Viola Wills - If You Could Read My Mind (1980)

Dance
Label: Hansa

1. If You Could Read My Mind (5:35)
  2. Midnight Blue (3:47)
  3. That Same Old Feeling (3:13)
  4. Don't Ever Stop Loving Me (3:58)
  5. (There's) Always Something There to Remind Me (4:04)
  6. Gonna Get Along Without You Now (3:17)
  7. Secret Love (4:07)
  8. Let Me Be Your Rock (4:04)
  9. Starry Eyed (2:47)
  10. Up on the Roof (5:57)
  11. Gonna Get Along Without You Now [Disco Version] * (5:17)
  12. If You Could Read My Mind [A Tom Moulton Mix] * (6:28)
  13. (There's) Always Something There to Remind Me [Disco Version] * (7:11)
  14. Gonna Get Along Without You Now [Original Mix] * (4:40)
  15. Gonna Get Along Without You Now [1984 Celebration Remix] * (5:52)
  16. Gonna Get Along Without You Now [1984 Instrumental Celebration Remix] * (3:38)
avatar van Disco Lover
Goeie DISCO elpee met ook nog eens wat Soul sound en een erg goeie zangeres!
Hansa Label. Destijds ook Amii Stewart.
Vioala en Amii zijn met elkaar te vergelijken waarbij Viola Wills de net wat betere stem heeft.

avatar van gaucho
Over dat laatste kun je discussiëren. Ik vind Amii Stewart een expressievere zangeres, beetje vergelijkbaar met Donna Summer qua timbre en reikwijdte. Viola Wills heeft een wat omfloerster stemgeluid, maar is eveneens een prima zangeres.
Ja, er zijn wel meer overeenkomsten tussen die twee: allebei op het Duitse Hansa-label, hoewel het Amerikaanse zangeressen waren. Allebei rond dezelfde tijdsperiode een grote en een paar kleinere hits. En ze coverden wat af natuurlijk...

gaucho schreef:

In Nederland was het succes van Viola Wills en Amii Stewart te vroeg voorbij. Ook voor Hansa label zangeres Precious Wilson (van Eruption).
Alle drie hadden later in andere landen nog wel degelijk succes.
YOU TUBE kanaal SØREN JENSEN heeft van alle 3 alles/of zo goed als alles upgeload. Gewoon zoeken naar Søren Jensen Amii Stewart bijvoorbeeld. Was wel ooit Amii's elpee die half jaren 80 geproduceerd was door Bolland en Bolland tegen gekomen en gekocht.
ps: had oorspronkelijk alleen maar Hansa artiesten:
Boney M.,Eruption,Viola Wills,Amii Stewart en Gilla. Vond het geluid okay,zuiver en de zang goed. Later kwam er bijvoorbeeld nog The Ritchie Family (ouder midden 70 werk),Mai Tai,Centerfold,Far Corporation en ook Madonna bij (juist haar eerdere werk was aardig). Kon natuurlijk ook groepen als Chic,Sister Sledge,Earth Wind & Fire maar kocht daar slechts sporadisch wat van,slechts een paar elpees en wat maxi- singels.
Het geluid van het Hansa label bleef op hoog volume nog mooi zuiver. Een nummer die dat ook blijft is bijvoorbeeld Fantasy van Earth Wind & Fire.

Disco Lover schreef:

Alle drie hadden later in andere landen nog wel degelijk succes.
ps: had oorspronkelijk alleen maar Hansa artiesten:
Boney M.,Eruption,Viola Wills,Amii Stewart en Gilla. Vond het geluid okay,zuiver en de zang goed.(uitgezonderd: ook wat Donna Summer,ze had zo goed als dezelfde studio muzikanten als Boney M.) Later kwam er bijvoorbeeld nog The Ritchie Family (ouder midden 70 werk),Mai Tai,Centerfold,Far Corporation en ook Madonna bij (juist haar eerdere werk was aardig). Kon natuurlijk ook groepen als Chic,Sister Sledge,Earth Wind & Fire maar kocht daar slechts sporadisch wat van,slechts een paar elpees en wat maxi- singels.