Jazmine Sullivan - Heaux Tales (2021)

R&B / Soul
Label: RCA

1. Bodies (2:01)
  2. Antoinette's Tale (0:37)
  3. Pick Up Your Feelings (3:49)
  4. Ari's Tale (0:49)

8. Pricetags (4:23)

met Anderson .Paak

9. Rashida's Tale (1:00)
  10. Lost One (2:58)
  11. Precious' Tale (0:43)
  12. The Other SIde (3:37)
  13. Amanda's Tale (0:37)
  14. Girl Like Me (3:44)

met H.E.R.

15. Issa's Tale * (1:10)
  16. Tragic * (3:25)
  17. Jazzy's Tale * (0:49)
  18. Hurt Me So Good * (3:31)
  19. A Breaux's Tale * (0:42)
  20. Roster * (3:39)
  21. Mona's Tale * (0:25)
  22. Bpw * (3:22)
  23. Shanti's Tale * (0:41)
  24. Selfish * (3:50)
avatar van RadioMad
Verrassend goeie plaat, dit. Ga ik vaker luisteren.

avatar van Zidaan
Heerlijke plaat! Lost One en The Other Side doen mij bij vlagen denken aan het betere werk van Frank Ocean. Staat op repeat hier.

avatar van Reijersen
Jazmine Sullivan werd ooit gezien als groot talent in de soul/R&B. Haar debuutalbum Fearless werd goed ontvangen en ook opvolger Love Me Back deed het niet slecht. Zelf vind ik wel dat ze die belofte nooit helemaal ingelost heeft en dat doet ze met dit matige album ook weer niet. Deze plaat staat vol met nummers die rijden over platgereden platen. Nergens verrassing of originaliteit, nergens een nummer waarbij ik opveer. Het is mij allemaal te simpel, te plat en helaas vaak te zeikerig gezongen. Die Tales halen dan ook nog eens de vaart uit het album, een album waar al weinig vaart in zit. Wederom een album waar die grote belofte niet bij ingelost wordt.

avatar van overmars89
Ik zal wel niet van het genre houden, want voor mij klinkt dit ook als een doorsnee R&B album. Ik houd ook niet zo van die schreeuwerige R&B stemmetjes met van die halve Whitney Houston uithalen. Tevens vind ik de content ook niet echt op een originele manier vertolkt. Veel feministische boodschappen tussen neus en lippen door en dat moet dan krachtig overkomen. Pitchfork loopt er mee weg en dit zal dan ook wel een grammy krijgen of iets.

Ik zet dan toch 10 keer liever een Solange, Frank Ocean of een Sampha op.

avatar van Molemen25!
No.1 in jaarlijst pitchfork. Tsja...

avatar van Minneapolis
Het is niet veel. Of beter gezegd; het is bijna niks als je de 1 minuut praatjes er af haalt.
Alleen het Mary J Blige achtige "Pick Up Your Feeling" vind, bijna, ik de moeite waard.

avatar van dix
dix
Minneapolis schreef:

Ik zie nog wel iets meer dat de moeite waard is

avatar van Minneapolis
dix schreef:
Ik zie nog wel iets meer dat de moeite waard is

Het aantrekken van een doorzichtige broek valt daar niet onder.

avatar van Gizzmann
Mensen die dit een laag cijfer hebben gegeven moeten echt even een aantal keer naar de track The Other Side luisteren!!