Motörhead - No Sleep 'til Hammersmith (1981)

Metal / Rock
Label: Bronze

1. Ace of Spades (3:00)
  2. Stay Clean (2:50)
  3. Metropolis (3:31)
  4. The Hammer (3:05)
  5. Iron Horse / Born to Lose (3:58)
  6. No Class (2:34)
  7. Overkill (5:13)
  8. (We Are) the Road Crew (3:31)
  9. Capricorn (4:43)
  10. Bomber (3:21)
  11. Motörhead (4:46)
  12. Over the Top * (2:57)
  13. Shoot You in the Back * (2:43)
  14. Jailbait * (3:34)
  15. Leaving Here * (2:48)
  16. Fire Fire * (2:55)
  17. Too Late, Too Late * (3:04)
  18. Bite the Bullet / the Chase Is Better Than the Catch * (6:37)
  19. Ace of Spades * (2:49)
  20. Stay Clean * (2:54)
  21. Metropolis * (3:47)
  22. The Hammer * (3:01)
  23. Capricorn * (5:01)
  24. No Class * (2:44)
  25. (We Are) the Road Crew * (3:32)
  26. Bite the Bullet / the Chase Is Better Than the Catch * (6:08)
  27. Overkill * (4:53)
  28. Bomber * (3:26)
  29. Motörhead * (5:35)
avatar van beruk
Verplichte kost voor iedere liefhebber van harde gitaren enzo (ik noem het geen metal of zo, dat ligt allemaal zo ingwikkeld). Heel, heel, goed!

nanneb
een ding is zeker: er zijn hier veel te weinig stemmen voor deze fantastische überharde live plaat!!

5*****

avatar van ricardo
mijn eerste motorhead cd moet op het max van je installatie geluisterd worden een van de beste live cd s aller tijden 5 dikke sterren voor deze all time klassieker

Goed live-album hoor, maar de beperking van Motörhead blijkt ook: ze spelen noot voor noot de nummers na.

avatar van ricardo
motorhead is een levende legende dat blijkt uit deze lekkere rag plaat verstand op nul en de stereo op vol daar is deze plaat voor bedoeld , niet te hoeven nadenken lekker raggen met lemmy, het draait hier niet om de hoogstaande perfectie, in die zin heb je gelijk uriah heep live 1973 is muziekaal gezien perfectionistischer, maar ik vindt beide platen 5 sterren waard hoewel je de muziek niet kunt vergelijken

Vond hem eerst wat tegenvallen, nu kan ik het wel waarderen.

avatar van Thunderrock
Wat een heerlijke plaat. Als pubers zaten wij ons hierbij lekker te bezatten. Bij elk nieuw pilsje ging de versterker weer een tandje hoger. Helemaal grijs geraaid in die jaren.Ace of Spades, (We Are) the Road Crew en natuurlijk Bomber, klassiekers zonder weerga. Dit was mijn kennis making met Motörhead. Dat had als nadeel dat alle studio platen hierbij vergeleken een beetje braaf klonken. Dat hebben ze later wel weer goed gemaakt.

Motörhead live in Groningen (begin jaren 90 geloof ik) was het enigste concert ooit waar ik vanwege het volume de zaal vroegtijdig verlaten heb.(Hulde voor deze mannen!!!), terwijl ik toch al heel wat herrie gezien/gehoord had.

Father McKenzie
Ik ken echt enkel Ace of Spades van deze band.

En kijk vandaag vind ik dit album voor 5 € in de speciale aanbiedingen bij Free Record Shop.
Dus voor die prijs moet ik dit maar eens proberen, en dan kom ik er zeker op terug met mijn bevindingen, zeer benieuwd!

avatar van ricardo
Je zal hier denk ik geen spijt van krijgen Father, ik hoop het niet althans, maar verwacht hier geen perfecte muziek op, of veel afwisseling, nee lekker vuig en hard met het verstand op nul lekker raggen met Motorhead, en maar schudden met die kale kletser. gewoon erg goed dit, maar verder met niets te vergelijken. ik ben dan ook zeer benieuwd wat je bevindingen bij deze plaat zijn Father. Ik vind de hoogtepunten op deze plaat Ace Of Spades, Bomber en Overkill, de rest is ook gewoon super hoor, maar die 3 nummers vind ik gewoon het beste.

Father McKenzie
@ ricardo; kale kletser? Ik ben 50 maar heb méér haar op mijn hoofd dan sommige twintigers. Een ontzettend volle kop haar, zelfs de kapper weet er geen raad mee; erg kort is meestal het devies, tja, niet alle vijftigers zijn kale knikkers hoor!
(afgezien daarvan heb ik voor de rest op mijn lijf geen last van haar, ik heb zelfs haast geen kinbegroeiing, alles staat immers op mijn hoofd!!)
allez, ik laat het wel weten wat ik van deze plaat/band vind!

avatar van ricardo
Was maar een geintje hoor,ik vond dat wel een leuke uitdrukking om te posten, maar het sloeg ook niet op jou hoor.

avatar van AGE-411
Father McKenzie schreef:
Ik ken echt enkel Ace of Spades van deze band.

Ik was vandaag ook in de Free Record Shop, en ik heb deze ook zien liggen voor 5€ !

