Arcade Fire - WE (2022)

Canada
Label: Columbia

1. Age of Anxiety I (5:27)
  2. Age of Anxiety II (Rabbit Hole) (7:05)
  3. End of the Empire I–IV (9:17)
  4. The Lightning I, II (5:36)
  5. Unconditional I (Lookout Kid) (4:33)
  6. Unconditional II (Race and Religion) (4:20)

met Peter Gabriel

7. WE (3:51)
avatar van repelstefan
KKOPPI schreef:
^ Correctie, misschien een te snelle conclusie. Ik moet het nog even een aantal keer aandachtig luisteren denk ik.

Ik had hetzelfde, beetje twijfel en een frons de eerste keer maar it's growing on me.

avatar van KKOPPI
39 minuten?? Dit is toch geen album lengte? Of ze brengen op korte termijn nog een album uit.

gerre schreef:
Soms moet je op je gevoel afgaan en wel degelijk waarde hechten aan een 1ste luisterbeurt. Als die tegenvalt zoals bij mij, is dat een veeg teken.

Dat vind ik bij AF toch vaak anders.

Dingen die ik de eerste luisterbeurt gelijk vet vind, vervelen toch heel snel op termijn. Ik raak zelden verveeld met AF werk.

avatar van kaj_666
KKOPPI schreef:
39 minuten was toch tot een paar jaar geleden een hele normale lengte voor een album? We zijn wat verwend geraakt met al die albums van 60+ minuten die de laatste jaren over ons worden uitgestort... Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat veel van die langere albums beter af waren geweest als er een paar mindere nummers geschrapt waren, ik vind 40 minuten op voorhand geen probleem in ieder geval

avatar van coldwarkids
kaj_666 schreef:

Inderdaad wel een rare opmerking, het feit dat 39 minuten te kort is. Er zijn maar zat albums die tegenwoordig zelfs geen half uur aanraken.

coldwarkids schreef:

Vergelijk het eens met Reflektor? Suburbs?

avatar van coldwarkids
kaj_666 schreef:

Zeker in deze tijd van Spotify etc. waar iedereen ongeduldiger is. Korte plaatjes zijn daarom een goede oplossing denk.

avatar van Zoute Popcorn
Ik ben erg gecharmeerd van de nieuwe singles. Dit klinkt al veel beter dan hun laatste plaatje. Als de rest van het album van hetzelfde niveau is dan gaat het helemaal goedkomen.

avatar van Flat Earth
Arcade Fire had al een album geschreven en begon in februari 2020 met de opnames, maar werd onderbroken door het uitbreken van de pandemie. Win & Régine brachten de rest van dat jaar en het grootste deel van het opvolgende jaar door met het schrijven van nog meer nummers. "Het was het langste dat we ooit hebben geschreven, zonder onderbreking, waarschijnlijk ooit", zei Butler. Toch, het resulterende album - geproduceerd door Nigel Godrich, Win & Régine - is bondig & 40 minuten lang. De eerste kant, "I," gaat over onze problemen; De tweede kant, "WE," gaat over onze liefde voor elkaar.

avatar van KKOPPI
De nieuwe singles zijn live toch zoooo veel sterker. Absoluut niet met elkaar te vergelijken.

Kijk hier maar eens: https://www.youtube.com/watch?v=rE6QI0ywr0c

avatar van Flat Earth
Is zijn broertje eruit gekickt, of ff wat anders aan het doen?

Flat Earth schreef:
Is zijn broertje eruit gekickt, of ff wat anders aan het doen?

Doet niet meer mee.

avatar van Marteen

Doet niet meer mee.

Op dit album nog wel hoor. Alleen niet meer met de live sets.

avatar van chevy93
KKOPPI schreef:

Vergelijk het eens met Reflektor? Suburbs?
Prima voorbeelden van albums die met een strengere ballotagecommissie beter waren geweest.

avatar van Dance Lover
Na alle positieve buzz rondom hun optreden op Coachella kon ik mij ook niet bedwingen om de live uitvoeringen van Rabbit Hole & Lookout Kid te bekijken!

