ik me af?
Volgens mij zat Queen gigantisch in de lift. Ik denk ook dat deze en The Game (en Greatest Hits) het best verkocht zijn. Maar pin me er niet op vast.
Ik denk dat juist de eerste drie platen ongewaardeerd zijn. Het lijkt wel alsof alleen de fans die platen kennen.