Michael Giacchino - Ratatouille (2007)

Score
Label: Walt Disney

1. Le Festin (2:50)
  2. Welcome to Gusteau's (0:38)
  3. This Is Me (1:41)
  4. Granny Get Your Gun (2:01)
  5. 100 Rat Dash (1:47)
  6. Wall Rat (2:41)
  7. Cast of Cooks (1:41)
  8. A Real Gourmet Kitchen (4:18)
  9. Souped Up (0:51)
  10. Is It Soup Yet? (1:16)
  11. A New Deal (1:56)
  12. Remy Drives a Linguini (2:26)
  13. Colette Shows Him le Ropes (2:56)
  14. Special Order (1:58)
  15. Kiss and Vinegar (1:54)
  16. Losing Control (2:04)
  17. Heist to See You (1:45)
  18. The Paper Chase (1:44)
  19. Remy's Revenge (3:24)
  20. Abandoning Ship (2:55)
  21. Dinner Rush (5:00)
  22. Anyone Can Cook (3:13)
  23. End Creditouilles (9:16)
  24. Ratatouille Main Theme (2:09)
Componeert ook muziek voor LOST, ben benieuwd

avatar van JohnWilliams
Klopt, ook een bekende van hem is Mission Impossible III, deze is ook goed. 4*.

avatar van Nickstbo
Geweldige soundtrack , met favorieten Le Festin , End Creditouilles en Ratatouille Maint Theme

avatar van JohnWilliams
Le Festin?
Doe mij maar: End Creditouilles, Ratatouille Main Theme, Colette Shows Him le Ropes & Granny Get Your Gun.

avatar van Bruce Almighty
Prachtige muziek, Prachtige film kortom : ik vind Ratatouille top! Heel goed van Pixar net als Toy Story, The Incredibles e.a!

4.5*

avatar van Serpico
Heerlijke soundtrack met prachtige deuntjes die van mij de oscar best hadden mogen winnen. Le Festin is al zo fantastisch zweverig, en dan een Souped Up of Remy Drives A Linguini, Colette Shows Him Le Ropes en Special Order - geweldig. Je raakt helemaal vol van de Ratatouille sfeer bij deze soundtrack, uiteindelijk toch waar het om draait. En ook na meerdere keren luisteren nog. Een uurtje relaxed rondzwerven in Disney's Parijs, geweldig.

avatar van Serpico
Ik heb deze soundtrack de afgelopen tijd helemaal grijsgedraaid. Briljante, ik zou zelfs zeggen klassieke score! Hij heeft mijns inziens alleen helaas wat weinig aandacht gekregen.

Vooral Le Festin is fantastisch, ook de enige met zang. Veel meer dan andere scores ís deze score de film, en dat eerste nummer weet het gevoel van Frankrijk en koken enzo onwijs goed neer te zetten. Ook een 100 Rat Dash: geniaal!

Giachhino heeft voor een aantal Pixar-shorts ook de score geschreven, en ook daar is er geen echt aanwezig of opvallend hoofdthema, maar is de score heel subtiel en tegelijkertijd ontzettend groots. In feite score die je pas hoort als hij er niet is: score zoals filmscore eigenlijk bedoeld is. Slechts daar om het aanwezige te versterken, in feite onhoorbaar, maar als je ernaar wil luisteren uitmuntend. Vandaar: klassiek!

Le Festin vind ik dus het slecht nummer van heel de score. de rest was allemaal heel mooi. allemaal zeer rustige nummers. en ze passen ook mooi in de film.