Grateful Dead - The Best of Fare Thee Well (2015)

Alternatieve titel: Fare Thee Well: Celebrating 50 Years of the Grateful Dead

1 stem

Label: Rhino

1. Box of Rain (5:28)
  2. Shakedown Street (15:24)
  3. China Cat Sunflower (7:19)
  4. I Know You Rider (7:25)
  5. Bertha (7:50)
  6. West L.A. Fadeaway (10:17)
  7. Cumberland Blues (7:06)
  8. Althea (7:56)
  9. The Music Never Stopped (10:12)
  10. Truckin' (14:00)
  11. Scarlet Begonias (11:36)
  12. Fire on the Mountain (6:38)
  13. Drums (15:35)
  14. Not Fade Away (13:51)
  15. Touch of Grey (8:37)
  16. Attics of My Life (6:41)
avatar van metalfist
Van de Fare Thee Well tour waarin 50 jaar Grateful Dead geschiedenis werd gevierd zijn uiteindelijk 3 releases uit voort gekomen. De show van 5 juli is uitgebracht als single release via Fare Thee Well: July 5th 2015 (opgelet: je mist dan wel de Circles Around the Sun interludes), de shows van 3, 4 en 5 juli zijn uitgebracht als Fare Thee Well: Complete Box Set (opgelet: je hebt dan wel de Circles Around the Sun interludes maar de naamgeving Complete Box Set is misleidend aangezien de shows van 27 en 28 juni ontbreken. Je kunt het eigenlijk beter beschouwen als de Chicago Complete Box Set) en je hebt dus ook deze The Best of Fare Thee Well. Zoals de titel al doet vermoeden is het een verzameling aan nummers die gespeeld werden tijdens de juli concerten (vreemd genoeg ook hier geen enkel nummer van de juni shows) en van de 3 releases vind ik dit zelf de minst interessante. Vooral vanwege de keuzes die er gemaakt zijn uit welke show wat komt:
- 3 juli: tracks 1, 5, 9, 11 en 12
- 4 juli: tracks 2, 6 en 7
- 5 juli: tracks 3, 4, 8, 10, 13, 14, 15 en 16

Zoals je kan zien komt de helft van de tracks uit het concert van 5 juli dat dus ook gewoon apart gereleased is. Die show is bovendien uitgebracht als een 3CD/2DVD boxset dus dan krijg je a) een volledig concert (minus de Circles Around the Sun interlude maar dat heeft sowieso niet enorm veel toegevoegde waarde als je het mij vraagt) en dan ook nog eens de beelden erbij. Oké, deze Best of is een stuk goedkoper maar toch, het voelt wat aan als een overbodige release. Met die Complete Box Set is mijn portefeuille dan weer niet akkoord.. Voor meer informatie rond de Fare Thee Well show an sich verwijs ik met graagte naar mijn bericht bij de Fare Thee Well: July 5th 2015 release.