Anneke van Giersbergen - The Darkest Skies Are the Brightest (2021)

Label: Inside Out

7. Keep It Simple (3:56)
  8. Lo and Behold (2:50)
  9. Losing You (3:40)
  10. Survive (3:46)
  11. Love You Like I Love You (3:12)
avatar van Leptop

Meer informatie over het nieuwe album.

avatar van vigil
Metalfan.nl?
Ik vermoed dat er weinig materiaal op te vinden zal zijn wat de echte metalfan zal laten headbangen

avatar van Leptop
.... Haar vorige project Vuur nog wel, maar dit wordt een ander stukje muziek. Toch zijn er genoeg metalheads die dit kunnen waarderen.

Op haar FB ook te vinden, nog niet op haar .com site.

avatar van knoltor
Anneke van Giersbergen gunt de luisteraar op 'The Darkest Skies Are the Brightest' een kijkje in haar ziel. Een huwelijk dat bijna op de klippen liep vormde de basis voor dit album. De muziek schreef ze afgezonderd in een hutje aan de rand van het bos.
En die muziek is ditmaal - misschien wel door dat schrijfproces - ontdaan van al te veel opsmuk. De akoestische gitaar staat centraal, naast de natuurlijk zo bekende en geliefde stem van Anneke. Strijkers en percussie vullen de songs op. Het levert een folky, ingetogen en melancholische plaat op, waar de emotie vanaf druipt.
Wellicht zullen sommige fans die ze nog meegenomen heeft van The Gathering teleurgesteld zijn in het 'softe' karakter van het album, maar voor de open ingestelde luisteraar is er een hoop te genieten. Luister maar naar albumopener 'Agape' en je weet wat ik bedoel. Prachtige muziek.

avatar van Castle
Fantastische opener, ik werd helemaal gegrepen en hoopvol voor vervolg.
Na 5 nummers gaat het mij de aandacht verliezen ook na een 2de luisterbeurt.
Morgen nogmaals maar dan verder in het album starten, zodat de openingsparel niet het beeld zal verstoren.
Vooralsnog 3,5 * ?

avatar van gigage
Mooi ingetogen album met topmuzikanten en een hele fijne productie.
Het wat simpele gerijm zo af en toe nemen we maar voor lief.
I loved you forever, at least for a while
is dan wel weer mooi gevonden.

Sooheej
Er markeert van alles aan, zeker na track 4, maar ja... Die stem, hè...? Die stem doet je (bijna) alle triviale folk en cowboy riedeltjes vergeven.

avatar van ProGNerD
Sooheej schreef:

1 x beluisterd en had wat moeite het een plek te geven, maar jij verwoordt het eigenlijk heel treffend...

avatar van Leptop
Gemengde gevoelens. Mooi ingetogen: check. Fijne productie: check. Mooie instrumentatie: check. Nummers die wat tijd nodig hebben om los te komen: check. Anneke haar engelenstem: check. Wat is er dan mis? Eigenlijk helemaal niks. Sterker nog, tegen de achtergrond van het verhaal van dit album ook nog: bijzonder sympathiek.
Uiteindelijk is het dan toch de som der delen waardoor ik het ultieme wow-gevoel mis. Ik vrees dat mijn verwachtingen bij Anneke haar albums niet helemaal overeenkomen met de werkelijke uitkomst. Elke keer opnieuw. Zoiets heb ik eerder meegemaakt met Fish.
Maar 3,5* haalt het bij mij zeker wel.

avatar van Broem
Uh, precies zo denk ik er ook over Leptop

avatar van KJvelo01
Bij elke luisterbeurt bevalt me dit album beter. Ik ga een heel eind met Leptop mee maar mijn eindconclusie is net iets positiever. Het ultieme wow-gevoel is het inderdaad nog niet maar Anneke neemt me wel mee in de door haar gemaakte reis. Fijne plaat.

avatar van james_cameron
Nogal saaie bedoening helaas. De ingetogen liedjes met een sterke folk-inslag bieden mij te weinig houvast en kabbelen maar een beetje door, zonder echt tot leven te komen. Anneke heeft nog steeds een mooie stem, maar met haar zangpartijen op dit album kan ik helaas niet zoveel. Omdat de nadruk volledig op haar stem ligt valt daarnaast haar nog steeds matige engelse uitspraak extra op. Gezien de sfeer van het geheel ligt een samenwerking met Dotan wellicht in het verschiet.