Matt Bellamy - Cryosleep (2021)

Rock / Pop
Label: GLOBALIST INDUSTRIES

1. Unintended [Acoustic] (4:02)
  2. Bridge Over Troubled Water (3:15)
  3. Behold, the Glove (2:28)
  4. Take a Bow (Four Hands Piano) (4:48)
  5. Pray (3:43)
  6. Tomorrow's World (2:59)
  7. Guiding Light (Jeff's Guitar) (3:52)
  8. Simulation Theory Theme [Instrumental] (3:09)
  9. Fever (3:33)

met The Jaded Hearts Club

10. Unintended (Piano Lullaby) (3:59)
avatar van RadioMad
Had vandaag moeten uitkomen als Record Store Day release, maar er is een douane vertraging opgelopen waardoor Europa + UK de bestellingen niet op tijd hebben binnengekregen.
Ik heb het zekere voor het onzekere genomen (want slechts een oplage van 1500 stuks) en deze zojuist via Discogs besteld (via een Amerikaanse platenzaak). Benieuwd

Een typische RSD release en vooral leuk voor de fans denk ik.
Het is een album wat best een allegaartje genoemd kan worden waar verder best wat mooie pareltjes tussen staan, maar die door de bonte verzameling een beetje ondersneeuwen.

Het is als met de bonus-albums die artiesten na verloop van tijd toevoegen: demootje hier, instrumentale versie daar en we doen er een live-opname bij. Zoiets.
Voor de grote fans leuk, voor de gemiddelde liefhebber minder interessant. En dat is nu net het hele geval met veel RSD releases: lekker uitmelken met kekke kleurtjes vinyl, of samenraapsels zoals Cryosleep.

Neemt niet weg dat een akoestische versie van Unintended fraai is of een Tomorrow's World, waar nutteloze covers als Bridge over Troubled Water of Fever dan weer tegenover staan.
Voor de fans een leuk hebbedingetje dus..... geen slecht hebbedingetje trouwens denk ik, want het gebodene biedt hier en daar best wat fraaie momenten.

avatar van esteban
Via Spotify had ik wel door dat Matthew Bellamy een reeks nummers gelost had, maar dat het ook in albumvorm gebundeld werd, dat is mij tot op vandaag helemaal ontgaan.

Ik had ergens gelezen dat dit zijn uitlaatklep was tijdens de lockdown-periodes, etc. In dat opzicht vind ik het wel een goede album-titel en cover.

Zijn er ook nummers officieel als single gelost dan? Als dat zo was, ontbraken ze vast in mijn weeklijst. (forum) Naar Behold, the Glove kan ik uren op repeat luisteren.