Kubus & Sticks - Het Mooiste Komt Nu (2020)

Label: Top Notch

1. Dealtje Met De Toekomst (3:20)
  2. Nix op Met Mij (3:15)
  3. Upgrade (4:46)

met Kraantje Pappie

4. Paranoia (3:35)
  5. Mensen Moeten Eten (2:00)
  6. SlowMotion (3:49)

met Typhoon

7. Het Mooiste Komt Nu (3:38)
  8. Vliegen (4:45)
  9. We Houden van Ze (2:59)

met Freez

avatar van RebelINS
Sticks is echt on fire dit jaar. Eerste luisterbeurten blazen me behoorlijk weg moet ik zeggen. Vooral de enorme gedrevenheid van Sticks valt me op. Productioneel gezien misschien wel het beste dat ik van Kubus ken.

avatar van Glaciers of Ice
Een stuk meer cohesie dan op Stickmatic. Ik sluit me voor de rest volledig aan bij RebelINS.

RebelINS schreef:
Productioneel gezien misschien wel het beste dat ik van Kubus ken.

Echt? Mijn eerste indruk van dit album was juist dat Kubus opvallend veilig binnen de lijntjes kleurt.

avatar van Roscovitsch
Upgrade vind ik echt een een toffe track. Hele album nu één keer geluisterd en klinkt aardig in het gehoor.

avatar van Dociz
Erg positief verrast.
Sticks heeft natuurlijk de laatste 10 jaar denk ik een andere flow dan in de opgezwolle tijd. Dat vond ik zeker niet altijd een succes. Echter op dit album is hij on fire en lijkt hij superviserend de lakens uit te delen op zijn eigen manier. Geen vaste patronen. Bijna als een Zlatan van de NL hiphop, zelfverzekerd, maar op een goede manier, omdat er gewoon hoge kwaliteit geleverd wordt.

De Kubus beats bevallen me eigenlijk ook allemaal op dit album. Misschien niet buiten de lijntjes dit keer, maar wel uitstekend geproduceerd. En de aanname dat buiten de lijntjes kleuren altijd gelijk staat aan kwalitatief goed klopt denk ik niet, ben blij dat hij dat nu eens niet doet eigenlijk.

Al met al een solide album, met van begin tot eind een goede sfeer, goede beats en een geïnspireerde MC

avatar van Silky & Smooth
Goed album! Net iets beter dan Stickmatic, waar nog wel een paar missers op stonden. Het Mooiste Komt Nu is van begin tot eind een sterk en solide album. Dat is ook zeker een verdienste van Kubus. Ik vind nog steeds dat hij hier netjes binnen de lijntjes kleurt, maar dat hoeft inderdaad niet negatief te zijn. Het is meer in dienst van het album en dat pakt heel goed uit. Sticks lijkt erg hongerig de laatste tijd en ook hier is hij weer op dreef.

avatar van RebelINS
[quote]Silky & Smooth schreef:

Misschien beetje achterhaalt om nu nog op te reageren maar ik vind inderdaad ook dat buiten de lijntjes niet garant staat aan kwaliteit. Ik ben gewoon fan van een harde beat en vette rhymes en Kubus delivered echt hard op deze plaat naar mijn mening.

RebelINS schreef:

Helemaal mee eens, maar vaak is dit wel het geval bij 'het beste werk' van een artiest. Hier produceert hij heel solide, maar hij maakt hier wel echt beats voor Sticks. Op IZM was er echt een duidelijk wisselwerking. Daarop was hij gewoon één van de hoofdrolspelers en niet 'slechts' de producer

Eens met alles wat je zegt. Kubus produceert hier heel solide, maar wel een stuk minder opvallend dan anders. Zeker aangezien zijn naam ook (als eerste) op het affiche staat. Het zijn meer producties vóór Sticks dan samen met Sticks. Op IZM zette hij wel echt zijn handtekening onder zijn werk en was de wisselwerking met Rico en Sticks ook veel duidelijker. Ik weet dat de meningen hierover erg verdeeld zijn, maar ik vind dat echt zijn beste werk. Gestoorde beats en dan ook nog twee rappers die zich hier soepeltjes naar aanpasten.

En wat betreft het buiten de lijntjes kleuren; dat staat niet altijd garant voor kwaliteit, maar dit is vaak wel het geval als je spreekt over iemands beste werk. En vaak ook voor het slechtste werk, wat zeker geldt voor Kubus.

avatar van Glaciers of Ice
Mijn inziens is hij hier een stuk beter dan op IZM. Zeker minder experimenteel, maar dat vond ik wel heel ver gaan. Uiteindelijk is voor mij de kwaliteit bepalend en als iets origineel is maar niet lekker wegluistert ga ik liever voor het eerste. Uiteindelijk klinkt dit net zo goed eigen. Kubus zie ik zeker als hoofdrolspeler op deze plaat. Een ieder die een eigen geluid kent en het gehele album produceert is hoe dan ook kapitein op het schip.

avatar van ThingMan
Dit album vorige week gelijk geluisterd. Was erg verrast. Vond het wel een fris album met fijne nummers. Ken de titels nog niet uit mijn hoofd maar het is duidelijk dat ik dit album wat meer ga luisteren.

avatar van Osiris Apis
Lekker album! Kwalitatief uitstekende producties en raps. Geen piep en kraak beats van Kubus. Sticks levert mooie dingen af in 2020.

avatar van Willemsb
Gisteren mee begonnen. Inmiddels tien luisterbeurten verder. Damn, hij flikt het weer. Wát een lekker album, alweer!