Wendy & Lisa - Wendy & Lisa (1987)

Label: Virgin

1. Honeymoon Express (3:46)
  2. Sideshow (4:41)
  3. Waterfall (5:03)
  4. Stay (4:27)
  5. White (5:37)
  6. Blues Away (4:58)
  7. Song About (4:28)
  8. Chance to Grow (3:31)
  9. The Life (4:07)
  10. Everything But You (5:03)
  11. Light (4:54)
  12. Honeymoon Express [Honeymoon Express 12"] * (4:57)
  13. Sideshow [Extended Version] * (6:31)
  14. Waterfall '89 [Alice & Sundial Seven] * (4:17)
  15. Waterfall [Psychedelic Teepee Twelve] * (7:16)
avatar van pureshores
@Edje1969 maar de albumversie van Waterfall is alleen wat langer toch dan de single versie of mis ik iets

avatar van edje1969
Neen, je mist niets. Ik vind de edit-versie van Waterfall meteen met de deur in huis vallen. Bam, gelijk stevige inzet met gitaar, drums en wat dan ook. Bij de albumversie vind ik dit iets verloren gaan met de enkeldrum-intro. Ook blijft de edit/singleversie in mijn beleving krachtiger door het nummer tijdig te eindigen. Blijf het een sterk ondergewaardeerd nummer vinden. Buiten NL, Belgie en Italie deed het nummer nergens wat.

avatar van lennon
Ik doe er een halfje bij. Kant a is toch een heel sterke kant!

Dit is wel het beste wat de dames hebben gemaakt wat mij betreft

avatar van lennon
Vandaag weer aan 't draaien, en als ik dan bedenk wat hoeveel talent deze 2 dames hadden, en ik dan de songs met 3rd eyed girl beluister.. verlang ik alleen maar meer naar een reunie met the Revolution... (wishful thinking)

lennon schreef:

Ik draai momenteel ook weer Wendy & Lisa omdat ik The Revolution ga zien volgend weekend, maar helaas dus nooit meer met Prince.

avatar van gaucho
Vandaag tijdens het werken in de tuin had ik deze weer eens op de MP3-speler staan. Komt de werklust in elk geval ten goede, al had Fruit at the bottom qua titel misschien wat toepasselijker geweest

Blijft een lekker plaatje, al is-ie wel 'front-loaded': de sterkste nummers - tevens de drie singles - staan vooraan, en daarmee opent dit debuut van W&L ijzersterk. Het was destijds verrassend dat de muzikale lijn van dit album niet echt aansloot bij de muziek van The Revolution.
De eerste drie nummers zijn pure, pakkende popsongs, stuk voor stuk gezegend met een onweerstaanbaar refrein en toch ook wel een funky randje. Maar daarna schroeven ze het tempo terug en het funky randje keert eigenlijk pas terug in de afsluiter Light.

Niet dat er in de tussentijd niets te genieten valt: Stay is evengoed een prima popsong, de instrumental White heeft een fraaie opbouw en verveelt ondanks zijn lengte nergens. Maar Song about heeft een dreinerig refrein, dat bovendien te lang doorgaat, waardoor het bij herhaald afspelen een skipnummer wordt. De resterende nummers vind ik een beetje vlak, waardoor het album toch wat inzakt.

Mooi is dan nog wel de verstilde ballade The life, zeg maar de Songbird van dit album. Want eigenlijk vind ik de muziek van dit album vooral lijken op Fleetwood Mac ten tijde van Rumours. Het is wel een klasse minder dan die plaat, maar dat lijkt me niks om je voor te schamen. Per saldo toch een heel behoorlijke popplaat, al leunt-ie wel vrij zwaar op de eerste drie nummers.

avatar van Funky Bookie
Knap hoe de dames op hun debuut heel nadrukkelijk weg blijven van het Prince geluid. Ze hebben een fijn pop-album gemaakt, waar het tweede deel wel wat te zoet is naar mijn zin. Sideshow en Waterfall zijn heerlijke tracks.

avatar van Twinpeaks
Degelijk debuut van Wendy & Lisa . Vooral de eerste 3 tracks zijn meer dan prima . Wat daarna volgt is niet veel slechter maar wel wat anoniemer .Inderdaad niet of nauwelijks referenties aan Prince . Goed pop album met gedegen songs. 3 en halve ster .