Jaren geleden las ik een interview met Chino Moreno, zanger van Deftones en liefhebber van de band Hum. Dat interview is
hier te lezen. Ik nog nooit van Hum gehoord maar de lofzang over de riffs en de abstracte lyrics maakten me enthousiast en vanaf dat moment was ik liefhebber van Hum. Een zoektocht op het internet leerde me dat het echter bij twee albums bleef en destijds kon je nog naar concerten, dus de hoop om Hum live te zien was ook in de grond geboord. Dat was jammer maar ik had een aantal toffe tracks die ik regelmatig kon luisteren en eigenlijk geen reden tot klagen.
In 2020 liet Spotify mij een aantal nieuwe releases zien en daar stond opeens een paars album van Hum. Het zou toch niet? Het magische schuifje ging naar rechts en de klanken van het nummer 'Waves' knalden door mijn oordopjes. Ik was hooked.
Hum deed in het verleden hele toffe dingen maar door de jaren heen is mijn smaak gegroeid en ben ik steeds meer van bands met logge riffs gaan houden. Vaak gebruiken die bands ook zware vocalen. Dit kan prachtig zijn maar bij Hum combineren deze zware riffs met hele abstracte rustige vocalen en zorgt de lead gitarist voor effecten die dit allemaal aan elkaar lijmen. Dit maakt dit album uniek in z'n soort en was het voor mij een zeer aangename verassing. 4,5 ster van mij en een dikke aanrader voor menig muziekfan!