DuvelDuvel - Puur Kultuur (2007)

Label: Top Notch

1. Puur de Intro (2:10)
  2. De Bron (3:41)
  3. Wijd Verspreid (3:09)
  4. Kriepkriep (3:46)
  5. Let Niet op Mij (3:54)
  6. Roffa (3:16)

met 7th Son

7. DuvelDuvel Niet (3:13)
  8. Tis Geen Pretje (3:23)
  9. Heb Me Lief (3:03)
  10. Hoge Hakken (2:36)
  11. Hardkanle (3:38)
  12. Schijt Is de Norm (2:25)

met X-Dot

met Olavo A.K.A. Omnom

17. Lukumanofasi (2:51)
  18. Zegen (2:26)
  19. Ooh Liefduh (2:57)
Het enige album wat ik kan downloaden van DuvelDuvel, dus dat ben ik dan nu ook aan het doen Heb namelijk alleen nog Eigen Wereld van Opgezwolle, en ik wil eff wat meer fijne NL-rappers

Is dit trouwens een goed album vergeleken met de rest van DuvelDuvel ?

Freekje schreef:
Het enige album wat ik kan downloaden van DuvelDuvel

De meeste albums van de man zijn gewoon op zijn eigen site (www.duvelduvel.com) te downloaden.

Wil je echte boys?
Supah kent ze allemaal!

avatar van levenvergeten
Hoewel er onvervalste partycrashers á la Duvel op staan als Kriepkriep, Duvelduvel niet en Leven, is het niet het meest constante album van meneer Duuf. De featurings op Schijt is de norm en Onorthodox vind ik ronduit belabberd. De beats zijn soms niet voldoende om Duvel op handen naar de overwinning te dragen en teksten vallen soms tegen("Let niet op mij, let op je fokkin' vriendin").

Er zijn ook pluspunten, zo komt SupaDupah soms best hard en overtreft mijn verwachtingen. En zoals ik al zei, zitten er op dit album een paar onvervalste 'hard-gaan'-nummers. En natuurlijk blijft Duvel bij uitzondering dé filosoof, meer nog dan wannabe 'straat'-filosoof Appa of 'ik ben heel intelligent, ik lees boeken' Salah Edin. Het bewijs kan gevonden worden in de volgende line:

Het enige wat je hebt in je leven, is je leven

Hoewel Pappie Duvel en SupahDupah isss warm( en Dion) een ruime voldoende scoren moeten zij toch hun meerdere erkennen in Typhoon, die vooralsnog het beste nederhop-album 2007 op zijn conto mag schrijven. Duvel mag dit vooralsnog slechts op zijn buik schrijven.

Alsnog, bedankt voor die stank.

Artifact
Waarom niet? Vond die van Ty eigenlijk weinig spectaculair, ondermaats voor iemand zijn kaliber.

Ik steek een stok tussen je spaken, houd je bij te taken....

Duvel optima forma, op dit album komt hij echt weer met die hilarische spitvondige 'wij zij wij jullie zijn jullie'uitspraken. Duvel is en blijft de bron....holla

levenvergeten schreef:

Het enige wat je hebt in je leven, is je leven

Zo intelligent/filosofisch vind ik die line (en dat nummer) niet.

avatar van levenvergeten
Het is daarentegen wel waar, je kan er niet omheen.

Artifact schreef:

Klopt. Hoewel er op Typhoon's plaat een aantal prachtige tracks staan is het geheel niet constant genoeg. Het is een debuutplaat waar meer in zit. Ik hoop dat hij zich ontwikkelt naar zijn tweede plaat toe, en dan komt met iets wat de constantheid heeft van iets als Eigen Wereld.

Duvel daarentegen levert een album af met nóg meer dalen, gelukkig afgewisseld met toptracks, waardoor het een voldoende blijft. Echter, ook bij Duvel blijf ik het gevoel behouden dat ook hij in staat is een plaat af te leveren van het formaat Eigen Wereld.

(Je kan ze dus wel vergelijken )

levenvergeten schreef:
Het is daarentegen wel waar, je kan er niet omheen.

Ja, maar dat betekent nog niet dat de tekst intelligent of goed is.

Moet dat dan?

avatar van thomzi50
Nee maar als je had gekeken welk bericht ik oorspronkelijk quote zag je dat ik inging op het verhaal van levenvergeten, die Duvel "dé filosoof" noemde. En ik vind dat van dé filosoof toch wel een intelligente, of in ieder geval doordachte tekst mag komen.

