Main Source - Breaking Atoms (1991)

Label: Wild Pitch

1. Snake Eyes (3:30)
  2. Just Hangin Out (4:10)
  3. Looking at the Front Door (4:10)
  4. Large Professor (3:08)
  5. Just a Friendly Game of Baseball (3:22)
  6. Scratch & Kut (2:57)
  7. Peace Is Not the Word to Play (3:07)
  8. Vamos a Rapiar (3:59)
  9. He Got So Much Soul (He Don't Need No Music) (3:34)
  10. Live at the Barbeque (4:35)

met Nas, Fatal en Akinyele

11. Watch Roger Do His Thing (4:22)
  12. Just a Friendly Game of Baseball [Remix] (5:20)
  13. Fakin' the Funk * (3:41)
  14. Bonafied Funk * (4:46)

met Brand New Heavies

15. Atom * (2:58)
  16. Think * (3:35)
  17. Looking at the Front Door (Uncut) * (3:32)
  18. Time * (3:59)
mes-one
Hail Nas

avatar van T.O.
dit album zou ik nog graag eens op de kop tikken.

Snowman
2 reactie & 1 stem voor zo mooi album. Zonde!

avatar van Kos
Kos
Het is wel een aardige classic, maar kent ook nogal wat tracks die niet echt uitsteken boven wat er toen gemiddeld werd gemaakt.
Paar geweldige nummers (Hangin' Out ) maar meer dan 3,5 vind ik wat ver gaan.

avatar van Kos
Kos
Toch veel beluisterd de laatste tijd en ik neig eigenlijk wel naar een 4. Probleem is denk ik dat de rappers niet echt tot de top behoren, de producties bij vlagen toch wel (Large Professor denk ik?).
Een track als Lookin' at the Front Door blijft toch wel een tijdloze classic.

eazyfan
schijnt een van de favo-groepen te zijn van Kanye West
ik ga ze ook eens luisteren alhoewel ik geen grote Kanye-fan ben

avatar van psychonaatje
Voor de mensen die geinteresserd zijn, dit (moeilijk te verkrijgen) album is begin juni in Japan opnieuw uitgebracht, zo lijkt het, en kan daarom weer worden besteld (zie "Vergelijk prijzen van deze CD"). Kost wel wat, maar ik heb het toch maar gedaan.

L2K
Mooi, dat is weer een reden om naar Japan te gaan komende vakantie

avatar van psychonaatje
L2K schreef:
Mooi, dat is weer een reden om naar Japan te gaan komende vakantie

Ik denk dat je 'm voor dat geld beter tweedehands kan opsnorren, hoor. Het album is wel helemaal geweldig, maar de Japanse uitgave die ik heb valt me een beetje tegen. De kleuren van het artwork zijn wat dof en onscherp. In het boekje hoort een heel verhaal te staan over het splitsen van atomen (heb ik me wijs laten maken door internet), maar dit boekje bevat alleen een verhaal in het Japans (waarbij ik niet eens de tekens kan lezen). De geluidskwaliteit is wel aardig goed, maar het is de gecensureerde versie. Niet dat er veel is gecensureerd, maar toch een beetje jammer. Met de bonustracks ben ik dan wel weer heel blij, dat zijn bijzonder leuke nummers.

avatar van FunkyMonk
Idd, fakin' the funk is super

avatar van FunkyMonk
Kos schreef:

Een track als Lookin' at the Front Door blijft toch wel een tijdloze classic.

avatar van P Jay
Dit album staat het hoogst op mijn verlanglijstje om origineel te kopen...

Maar ik wil geen Japanse import van P-Vine...

PLEASE muziekindustrie, breng dit album terug uit!!

altijd problemen met de albums van Wild Pitch!

avatar van Statiegeld
Dit album zou ik ook zeer graag in bezit willen hebben.

raffael77
Dit is een Re-isue versie want op orginele van toen staan de laatste 6 er niet op en nummer 13 is een Remix versie. Maar deze ga ik gauw kopen.

