Slum Village - Slum Village (2005)

Label: Barak

12. Ez Up (3:32)

met J Isaac

13. Fantastic (4:32)
avatar van Timo710
Lekker album, na de dood van Jay Dee wisten ze blijkbaar toch gewoon hun ding te doen, en de beats zouden het erg goed doen bij het mainstream publiek. Maar toch heb ik altijd dat ik het lekker vind om Slum Village te luisteren. Als je gewoon ergens mee bezig bent, blijven de stemmen goed verstaanbaar, en blijven de teksten goed overkomen.Gewoon mooi geluid.

Toch niet zo goed als Fantastic Vol.2 en het is nou ook niet echt het beste werk van SV te noemen, 3,5!

Gekkenhuis
Timo710 schreef:

J Dilla is toch pas in 2006 overleden? Het album komt uit 2005.

avatar van Timo710
Hmm, daar heb je dan toch gelijk in, maar ze wisten zoiezo gewoon los van Jay Dee een strak album neer te zetten, echt enorm dom van me dat ik dat zei.

avatar van Reijersen
Slum Village dropt wederom een fijn album. Het komt nooit onder middelmaat en vaak daarboven. Wederom 3,5 ster voor Slum.

|Joël|
05 en EZ Up vind ik echt heel mooi, voor de rest doet dit album me helaas niet veel. Naar mijn mening één van de mindere uit de Slum Village discografie, toch voldoende dat wel.

avatar van Timo710
Hmm, Ik heb deze op CD, voor mij zijn de toppers:
Can I Be Me,
Call Me,
05,
Multiply,
1,2,
en Giant

Ik geef hem een 3,5 omdat ik het dope vind, maar niet het beste Slum Album.

Eigenlijk hadden de betere nummers van dit album, samen met de betere nummers van Detroit Deli op 1 disc moeten staan. Dat zou, als je het mij vraagt, een classic zijn.

Voor de Bonus DVD hoef je de CD niet te kopen, de bonus DVD is namelijk enorm amateuristisch gerealiseerd, en de helft er van is op www.barakrecords.com (Officiële site van het lable) te zien.

avatar van Niek
Slum Village komt sterk terug met deze plaat na twee stevig teleurstellende albums. Voor het eerst dat ze zonder Dilla over echt goede producties beschikken. Ook rappend zijn ze er zeker niet minder op geworden. Het album is verre van compleet; er mankeert nog van alles aan, maar het gaat zeker de goede kant weer op. Ik zie uit naar weer iets nieuws van ze, hoewel ik me afvraag hoelang dat nog gaat duren.
Een nipte 4.

avatar van Dirruk
Kan niet tippen aan zijn voorganger