Typhoon - Tussen Licht en Lucht (2007)

Label: Top Notch

1. Tussen Licht & Lucht (1:15)
  2. Hotel Beschaving (3:08)
  3. Applaus (2:53)

14. Contact (2:39)
  15. Bommenwerper (2:09)
  16. Vlieger (4:00)
avatar van waxs
Dit is sinds de release van Eigen Wereld echt een project geweest waar ik lange tijd op heb zitten wachten. Net als het Eigen Wereld album zal ook dit album voorzien worden van een speciale uitgave, dat wordt weer gemartel om fatsoenlijk in je CD-rek kwijt te kunnen

Hoe dan ook, sinds de samenwerkingen met Opgezwolle, Blaxtar, The Flexican en andere bekenden uit de Neder-Hop scene werd mijn belangstelling voor Typhoon groter. Na alle speculaties en commotie rondom het album en een zeer lange wacht heb ik nog altijd hoge verwachtingen alhoewel mijn vertrouwen in Top-Notch met de dag is gedaald de afgelopen 1,5 jaar.

Hoe dan ook, voorlopig ben ik alleen bekend met Wind Waait, die track heb ik hem live zien doen samen met Sticks en dat was een vers nummer. Volgende week zaterdag moet hij in de winkels liggen.

Prachtig! Eindelijk!

Is er ook al een releasedatum bekend?

16 Juni (volgende week Zaterdag).

Ow, dat is al snel. Zijn er wat nummers gelekt/te beluisteren?

avatar van waxs
Nee, is nog niks gelekt. Ook leuk voor de verandering, maar volgens mij kan je via FabChannel wel wat live optredens bekijken waar een aantal nieuwe nummers worden gepresenteerd. Ik koop de CD gewoon sowieso volgende week, zie dan wel weer hoe hij uitpakt

Dr.Greenthump
Waarom zijn jullie in hemelsnaam altijd zo snel met toevoegen ... no offence

avatar van waxs
Het is een wedstrijd wie de meeste albums kan toevoegen

avatar van luc011190
Yes, hier kijk ik al een kleine 2 jaar naar uit, en in die tijd heb ik ook al ruim 20 Typhoonnumers verzameld. Het is dan ook heel cool dat hij voor deze cd heel veel nieuwe nummers heeft opgenomen ipv de nummers die al langer circuleren.
Verder vind ik Typhoon een uitzonderlijk getalenteerde MC met een geweldige live-performance (vies woord). De beats zijn hoofdzakelijk gemaakt door Dries Bijlsma, Zwolse (ex-)gitarist van Combo di Conjo, Soulstar, Band of Glory en Soundsurfer. Ook speelt hij gitaar op het Opgezwolle nummer Park. Wel opvallend feit toch dat hij de beats maakt, had toch iets van Kubus of Delic verwacht of wat producers van Blaxtar z'n album (Darin G etc.).

16 Juni (volgende week Zaterdag).

Correctie, schijnt de 18de te zijn.

avatar van thomzi50
Er is dus geen enkele beat van Delic en/of Kubus ?

Schijnbaar... verbazingwekkend

Ik verwacht best veel van dit album, omdat die losse nummers van Typhoon dope waren. Dus ik ben benieuwd!

avatar van o zo duits
thomzi50 schreef:
Er is dus geen enkele beat van Delic en/of Kubus ?

Het overgrote deel is door Dries Bijlsma gedaan. Maar ook Nav (waarmee Typhoon al eens eerder wat nummers heeft opgenomen voor een project van The Box), A.R.T. (komt ook met 1 of 2 producties op Fakkelteit, tenminste als die nog komt ) en gelukkig zal ook Delic enige producties op zijn conto schrijven. Ik gok op de collabos met...

Zondag de 17e is de releaseparty in Zwolle, de 18e is die overal te koop. Heb al 1 nieuw nummer met de titel: Buik vol, gehoord die op een top-notch mixtape stond, en die klonk erg veelbelovend. Ik verwacht er sowieso erg veel van, de man is gretig om zich te bewijzen en dat hoor je.

Typhoon Bumaye!

Goreng
Dit wordt volgens mij echt een dope plaat. Ben benieuwd. Typhoon is een van de weinige Nederlandstalige MC's die met goede teksten komt.

JustaRascal
Vandaag gehaald, een rustige plaat. Nummers klinken goed en de articulatie is weer top. Het nummer met Sticks had ik meer van verwacht, zonde. 4.5*

avatar van waxs
Is hij al uit? Waarom stem je overigens zo snel, misschien is slim eerst wat vaker te luisteren voor je stemt.

JustaRascal
Ik heb hem vandaag gekocht bij velvet, ik kan na 1 x luisteren wel oordelen hoor. Als ik hem na een paar keer minder of beter vind verander ik me stem wel weer .

By the way, mooie top 10 waxs

avatar van waxs
Ik ben net naar de winkel gesprint, me band bleek tot overmaat van ramp lek, net voor sluitingstijd nog eentje kunnen mee pikken. Ga hem nu luisteren

Edit/: Overigens twijvel ik niet aan jou muziek kennis maar ik heb altijd bij Typhoon in het verleden gemerkt dat zijn teksten soms abstracte vormen aannemen. Soms is het dan te puzzelen om ze op te lossen zodat ze daad werkelijk tot hun recht te komen en je begrijpt waar ze over gaan.

avatar van pascal83
Ty maakt de hype waar. Goede teksten, soms iets te veel wijsheden en boodschappen, over het algemeen goede beats. Ook de nummers met Sticks en Rico vind ik iets minder.

Voorlopig 4.5*

avatar van waxs
Ik ben naar één luisterbeurt nog gematigd enthousiast, Ty is lekker op dreef maar de producties moet ik even inkomen.

avatar van Reijersen
Ik benieuwd man! Jammer dattie nog nergens geshared wordt.

Lekker plaatje.

avatar van waxs
Gemiddelde is nu al indrukwekkend.

waxs schreef:
Gemiddelde is nu al indrukwekkend.

Zegt niet zoveel na vier stemmen

avatar van Yak
Yak
luc011190 schreef:
Jammer, dat er een studioversie van Zo Niet Mij op staat. De live-versie is veel mooier.

Spam verwijderd. Bovenstaand bericht was per ongeluk mee verwijderd dus ik quote 'm even.

JustaRascal
De beats zijn echt subliem, ik ben niet dol op NAV beats, maar zelfs hij komt hard.

avatar van o zo duits
Was niet direct overtuigd maar mijn waardering is stijgende. De producties zijn van hoog niveau. De delivery en tekstuele inhoud van Typhoon zijn doordat ze zo introspectief zijn denk ik ook wel redelijk uniek in de Nederlandse scene. De keuze van Dries Bijlsma als mainproducer pakt mijn inziens erg goed uit. Het album heeft een warme eigen sound en Typhoon klinkt denk ik mede hierdoor niet als een `gemakkelijke' Opgezwolle kloon.
Als groot Delic fan wil ik overigens wel even kwijt dat de producties van `Contact`en ´Vlieger`mij wederom doen watertanden.
Subliem zoals de man beats net even iets opfokked/omgooit.

Bijna perfect plaatje altogether. Voor nu 4,5*.

avatar van thomzi50
Inderdaad beter dan ik verwachtte, maar dit gemiddelde gaat wel wat ver. Ik kom zeer waarschijnlijk op 3,5* uit. Sterke beats, helaas vind ik Typhoon's teksten niet zo goed als menig musicmeter lid en vind ik zijn stem gewoon niet geschikt voor een heel album.

Social_Mask
Ben zeer benieuwd naar dit album