Veelbelovend en doet mij deugd dat ze de disco niet helemaal hebben afgezworen na hun matige, veel te gemakzuchtige laatste album.

avatar van inquestos
chevy93 schreef:

Eens, van Reflektor en Everything Now luister ik enkel nog de titelnummers. Blijkbaar hebben ze toch Refelektie gehad dat ze niet zomaar Alles op een album moeten gooien . Die '2 tot 3 albums' zijn blijkbaar gecondenseerd tot twee zijden van een album ('I' en 'We'). Dan blijft er ook nog wat ruimte over om later de 'Deluxe' editie uit te brengen.

avatar van Snoeperd
Ik vind Reflektor en Everything Now op één hoop gooien niet helemaal terecht. Ik vind Reflektor vele malen origineler en afwisselender dan Everything Now. Ook het hele concept van het album Reflektor (zie deze video) maakt het voor mij al een hele lyrische belevenis (stiekem is Reflektor na Funeral mijn favoriete Arcade Fire-album).

avatar van niels78
Zoute Popcorn schreef:

Mee eens, kijk er wel naar uit!

Live zou ik ze graag weer eens willen zien

avatar van pmac
Live zou ik ze graag weer eens willen zien [/quote]

Live is het een belevenis. Heb ze zelf bij Best kept secret gezien maar was nog meer onder de indruk van wat ze in 2014 op Pinkpop lieten zien. De hele show werd op tv uitgezonden en is gelukkig op YouTube terug te vinden. De energie spat er vanaf.

Ik ben ook nieuwsgierig naar WE. Nog even geduld.

Weet niet wat ik moet denken van lookout kid

Leuke song maar erg.....braaf?

Een poging om meer publiek te bereiken?

avatar van Screenager
Weet niet wat ik moet denken van lookout kid

Leuke song maar erg.....braaf?

Een poging om meer publiek te bereiken?

Ik vind het opnieuw een (zeer) geslaagd nummer (beetje in de lijn van We Don't Deserve Love dat ik geweldig vind), maar ik wacht tot tweemaal toe na "Tu tu tutu" op een uitbarsting die er dan helaas net niet ten volle uit komt. Braaf is het dus wel, maar zou niet per se denken dat dit louter op een groter publiek is afgestemd.

Denk dat het live wel iets "grootser" zal klinken. Leek toch al het geval op de Coachella registraties.

Hoe dan ook, ondanks het uitblijven van een echte climax toch zeker 2/2 (of 3/3).

Screenager schreef:
) maar ik wacht tot tweemaal toe na "Tu tu tutu" op een uitbarsting die er dan helaas net niet ten volle uit komt.

Dit is dus precies het gevoel dat ik ook heb. Idem bij The Lightning I , het tweede refrein verwacht je meer losbarsting maar dan is het toch gas terug.

Bewust gedaan? Of iets dat niet goed is doorgekomen tijdens productie. Vind het wel jammer.

Het doet pijn om zeggen, maar Arcade Fire was geweldig, nu niet meer. Ze hebben het niet meer. Band van het verleden. Deze gaat het niet worden voor mij, vrees ik.

avatar van AstroStart
Klopt gerre, de nieuwste single is een natte tosti. Totaal niet vernieuwend en bij lange na niet zo goed als het oude materiaal. We weten natuurlijk niet de exacte reden waarom Will de band verlaat, maar het zou me niks verbazen als het komt door 'onenigheid' over nieuwe songs. Misschien dat Will juist wil vernieuwen, maar dat dit werd tegengehouden door andere bandleden door de kritiek op Everything Now? Terug naar de roots pakt in dit geval nog niet heel goed uit. Nou ja, nog een weekje wachten, dan kunnen we de rest luisteren.

avatar van remcodurez
The Lightning I en II, met een sterk Suburbs-feeling, vind ik best goed.
Unconditional I (Lookout Kid) daarentegen is zoals meerderen hier aanhalen een zwak product. Vooral het refrein is tenenkrommend slecht en (hier ga ik vermoedelijk weer een disscussie doen opstarten) doet me zelfs wat denken aan Coldplay.

Nee de hoogdagen zijn vrees ik voorbij. Hopelijk wordt Will de nieuwe Thom Yorke en gaat hij de experimentele tour op.

remcodurez schreef:

Ik zei het al hierboven: Arcadeplay?

avatar van MartinoBasso
Bij die nieuwe single moet ik meer aan Vampire Weekend denken dan aan Coldplay.

MartinoBasso schreef:
Bij die nieuwe single moet ik meer aan Vampire Weekend denken dan aan Coldplay.

Ken vampire weekend niet maar de akkoorden sequentie en melodie zijn textbook Coldplay 2011-heden en dat is zeker niet automatisch iets goeds.