Freddie Hubbard - Live at the Northsea Jazz Festival, the Hague, Holland, 1980 (1981)

Jazz
Label: Pablo

1. First Light (16:50)
  2. One of Another Kind (13:05)
  3. One of a Kind (10:34)
  4. Impressions (11:57)
  5. Happines Is Now (12:31)
  6. Red Clay (9:50)
avatar van Larzz
Wederom een super goed live album van Freddie Hubbard. Dit keer opgenomen in onze eigen Den Haag tijdens het North Sea Jazz Festival van 1980. Goede band en Freddie is als vanouds in vorm. Luister maar eens naar First Light en Red Clay. Top uitvoeringen! Jammer is wel dat het nr. The Summer Knows er niet opstaat terwijl die wel op de 2LP aanwezig is. Wegens tijdsgebrek is die er af gelaten. Zonde. Pablo had er ook een 2CD van kunnen maken i.p.v. een enkele disc. Maar het ontbrekende nr. staat wel op de Pablo verzamel cd: The best of Freddie Hubbard. Met een beetje editen kun je je eigen 2CD maken.

avatar van Larzz
Heb ook eindelijk de dubbel LP te pakken. Mooie US persing met stevige hoes. Alle nr's gelukkig en dat moet gezegd: een beter geluid. Heerlijk fijn gedetailleerd, warm, analoge sound. Luistert een stuk aangenamer weg op de koptelefoon. Aanrader voor de vinyl jazz liefhebber.

Mssr Renard
Dit is nog uit de periode dat Hubbard volledige in de jazzfunk/fusion zat, inclusief electrische basgitaar en electronische keyboards. Niet lang hierna, zal Hubbard zich weer meer richten op de hardbop.

Ik denk daarom niet dat een jazz-liefhebber hier direct heel erg blij van wordt. Ik toevallig wel, want ik houd van zowel de bop-kant van de jazz als van jazzrock en jazzfunk. Ik vind het ook leuk dat David Schnitter in de band zit. Een wat ondergewaardeerde tenorist, die ik ken uit The Jazz Messengers, maar ik heb ook een soloplaat van hem.

avatar van Minneapolis
Na enige tijd weer eens het cdtje geluisterd.
Zo aan de start van een nieuw decennium kijkt Hub (vanaf ons eigen NSJ) terug op zijn geweldige jazz-funk periode van de eerste helft van de jaren 70. Enkel toppers en het spel van de hoofdrolspeler spat uit de speakers met zijn kenmerkende energieke vurige spel. En nee, die elektronische bas hindert allerminst! Luister bijvoorbeeld naar de afsluitende Red Clay. Geen vervanger van de 70's albums maar wat een fijne aanvulling en variatie.

avatar van konijnmuziek
Freddie Hubbard’s Live at the Northsea Jazz kwam als aanbeveling van de altijd gewaardeerde Minneapolis. Tussen mijn eerste en tweede luisterbeurt zit wel een opvallend groot verschil. De eerste keer vond ik het weliswaar een vermakelijk livealbum, maar het voelde wat lang en eentonig door het vrij homogene materiaal. Bij de tweede luisterronde sloeg de vonk alsnog over: de plaat swingt werkelijk de pan uit. Sterker nog, ik kan hier met gemak twee uur van genieten.

Nu ben ik nog benieuwd wat west ervan vindt.

konijnmuziek schreef:

Nu ben ik nog benieuwd wat west ervan vindt.

Ik keek gelijk even op Discogs en heb de 2LP voor maar liefst 7,50 euro kunnen bestellen in Nederland. Uiterlijk eind van de week laat ik van me horen. Mijn verwachtingen zijn inmiddels wel tot aardige hoogte gestegen nu jij en Minneapolis zo enthousiast zijn!