Maudlin of the Well - Leaving Your Body Map (2001)

Metal / Avant-Garde
Label: Dark Symphonies

1. Stones of October's Sobbing (7:25)
  2. Gleam in Ranks (4:16)
  3. Bizarre Flower / A Violent Mist (9:35)
  4. (Interlude 3) (4:17)
  5. The Curve That to an Angle Turn'd (8:22)
  6. Sleep Is a Curse (5:37)
  7. Riseth He, the Numberless (Part 1) (4:18)
  8. Riseth He, the Numberless (Part 2) (5:12)
  9. (Interlude 4) (5:10)
  10. Monstrously Low Tide (6:46)
  11. Secret Song * (6:50)
  12. The Painting of Mu Principle * (4:13)
avatar van Jochempie
Maudlin of the well heeft ales het ware een dubbelplaat gemaakt. Net zoals Opeth in 2002/2003 en System of a Down in 2005. Deze cd is alleen nog meer overeenkomstig met zijn dubbelganger en is de donkere kant ervan.

Gallow
De nieuwste CD is uit, en alleen verkrijgbaar als download. Check hun myspace.

avatar van Tha)Sven
Ik heb trouwens een 12 nummerig album via Soulseek gevonden.

avatar van Leeds
Maudlin of the Well is een unieke band met een unieke sound. Helaas amper bekend hier in de benelux. Maar op o.a. Sputnikmusic, RateYourMusic en Progarchives wel degelijk heel bekend en sterk ook. In geen jaren meer beluisterd. Daar komt nu verandering in!!!

avatar van gigage
Avant-garde metal is weer zo'n container begrip waar je vele kanten mee uit kunt. Deze Maudlin of the well combineert het oude Opeth geluid met avantgardistische rustige interludes en liedjes. Geen instrument blijft onbespeeld geen stem onbenut en geen genre bespaard. Het album begint vrij kalm zoals de voorganger maar de trage metalriffs en grunts liggen op de loer. U bent gewaarschuwd.