Tja, dit is gewoon muziek die je aanzet als je geen pretentieuze, filosofische gelul wil, wat je toch te vaak hoort bij o.a. Opgezwolle ofzo. Nee, gewoon spontane teksten en lekkere beats. Geen hoogstandje, maar zeker wel de aanschaf waard. Supah komt eindelijk eens goed op deze CD (i.t.t. Aap-O-Theek) en live zijn ze gewoon leuk om naar te luisteren (maar ja, welke nederhopformatie die in het bezit is van Kubus beats is dat niet?!) 3/5

Artifact
Vind ik persoonlijk ook, maar thomzi leest dat levenvergeten dat zo sugereert, maar heeft eigenlijk ook niet goed gekeken. Hij zegt slechts dat hij bij uitzondering de filosoof uithangt, maar nog altijd scherper komt dan quasi-slim Appa en/of Salah Edin (waarover te twisten valt). Ergens toch best een geniale line die ''Het enige wat je hebt in je leven, is je leven''.

avatar van thomzi50
Hij zegt niet dat Duvel bij uitzondering de filosoof uithangt, maar ís, dat is toch wat anders lijkt me

Artifact
a) Ik las er denk ik overheen, interpreteerde het verkeerd.

b) Ik maak dezelfde fout als ''bij vlagen''.

c) Volgens mij formuliert levenvergeten het verkeerd.

d) Door al het voorgaande onstond er verwarring

avatar van thomzi50
Wisselt telkens welke ik het best vind, heb momenteel Duvelduvel Niet, Hoge Hakken, Hardkanle en Zegen aangevinkt als favorieten, maar Kriep Kriep, Roffa, Tis Geen Pretje vind ik eigenlijk zeker even goed. Luister ook veel naar Onorthodox, niet omdat ik dat nummer zo goed vind, wel ongelofelijk grappig, vooral Supadupah's verse.

avatar van levenvergeten
Ik bedoelde dat Duvel niet zegt dat hij heel slim is oid, maar soms met een prachtige(pseudo-filosofische) line komt.

avatar van nr9StefanoTorres
Luister vooral het begin van het album tot nr7 dat zijn mijn hoogetpunten behalve Let Niet Op Mij. Na nr7 vind ik het album minder worden alleen Lukumanofasi vind ik nog wel relax.
Vind Supa op dit album gelukkig beter dan op t vorige album, nu rapt tie meer op de beat en das fijner om aan te horen.
Hoogetpunten: Puur de Intro, De Bron, Wijd Verspreid, Kriepkriep, Roffa, Wijd Verspreid & Lukumanofasi

avatar van pascal83
De hoogtepunten zijn juist nummer 11 t/m (met name) 13.

avatar van nr9StefanoTorres
Jah die zijn ook nog wel cool maar niet mijn favo's

avatar van psychonaatje
nr9StefanoTorres schreef:

Jij houdt wel heel erg van Wijd Verspreid.

psychonaatje schreef:

Jij houdt wel heel erg van Wijd Verspreid.

whaha oojahh ik zie het die 2e moest DuvelDuvel Niet zijn

avatar van thomzi50
Doe er toch maar een halfje af. Eerst dit album heel veel geluisterd, het beviel me er goed, toen een paar weken een beetje laten rusten en gisteren weer eens opgezet. Bleef sterk maar het wist me allemaal iets minder te boeien. Vooral tekstueel is het weinig nieuws en weinig vermakelijk bij vlagen.

avatar van VforVictor
Wel een aardig album, af en toe te simpel qua teksten die gewoon niet flowen en een concept wat niet goed word uitgewerkt, maar er staan toch vette trax op als: De Bron, Roffa, Heb me Lief, Toverstaf en Leven. Op sommige nummers komt Duvelduvel niet ui de verf en op andere juist wel, een gemiddeld album, kgeef em een 3,5

avatar van thomzi50
Ha grappig, een nieuwe foto. Die zag ik ook al liggen ja in de stad

probro2
mooi album & lekkere tracks,check die boys live en voel ze.
tis geen pretje als de bron wijd verspreid is duvelduvelniet.
pappie duuf de allerrelaxte en sup a los,
deze mannen blijven on stage de sterkste voor mij.

van pp&p tot K. is er goed voer in nl,
hun kwaliteitsvoer komt er live ook uit.

voertip: meet the streets 20-10

overtreft aap-o-theek zeker, rein de vos is opgehoepeld, dion is een welkome toevoeging aan de beats en supadupah verkeert in topvorm!

Classic!

avatar van VforVictor
Doe er toch 1,5 bij, na een aantal weken verder pompt die plaat toch echt hard, de teksten en boodschappen zijn gewoon vet, je moet wel goed lusieteren waar ze ut over hebben maar dit is voor mij de plaat van 2007, heeele dikke shit dit, de beats zijn vetter en rauwer als die van Delic, ik moet toch die vergelijking maken, en Duvelduvel is origineel, vet en hard en komt met stijl