Dit is ook hun enige album samen. Na een fixe ruzie stapt Large Pro op en blijven Sir Scratch & K-Kut alleen over. Paar jaar later volgd 2e album met Mikey D die eerder deel uitmaakte van Mikey D & The L.A. Posse. Toch een leuk album met flinke beats en rhymes.

avatar van Korhymes
Ik wordt elke keer weer helemaal gek als ik Nas' verse hoor op het nummer Live At The BBQ, dit album zit zeker in mijn top 10. Geweldige beats geproduced door Large Professor en door nummers als Looking at the front door en Large Professor blijft dit een tijdloze classic voor mij.

avatar van Statiegeld
Geweldig album. Vooral de producties op dit album zijn echt geweldig. Ik krijg echt een enorm goed gevoel van dit album, een beetje vergelijkbaar met The Low End Theory. Just Hanging Out, Looking at the Front Door, Peace Is Not the Word to Play, Live at the BBQ en He Got So Much Soul zijn echt . Ik hou echt van die lekkere jazz-achtige producties waar dit album voornamelijk uit bestaat. Aleen Watch Roger do His Thing heeft eigenlijk een beetje een disco-beat.

4.5* voor dit leuke album.

raffael77
Wel een beetje gek, want de sample komt van :

"You'll Like It Too" - Funkadelic

Dat kan ik toch geen disco noemen.

avatar van Statiegeld
Tja, disco. Die beat klinkt in ieder geval heel anders dan de rest op het album. Maar jij vind dit echt een meesterwerk gezien je 5 sterren?

raffael77
Jou 4,5 half is toch ook niet slecht. Gewoon heel goed dit album.

avatar van Statiegeld
Ik begin dit album echt steeds meer te waarderen. Elk nummer is gewoon supersterk en Just Hangin' Out is echt van all-time favoriete nummers aan het woorden.

avatar van MJ_DA_MAN
Ongekend legendarisch debuut van Nas op deze plaat.

jorisje123456
Te oude beats voor mijn smaak maar toch nog een mooi album

avatar van Osiris Apis
@P Jay: Hij is in april opnieuw uitgebracht door Wild Pitch

Volgens mij zijn veel albums van Wild Pitch opnieuw uitgebracht.

avatar van MJ_DA_MAN
Wild Pitch heeft al haar CD's toch opnieuw uitgebracht in april?

avatar van Osiris Apis
Ik weet niet of alle opnieuw zijn uitgebracht. Wel veel: Amazon

avatar van P Jay
@Osiris Apis: Jij hebt mijn dag, mijn week, mijn maand... mijn jaar goed gemaakt!

Heb vandaag Main Source, Hard Knocks, Chill Rob G, 2e van The Coup en 1e van Gang Starr besteld! De rest had ik al of interesseert me minder.

Bedankt voor dit heuglijke nieuws!

Harco
Heb je het debuutalbum van Brokin English Klik ook besteld? Die is ook wel de moeite waard.

Die heb ik al origineel

avatar van hiphopisntdead
Live at The BBQ

avatar van P Jay
Ik heb hem net 5* gegeven. Een beetje impulsief... Ik vind dit album erg goed. In het begin was ik een beetje teleurgesteld, maar dat heb ik altijd bij albums waar de verwachtingen torenhoog zijn. Overal wordt dit album op een bijna absurde wijze de hemel in geprezen, dan ben je uiteraard bevooroordeeld als je aan deze plaat begint. Uiteindelijk luister ik hem al enkele dagen en de genialiteit begint ook bij mij te dagen. Ik schrijf binnenkort wel nog wat meer.
Als de evolutie in stijgende lijn blijft, kan dit wel nog in mijn Top 10 geraken.
Heerlijke Golden Age-vibe, maar toch zo vernieuwend door de gelaagde productie, de gefilterde bassen, de..., de... fuck it: BINNENKORT schrijf ik wel nog iets, als ik het album écht door en door begin te kennen. Nu alvast in afwachting een 5*....
To be continued....