K'naan - The Dusty Foot Philosopher (2005)

Somaliƫ
Label: BMG

1. Wash It Down (2:15)
  2. Soobax (3:42)
  3. What's Hardcore? (3:36)
  4. My Old Home (3:06)
  5. Moment (0:10)
  6. I Was Stabbed by Satan (3:50)
  7. My God (0:22)
  8. Smile (4:03)
  9. If Rap Gets Jealous (4:18)
  10. The Dusty Foot Philosopher (3:56)
  11. Strugglin' (4:25)
  12. In the Beginning (3:21)
  13. Hoobaale (5:05)
  14. The African Way (4:20)

met Mwafrika

15. Voices in My Head (4:00)
  16. Boxing My Shadow (4:29)
  17. For Mohamound (Soviet) (0:32)
  18. Until the Lion Learns to Speak (8:55)
avatar van waxs
Ow dit album moet ik nog een keer gaan beluisteren, heb hem wel namelijk.

avatar van sq
sq
Deze stond op Roskilde dit jaar (niet gezien, helaas). In het programmaboekje stond dit als zijnde afkomstig uit 'Somalië'. Het hoesje suggereert ook al niet iets typisch Canadees. Iemand met meer info?

avatar van MJ_DA_MAN
K'naan komt uit Somalië (weet niet of ie er geboren is btw, zijn ouders in ieder geval wel), woont in Canada, waar dit album is uitgebracht.

avatar van waxs
Wel erg veel Afrikaanse invloeden, niet echt mijn ding, ook veel (faute) pop invloeden, trek dat gewoon niet.

Vind het op sommige momenten best leuke muziek, maar soms ook erg vervelend. Soobax is een erg goed nummer, was ook een hit in the UK als ik me niet vergis. Vooral de nummers 8 t/m 12 vind ik goed. Die zet ik zo nu en dan nog wel op.
De storende factoren zijn vaak de refreinen. Bijvoorbeeld op track 4. Zijn raps zijn ook niet altijd even geslaagd imo.

Toch is het geluid origineel, dat waardeer ik wel. Ook heeft hij een duidelijke boodschap in zijn muziek. Met veel verwijzingen naar de onmenselijke situatie in het Somalie waar de warlords heersen.