Raheem DeVaughn & Apollo Brown - Lovesick (2021)

R&B
Label: Mello

1. If You're the One (4:29)

met Skyzoo

2. One Time (3:51)

met Becky Cane

3. When a Man (3:00)
  4. If I Made Love to You (4:34)
  5. Just Fall in Love (4:18)

met WESTSIDE BOOGIE

6. Broken Pieces (4:07)
  7. I Still Love You (3:36)
  8. Honey (4:32)
  9. Zaddy (5:01)

met 3D Natee

10. Rick James (3:41)
  11. On Top (3:41)
  12. Everything Baby (3:52)
avatar van Nr.4
Ben een enorme Apollo Brown fan, maar dit is een album waar ik niet op zat te wachten. Waar ik een portie oude en nieuwe retro-soul erg kan waarderen, is R&B als dit toch vaak te glad voor me. De producties trek ik prima, maar ik verlang echt naar raps als ik AB hoor. Hopelijk gaat ie daar op de volgende collabo weer gewoon voor. Vermoedelijk kunnen liefhebbers van R&B of Raheem DeVaughn in het bijzonder hier van genieten.
Omdat het Apollo is ga ik het nog een paar luisterbeurten meer geven.

avatar van bennerd
He, ben er wel benieuwd naar nu. Was de AB-projecten al wat beu, maar zijn take op R&B wil ik wel eens horen.

avatar van zaaf
valt me op 1e gehoor niet mee. beats lijken wat generiek en Raheem onderscheidt zich ook nog niet bijzonder. nog maar es pogen, morgen.

avatar van Silky & Smooth
zaaf schreef:

Dit ja.

Raheem DeVaughn heeft een mooie stem, maar niet uniek genoeg om een album te kunnen dragen. Apollo Brown had dit album onderscheidend kunnen maken door te produceren met meer toeters en bellen (zoals altijd). Juist dit laat hij achterwege, waardoor het een gewone, doorsnee R&B-plaat is geworden.

avatar van bennerd
Viel me ook niet mee, eigenlijk vooral door Raheem DeVaughn. Zou leuk zijn om een instrumentale versie van dit album te horen.