Dream Theater - Distant Memories (2020)

Alternatieve titel: Live in London

Metal / Rock
Label: Inside Out

1. Untethered Angel (5:55)
  2. A Nightmare to Remember (16:37)
  3. Fall Into the Light (7:26)
  4. Barstool Warrior (6:42)
  5. In the Presence of Enemies - Part 1 (8:43)
  6. Pale Blue Dot (8:52)
  7. Scenes Live Intro (1:44)
  8. Scene One: Regression (2:06)
  9. Scene Two: I. Overture 1928 (3:38)
  10. Scene Two: II. Strange Déjà Vu (5:03)
  11. Scene Three: I. Through My Words (1:02)
  12. Scene Three: II. Fatal Tragedy (6:53)
  13. Scene Four: Beyond This Life (11:26)
  14. Scene Five: Through Her Eyes (6:45)
  15. Scene Six: Home (13:01)
  16. Scene Seven: I. the Dance of Eternity (6:09)
  17. Scene Seven: II. One Last Time (3:48)
  18. Scene Eight: The Spirit Carries On (6:39)
  19. Scene Nine: Finally Free (12:54)
  20. At Wit's End (9:42)
  21. Paralyzed * (4:34)
Super album en LaBrie nog steeds in goede doen!

avatar van stuntman_jasper
Aangenaam verrast door deze nieuwe live-release van Dream Theater. Mooie heldere mix (echt veel beter dan Live at the Boston Opera House), strak gespeeld en goede setlist. Het geheel doet wel wat onder voor live-albums zoals Live Scenes From New York en Score, maar ik denk dat dit een goede representatie is voor de band anno 2020. De live uitvoeringen van Distance Over Time worden hier ook gewaardeerd.

En dan Labrie, ik vind dat hij ondanks zijn stem geregeld dun en hees klinkt hier redelijk goed uit de verf komt. Al zal hier achteraf wel nog wel wat aan geknutseld zijn. De beste man doet zijn best.

En tja, de hoes blijft erg lelijk. 4*

Hehe eindelijk SFAM live met een goed geluid!
Heerlijke release, gaan we nog super lang rondjes laten maken.
Artbook ziet er schitterend uit, en staat mooi naast die van DoT en LaLP.

En wat een geouwehoer weer over James.
Ik heb ook Nights of the Dead van Maiden aangeschaft, en Bruce klinkt niet al te best. Sterker nog, Dave Murray verpest al zijn solo's. Daar hoor je bijna niemand over.