Royal Blood - Typhoons (2021)

Label: Warner

1. Trouble's Coming (3:48)
  2. Oblivion (2:41)
  3. Typhoons (3:56)
  4. Who Needs Friends (3:10)
  5. Million and One (4:18)
  6. Limbo (4:53)
  7. Either You Want It (3:00)
  8. Boilermaker (3:29)
  9. Mad Visions (3:09)
  10. Hold On (3:14)
  11. All We Have Is Now (2:33)
avatar van Mr.Domestica
Toen ik begon te luisteren vond ik het best ok, maar mijn enthousiasme daalde zo snel. Ik hoor heel veel qotsa, maar heel saai en eentonig uitgevoerd. Deze 38 minuten leken veel langer.

Ik vind het best jammer, maar dit is niet voor mij weggelegd.

avatar van Dim
Dim
Ik lees meerdere keren de naam van Muse in de berichten hieronder. Ikzelf moest terugdenken aan 2012, toen The 2nd Law uitkwam en veel fans de minder prominente rol en de toename van electro-invloeden niet konden waarderen, terwijl ik het zelf als het fijnste album tot dan toe van de band beschouwde. De vergelijking met 2021: ook in het geval van Royal Blood kan ik dit een stuk beter hebben dan het gitaargeweld van de eerdere albums. Ik hoor een fijne, goed geproduceerde plaat waarin rock en electro elkaar goed weten te vinden. Mad Visions en Limbo steken er voor mij bovenuit.

avatar van Juul1998B
Vlees noch vis. Het debuut vond ik zeerbelovend maar hier gaan ze op de automatische piloot met vooral veel 13 in een dozijn nummers.
Slecht wordt het nergens maar spannend ook niet. Ieder nummer klinkt ook echt hetzelfde.

avatar van AOVV
Ben het geheel eens met Juul1998B. De eerste plaat was heerlijk fris en fruitig, met tonnen energie - ja, dat deze act behoorlijk geïnspireerd werd door The White Stripes, dat neem ik dan maar voor lief. Daarna kwam de klad er wat in, al staan op de tweede plaat ook een aantal erg sterke songs (vooral in het begin).

Deze valt me niet echt mee, en destijds ook niet blijkbaar. De ballad die de plaat afsluit biedt dan wel 'ns wat anders, maar echt warm word ik er ook niet van. Veel songs die het ene oor in en het andere weer uit manoeuvreren, zonder een bepaalde indruk na te laten. De optimist in mij ziet daar niet veel graten in, de pessimist wil zulks wel 'ns als minpunt bestempelen.

Mijn 2,5 sterren blijven staan.