Joe Bonamassa - Time Clocks (2021)

Blues / Rock
Label: J&R Adventures

1. Pilgrimage (0:55)
  2. Notches (7:03)
  3. The Heart That Never Waits (5:51)
  4. Time Clocks (7:07)
  5. Questions and Answers (4:09)
  6. Mind’s Eye (6:17)
  7. Curtain Call (7:31)
  8. The Loyal Kind (6:48)
  9. Hanging on a Loser (4:17)
  10. Known Unknowns (6:48)
avatar van viking1
De volgende Joe bonamassa plaat is alweer onderweg(29 oktober) !!! Voor de een overkill en voor mij iets om naar uit te kijken. De man levert altijd kwaliteit. Oké niet vernieuwd of spannend meer. Maar voor mij interessant en om zeker te kopen.
Nummer 2 circuleert ondertussen ook al op YouTube. De man blijft bezig. Hopelijk nog 'n keer 'n nieuwe black country communion plaat!

avatar van Zwaagje
viking1 schreef:

Voor mij idd overkill. Heb twee albums van hem in de kast staan en dat is wel genoeg. Toch ben ik altijd wel nieuwsgierig; alle albums zijn kwalitatief goed. Ik hoop dat de twist in dit album me op andere gedachte brengt.

avatar van legian
Dit album zit kwalitatief ook wel weer goed in elkaar. Maar het is inderdaad wat overkill. Het voegt weinig meer toe aan zijn uitgebreide oeuvre. Toch blijft elke nieuwe uitgave van hem wel genietbaar. Hoewel hij van mij best een stap terug mag doen in de frequentie.

Deze nu twee keer gehoord en er zitten wel wat lekkere nummers tussen. Nergens echter dusdanig aantrekkelijk om dit ter vervanging van zijn oudere albums te beluisteren of aan te schaffen.

avatar van Thomas86
Simpelweg schitterend weer.

avatar van Michiel Cohen
Vandaag maar weer eens geprobeerd om naar te luisteren.

Mssr Renard
Jeetje, de creativiteit en kwantiteit van de releases van deze beste man blijft mij verbazen. Ik kom nauwelijks toe tot het laten bezinken van zijn platen.

Ik ben eigenlijk nog steeds bezig Royal Tea te laten inwerken. Misschien ook omdat ik niet fulltime met (moderne) blues(hard)rock bezig ben.

avatar van Zwaagje
Mssr Renard schreef:
JIk lees veel over overkill, dat kan best wezen, maar je kan ook een plaat overslaan, denk ik dan weer. Ben nochtans toch wel benieuwd, maar ik moet dan wel in bui zijn voor scheurende gitaren.

Daar heb je wel een punt, want de vorige worp is min of meer na één luisterbeurt uit het oor verdwenen. Bij deze merk ik dat ik er al vaker naar luister. Wie weet gaat deze weer beklijven.

Mssr Renard
Ik zit (wat bluesrock) betreft eigenlijk de dagen af te tellen tot ik de nieuwe worp van Gov't Mule op de platenspeler ligt. Ik weet nu al dat ik die heel vaak ga draaien. Met al die nieuwe releases tegenwoordig moet je wel een keuze maken wat je wel en niet gaat luisteren. En dan hebben we ook nog eens al die oude releases die het verdienen dagelijks gedraaid te worden.

avatar van Gommans
Mssr Renard schreef:

Gelukkig wordt het slechter weer… Dus lekker binnen zitten op je stoel tussen de speakers…

Gommans schreef:

Dat slechtere weer zie ik juist als mooier weer. Ik ben dan ook juist vaker buiten te vinden, en niet binnen tussen de speakers. Alhoewel wel alle werkavonden natuurlijk. Met het thuiswerken (vooral in die veel te hete, nare zomers van de afgelopen 2 jaar) zat ik veel vaker platen te luisteren thuis.

avatar van vielip
Hoorde gisteren bij Lost in Vegas het nummer The heart that never waits voorbij komen. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen; prima nummer! Ik moet toegeven dat ik Joe al een heel aantal albums terug heb gelaten voor wat het was. De stortvloed aan releases die hij uitbracht/brengt, al dan niet met andere artiesten, was me gewoon teveel. Maar nu ik bovengenoemd nummer heb gehoord heb ik toch de neiging om dit album eens te gaan checken.

Hoge productiviteit? Jazeker! En gelukkig maar .
Zolang Joe albums van dit niveau uit blijft brengen voor mij geen overkill en blijf ik ze kopen.
Gisteren de De Luxe CD box ontvangen en die staat inmiddels voor de derde keer op (hoog volume) te spelen. Echt genieten. En het wordt steeds mooier. Enkele lange nummers van rond de 7 minuten. Dat zijn ook wel mijn favorieten. Minder nadruk op solo's deze keer, maar door de goede composities is dat in het geheel geen nadeel.
Kan niet wachten op het concert in mei 2022 waarvoor de kaarten al in de la liggen.
Vijf sterren voor dit album.

