Hierboven las ik met een lichte grijns het gehakketak over het al dan niet zelfstandig plaatsen van dit album op MuMe en zo ja, onder welke categorie.
Ik hoor bij degenen die 'm als bonus-cd bij
Greatest Hits uit 2001 heeft. In april 2017 verscheen
Acoustic Hits zelfstandig als picture disc vanwege Record Store Day en in juni dat jaar op gewoon zwart vinyl, vermeldt
Discogs.
En ja
vielip, ook als je 'm op vinyl zou willen hebben (of misschien heb je 'm inmiddels al?), is dit zéker aan te raden. De liedjes krijgen in deze lichte aanpak een nieuwe, frisse glans die verbazingwekkend goed werkt. Omdat het singles van The Cure betreft, hebben we het over de popkant van de groep en dat past héél goed op akoestische gitaar, waarop wellicht veel van deze liedjes ooit zijn ontstaan. Behalve gitaren zijn ook toetsen te horen en op wederom deze donderdagochtend werkt het heel goed als kickstarter van de dag. Als een ontbijt met een zomers beschuitje met aardbeien.
Omdat het meeste werk uptempo is, doet ie het ook goed onderweg, bijvoorbeeld naar je vakantiebestemming. Ik mag vier favorietjes uitkiezen, maar dat is eigenlijk onmogelijk bij The Cure. Graag wil ik dat aantal minimaal verviervoudigen!