WhoAmI schreef:
Deze release is als EP op de Nederlandse markt gebracht: dit staat overigens op de labels vermeld (dus de geluidsdrager is zelfs 'gemerkt' in die zin); ook op mijn exemplaar.
Ik zie op
Discogs dat je gelijk hebt. Dus formeel voldoet deze aan de regels. Maar wat me opvalt, is dat alleen de Nederlandse single-release als E.P. vermeld staat. Bij geen enkele andere internationale release van deze single is dat het geval. De Engelse 12" single, die ik voor het gemak toch maar even als de 'moeder' van alle releases van dit nummer beschouw, heeft die vermelding bijvoorbeeld niet.
En hoe komt dat? Omdat de Nederlandse tak van de firma Phonogram (dus ook Polydor en Vertigo) er begin jaren tachtig de wat merkwaardige gewoonte op nahield om veel gewone 7" en 12" singles met twee nummers die toevallig wat langer duurden, als EP te brandmerken (alleen op het label). Uit mijn hoofd schieten me voorbeelden te binnen van
Dire Straits,
Level 42,
Mai Tai,
Kirsty MacColl,
Killing Joke,
Frida, nog eentje van
Genesis en er zijn er veel meer. Let wel: opvallend in al deze gevallen is dat alleen de Nederlandse release die singles als E.P. kenschetst. Elders in de wereld kom je die vermelding niet tegen.
Moeten die dan ook allemaal op deze site, terwijl ze, afgezien van die EP-vermelding, in niets afwijken van hun soortgenootjes die die vermelding toevallig niet hebben? Ik weet dat het lastig is om grenzen te trekken, maar ik kan me hier slecht in vinden...
Overigens zou een crewlid er goed aan doen om deze hele discussie te verplaatsen naar
dit topic. Het lijkt me dat er best een uitgebreide en zinnige discussie over de criteria gevoerd kan worden. Dat gebeurt trouwens al in dat topic, waar dat voorbeeld van die zogenaamde EP van Dire Straits ook al wordt aangehaald.