Father McKenzie
Rechttoe, rechtaan rock, of metal, of hardrock, wie zegt het? In elk geval, als je er voor in de stemming bent is het wel ok, denk ik. Maar ik vrees dat het niet 100 % mijn ding is. Te weinig afwisseling, songs onderling te veel verwisselbaar, toch?

avatar van ricardo
Dat klopt Father voor veel afwisseling moet je niet bij Motorhead zijn, alleen voor knetterharde rock'n roll zoals de band het zelf noemt dan zit je wel goed.

avatar van Mart
Father McKenzie schreef:

Voor Motörhead moet je inderdaad niet voor de afwisseling zijn, al denk ik dat je het album Another Perfect Day (1983) wel kan waarderen. Dat album is veel melodieuzer, de songs zijn meer afwisselend en bevatten veel gitaarsolo's (van Brian Robertson, ex-gitarist van Thin Lizzy).

avatar van ricardo
Is wel een bijzonder album inderdaad, maar toch echt minder Motorhead dan deze of Ace Of Spades, Orgasmatron of Overnight Sensation. Ik denk dat ik het album Ace Of Spades het allerbeste album vind van Motorhead, alleen maar pakkende songs en een lekker in het gehoor liggende sound. Misschien dat dat wat is voor Father, of ik geloof ook dat hij een iets minder harde en wat rustiger sound ook wel kan waarderen en dan is het album Bomber weer een echte aanrader. Op deze plaat hoor je Motorhead ten voeten uit, ruw, ruig, vuig, ongecompliceerd en zo als hierop dat is nu 1 maal Motorhead vind ik.

avatar van Vortex
Hardste live plaat ooit!
Luid, vuig, snel, hard, vies etc. etc.
Zonder twijfel 5*

Kingsnake
Ik heb nooit de moeite genomen de dubbelceedee re-issue aan te schaffen.
Heeft iemand die? Wat is daarvan de meerwaarde?

Heb deze trouwens nog lekker op elpee.

avatar van Vortex
Kingsnake schreef:
Ik heb nooit de moeite genomen de dubbelceedee re-issue aan te schaffen.
Heeft iemand die? Wat is daarvan de meerwaarde?

Heb deze trouwens nog lekker op elpee.

Hou het bij je LP!
Enige meerwaarde zou zijn dat bij de cd het optreden doorloopt en je de lp niet hoef te keren.

Kingsnake
Maar ik bedoel, er is ook een dubbelceedee. Met meer liedjes dus dan zoals hier aangegeven.

De elpee kicks ass trouwens

avatar van ricardo
Ik heb de tracklist van die dubbel cd eens bekeken, maar het zijn veelal dezelfde titels dan op dit album, maar misschien wel van een ander concert. Opmerkelijk vind ik wel dat hier de cover van de dubbel cd gebruikt word met Lemmy midden op het podium. De enkele cd heeft welliswaar dezelfde cover als deze, maar dan zonder Lemmy. ( en zonder artiest op het podium dus ). Ik wilde eerst ook de dubbele cd kopen, maar die voegt aan de tracklist in de winkel te zien niet echt veel toe t.o.v deze volgens mij.

Off topic berichten verwijderd.

avatar van mayhemblik
Absoluut 1 van de beste live platen ooit, Animal/dubbele bassdrum wat een geweldig huwelijk die twee!!!
O V E R K I L L!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van mayhemblik
mayhemblik schreef:
O V E R K I L L!!!!!!!!!!!!!!!!!

Animal/dubbele bassdrum wat een geweldig huwelijk die twee????
Tjezus, dat klinkt wel heel erg dom die zin, sorry!!

precies want Philty Animal Taylor was niet de drummer

avatar van Von Helsing
Kingsnake schreef:
precies want Philty Animal Taylor was niet de drummer

Natuurlijk was Animal de drummer!

Von Helsing schreef:

Natuurlijk was Animal de drummer!

geen beest maar een vies beest

avatar van B.Robertson
Heel beroemde liveplaat.Past goed thuis tussen andere beroemde liveplaten als Deep purple-Made in Japan,Saxon-The eagle has landed,AC/DC-If you want blood,Scorpions-Tokyo tapes,Slayer-Decade of aggression,Golden earring-live,Queen-Live killers,MSG-One night at Budokan,Motorhead-No sleep at all,Iron Maiden-Live after death,Andre Hazes-Live concert(Heeft vanzelf niets met hardrock te maken,maar is wel erg goed. Terug naar Hammersmith:Zoals zo vele andere mensen heb ik de plaat vaak gehoord.Tot nu toe nog niet op cd gekocht want van al die nummers heb ik ook wel een andere live uitvoering en op No remorse staan ook wel wat Hammersmith songs.4 sterren,Weer een bespreking klaar.

avatar van ricardo
Op dit album hoor je natuurlijk wat voor rauwe bak herrie Motorhead wel niet maakte toen. Een essentieel motorhead album vind ik. Als je zou willen beginnen met Motorhead, dan zou ik deze voor de rauwe bak live Motorhead herrie gaan nemen, en ik zou No Remorse er ook nog even bijnemen, vooral omdat daar vooral al hun vroege klassiekers opstaan.

avatar van B.Robertson
Deze heb ik nog steeds alleen op lp.The hammer staat erop. Eerst Sign of the hammer van Manowar bestellen. Barbaars gaaf .No sleep 'till Hammersmith is zeer goed verkocht.In meerdere versies verkrijgbaar op cd.