avatar van vielip
Hoge productiviteit ja. Dat het niveau daardoor minder zou zijn hoor je mij niet zeggen. Ik persoonlijk vind het echter nogal vermoeiend om binnen amper een jaar meerdere albums van één artiest te 'moeten' leren kennen. Daar komt bij dat ik Joe een beetje 'nep' vind. Ik weet niet hoe ik het anders moet verwoorden. Sorry. Maar dat pak en die bril maken zijn verschijning nogal glad. Vind ik persoonlijk dan. Vergeleken met andere bluesgitaarhelden als Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan of voor mij part Gary Moore vind ik Bonamassa te gemaakt op de één of andere manier. Neemt niet weg dat de beste man fantastisch kan spelen en nummers schrijven.

avatar van milesdavisjr
Man's kleding en zonnebril behoren beiden tot zijn image, vaak ook typisch Amerikaans en waarom s'avonds optreden met een zonnebril op is mij een raadsel. Dat is echter voor mij van secundair belang, ik hoor het vakmanschap en de man kan songs schrijven. Wat voor mij eerder een struikelblok vormt is de zang, in het genre waar hij zich in begeeft hoor ik het liefste rauwe emotie of in ieder geval een strot met karakter, in mijn ogen ontbeert Bonamassa beiden. Het is puur persoonlijk maar door dit euvel trekt de schijf aan mij voorbij zonder een keer echt op te veren. Slecht is het zeker niet, Joe is zeker een goede songwriter - Mind's Eye is een pareltje - maar door een gebrek aan eigen smoel weet de beste man mij maar niet over de streep te trekken.

Mssr Renard
Hmm. Ik trad ook vaak op met een zonnenbril. Toch wel fijn met al die spots op je gericht.

Ik ken wel meer artiesten die met zonnenbril op speelde; Roy Orbison, ZZ-Top, Blues Brothers. Ik vind dat niet uitmaken.

Ik heb deze plaat nog niet gehoord, maar wat mij niet echt beviel aan voorgaande platen, ook bij Black Country Communion is de volgepropte sound. Noem me oud, maar ik vind het te hard. En dat voor iemand die ook naar metal luistert.

milesdavisjr schreef:

Dit dus inderdaad.

avatar van AOVV
Leuke plaat alweer van Joe Bonamassa. Echt fantastisch vind ik het nooit (te gelikt, weet je wel), maar een straf is het allerminst om naar te luisteren, al duurt zo'n album dan bijna een uur. Bonamassa weet hoe ie een pakkende song moet schrijven, en misschien nog beter hoe hij deze ten uitvoering moet brengen, en welke andere artiesten/instrumenten hij daarbij moet betrekken. De hoofdrol is toebedeeld aan zijn gitaarspel, uiteraard. Helemaal terecht, want dat is zijn grote troef. Mind's Eye is een uitschieter in positieve zin, die zich helemaal weet te verheffen boven de rest.

3,5 sterren

avatar van papat
Prima sound, klinkt als een klok, haha. Maar de nummers vind ik echt een stuk minder dan op zijn vorige platen. Beetje te gelikt. De hoes vind ik ook te gelikt, lijkt wel een plaat van een prog rock band. Ik sla deze maar eens een keer over.

papat schreef:

Na 3 keer luisteren volgenden 4, 5, 6 etc. Kan er niet genoeg van krijgen.
Voor mij kippenvel, maar het hoeft natuurlijk niet ieders smaak te zijn.

avatar van Broem
Joe op herhaling. Bedoel niet z’n dienstplicht (voor de oudere gents onder ons) Joe heeft die bluesrock touch die zijn albums zo herkenbaar en populair maakt. Mag er ontzettend graag naar luisteren maar durf nooit te zeggen dat ik weet van welk album een bepaald liedje komt. Op zich niks mis mee, want de kwaliteit is altijd dik voldoende. Gezegend met veel talent en een herkenbaar geluid weet hij mij ook met dit album in te pakken. Zijn albums met Beth Hart zijn net wat gevarieerder. Lekker ‘n klein uurtje rocken is echter niks mis mee.

avatar van Silky & Smooth
Broem schreef:

Zelfde gedachte, alleen is het simpelweg wel gewoon weer erg goed. Dit maakt het beoordelen altijd lastig...

avatar van namsaap
milesdavisjr schreef:
... en waarom s'avonds optreden met een zonnebril op is mij een raadsel...

Bonamassa's ogen schijnen erg gevoelig te zijn voor (podium)licht.

Joe op herhaling is onzin, wat heeft deze man zich toch weten te ontwikkelen sinds The Ballad of John Henry, elke keer werd de lat nog hoger gelegd en nu zijn we uiteindelijk bij Time Clocks beland. Vind het een super fijn album en een goede voor in de auto als je een lange afstand moet rijden.

Broem schreef:

Zijn albums met Beth Hart zijn voor een groot deel soul/blues covers. Als je echt een gevarieerdere Joe wenst te beluisteren dan raad ik je zijn albums met Black Country Communion aan. Ik heb eigenlijk vrij weinig in de kast staan qua hardrock, het laatste album van Black Country Communion, wat afgelopen zomer is verschenen heb ik wel in de kast en totaal geen spijt van. Leg Time Clocks naast dat album en je hoort gelijk een wereld van verschil. Joe is echt wel gevarieerd, hij is ook thuis in de hardrock.