Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen - Music from Creek Country (2020)

Alternatieve titel: Welcome to Greek Country

Folk / Country
Label: Concerto

1. I’ve Endured (1:38)
  2. On and On (2:38)
  3. Ocean of Diamonds (3:09)
  4. Orphan Girl * (1:53)
  5. If I Could Only Win Your Love (2:47)
  6. She’s Gone, Gone, Gone (2:19)
  7. I’ll Be Here in the Morning (3:07)
  8. Good Year for the Roses * (3:10)
  9. Song for You * (5:53)
  10. Rocky Top * (2:54)
  11. He’s Got You (3:00)
  12. Running Kind (2:54)
  13. How Mountain Girls Can Love (1:50)
  14. There Stands the Glass * (2:26)
  15. Do Re Mi (2:37)
avatar van Bonk
Deze cd zit bij een boek wat zeer de moeite waard is, namelijk 'Welcome to Creek Country, 50 portretten uit de folk, country & bluegrass' van Erik Kriek. Hierbij gaat elke korte biografie gepaard met een sfeervolle tekening van de betreffende artiest. Er is ook een aparte uitgave met alleen de muziek op vinyl (met 5 nummers minder), maar ik zou dus voor het boek met cd gaan.

Voor de geïnteresseerden; per nummer de artiest van wie het origineel is:

1. Ola Belle Reed
13. The Stanley Brothers
14. Webb Pierce
15. Woody Guthrie

Mssr Renard
Ik zou deze EP ook wel zonder boek interessant vinden.

avatar van Rudi S

De cd is , 15 nummers totaal 42 minuten, de lp is 10 nummers en 25 minuten

Mssr Renard
Ik draai geen cd's. Als ik deze op cd zou kopen, hebben we 1 cd in huis (maar geen speler).

Deze bedoel ik: Music From Creek Country EP | Record Store Day - recordstoreday.nl

avatar van AbleMable
De boek lijkt me erg leuk als country liefhebber, jammer alleen dat de Cd van Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen is....voelt toch een beetje als Donald Duck met hollands accent en een banjo.

Mssr Renard
Ik dacht dat Tim Knol heel goed is?
Ik dacht altijd dat Tim Knol een nederlandse liedjeszinger was (omdat hij zijn nederlandse naam gebruikt), maar iedere keer als zijn naam valt, is dat in positieve zin. Ik heb een paar keer hem bijvoorbeeld horen spelen (hij deed een anti-covid-ontkenners-liedje) en dat vond ik erg aardig.

Daarom ben ik wel benieuwd hiernaar. Bluegrass/country van eigen bodem. Het boek lijkt me trouwens ook een erg mooi werkje, ook al ben ik geen country-liefhebber -ik ben meer een zijdelings geinteresseerd- dit soort releases (boeken, cd's, platen) vind ik veel sympathieker en authentieker dan bekende nederlanders die elkaars popliedjes gaan zingen of koekjes bakken met André van Duin.

avatar van MRDammann
Ik heb eind vorig jaar Tim Knol nog zien optreden met The Blue Grass Boogiemen in Rotterdam en dat vond ik erg leuk en goed. Daarnaast kende ik de tekeningen van Erik Kriek al die hij maakte n.a.v. een vijftal Murder Ballads die ook muzikaal omlijst werden door The Blue Grass Boogiemen. Ook daar was ik erg over te spreken. Dus ben heel benieuwd hoe deze samenwerking gaat uitpakken.

avatar van RonaldjK
Ik kocht dit boek-met-cd (andere cover dan op MuMe afgebeeld) in een platenzaak. Niet omdat ik de muziek per se wilde hebben, maar omdat ik de tekeningen van Erik Kriek zo mooi vind. Heb bijvoorbeeld ook zijn boek De balling staan en daar zit sowieso geen muziek bij.

Voor mij waren deze 51 portretten van country-artiesten dus als boek al helemaal prima, maar de cd erbij maakt het wel áf. Die heb ik in de speler gegooid en afgespeeld, zonder me af te vragen wie dit spelen. En was achteraf verrast toen ik las dat het de Nederlandse The Blue Grass Boogiemen zijn met Tim Knol.

De portretten zijn fraai in zowel in tekst als beeld en hetzelfde geldt voor de muziek, die als een kennismaking met de authentieke country van weleer kan gelden.
Dat niet de originelen maar covers klinken, vind ik geen enkel bezwaar. Moderne geluidskwaliteit met een homogene bandstijl? Helemaal prima, ook voor oude krakers.
Qua getekende portretten is de selectie overigens eigentijdser met namen uit het heden als Lucinda Williams, Gillian Welch en Steve Earle. Meer een leerzaam tekstboek met fraaie tekeningen dan een muziekalbum, een combinatie die voor mij prima werkt.

avatar van Roxy6
Deze hoestekenig is ook geweldig en sfeervol, ook door de subtiele tonen van grijstinten en vanille kleurige letters, qua stijl zie ik componenten van Peter Pontiac terug.

avatar van RonaldjK
Jaaaaa, nu je het noemt... Klopt!