The Reytons - Kids Off the Estate (2021)

Rock / Punk
Label: Scruff of the Neck

1. Mind the Gap (2:35)
  2. Antibiotics (3:03)
  3. Expectations of a Fool (2:35)
  4. Sales Pitch for the Bus Fare Home (3:41)
  5. Nothing to Declare (2:56)
  6. Slice of Lime (3:44)
  7. Car Crash (3:40)
  8. Low Life (2:55)
  9. What You Fighting For? (2:34)
  10. Broke Boys Cartel (2:48)
  11. Landslide (3:14)
  12. Shoebox (3:03)
  13. Trials & Tribulations (3:31)
  14. Kids Off the Estate (3:34)
Wel verwachtingen van dit bandje, niks nieuws maar goede nummers

avatar van coldwarkids
Ook iets voor jou? blur8 Landslide is zeer aanstekelijk!

avatar van blur8
Jazeker! The Reytons staan met hun singels al op de radar. lekker ongecompliceerd.
En met een ruim gevuld Album staan er vast nog andere positieve verrassingen op .

Ik heb idee wel dat de singles de sterkste nummers zijn

avatar van blur8
Vind Mind the Gap & Sales Pitch anders uitstekende songs.
Opbeurend vermaak in donkere tijden.

avatar van Bert Wasbeer
Tis geen echte hoogvlieger maar wel weer prima. Fijn dat dit soort muziek weer wat meer in de aandacht lijkt te komen.

avatar van Bert Wasbeer
Een maandje verder en ik vind m toch wel duidelijk leuk genoeg om vaker te draaien. Iets te veel een kloon van een aantal voorgangers wellicht (vooral arctic monkeys) om het heel hoog aan te slaan, maar als ik de beelden uit Engeland zie op YouTube, dan zit het met de live reputatie duidelijk wel goed. Hopelijk vullen ze komende zomer wat festivalpodia.

avatar van musician
Precies wat een man nodig heeft na een dag hard werken: onvervalste Britpop.
Je zou denken dat het idioom inzake het genre eens op zou zijn. Maar nee, nieuwe band, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Ik vind het lekker fris en opbeurend klinken, met natuurlijk hier een van mijn favoriete hits van de laatste tijd, Kids of the Estate.
Het heeft snelheid, stevigheid en goede songs. Dat geeft het een aantrekkelijkheid van de categorie DMA's-Hunna-Bring me the Horizon-Nothing but thieves.

Qua stevigheid gaat het over de DMA's heen, het komt in de buurt van het 100-album, het debuut van de Hunna. Gewoon doorgaan, niet inhouden. De ballads en de akoestiek komen later nog wel weer eens een keertje.

avatar van JVT
JVT
Lekker hoor!

avatar van Dim
Dim
Een jaar of twintig geleden luisterde ik "dit soort muziek", laten we zeggen alternative rock, bijna dagelijks. Punkrock luisterde ik vooral in de jaren '90 erg graag.Tegenwoordig hebben andere genres de overhand. Maar naar aanleiding van de ontzettend fijne single Antibiotics heb ik dit hele album geluisterd en dat komt ontzettend lekker binnen. Het is vrij rechttoe-rechtaan, en dat is helemaal prima in dit geval. Ik rijd geen auto, maar ik zou me kunnen voorstellen dat dit zo'n plaat is waar je ongemerkt wat sneller van gaat rijden.

avatar van repelstefan
Ik waan me echt 15 jaar terug in de tijd bij de opener. Lekker dit!

avatar van AOVV
Tof plaatje, fluks en energiek met tekstuele slimmigheden. Niets wat we nooit eerder hoorden (je kan zo ongeveer elk Britpopbandje gaan oprakelen), maar ik vermoed dat ze dat zelf ook heel erg goed beseffen en zich daarom maar lekker amuseren. Bovendien hebben een aantal songs een lekker melancholische ondertoon, zoals Trials & Tribulations. Geslaagd debuut, en voor de fans van het genre weer een bandje erbij om in het oog te houden!

3,5 sterren