The Books - The Lemon of Pink (2003)

Electronic / Pop
Label: Tomlab

1. The Lemon of Pink (4:40)
  2. The Lemon of Pink Part II (1:35)
  3. Tokyo (3:43)
  4. Bonanza (0:53)
  5. S Is for Evrysing (3:32)
  6. Explanation Mark (0:20)
  7. There Is No There (3:37)
  8. Take Time (3:37)
  9. Don't Even Sing About It (4:09)
  10. The Future, Wouldn't That Be Nice? (3:16)
  11. A True Story of a Story of True Love (4:25)
  12. That Right Ain't Shit (2:45)
  13. PS (0:55)
avatar van Paalhaas
Deze knip- en plakmuziek (Wat dat betreft vergelijkbaar met Solex, maar toch met een zeer eigen geluid) wordt iedere luisterbeurt beter. Hartstikke verfrissend en origineel, en bovendien zijn veel nummers echt erg aanstekelijk. Het titelnummer, 'Tokyo', 'S is for evrysing' en 'There is no there' zijn voorlopig mijn favorieten. Ertussenin zitten korte nummertjes met veel samples, waaronder een stel Nederlandstalige (De helft van dit New Yorkse duo is Nederlands). Zeer de moeite waard!
Ik zit nu al voorzichtig naar een 4,5/5 te neigen. Voorlopig houd ik het op een dikke 4/5.

avatar van Yak
Yak
Deze plaat heeft me wel wat moeite gekost, maar dan heb je ook wat. Bij de eerste luisterbeurt had ik vooral zoiets van "oke, en wat was dit voor nonsens?". Maar is het toch waarachtig schitterende muziek hoor, misschien moet er bij mij ook maar eens een halfje bij nog. Eigenlijk liggen The Books precies tussen The Avalanches en Four Tet in. De knip-plak kolder van The Avalanches, maar dan heel kalmpjes in plaats van uitgelaten. En de kalmheid en de lieftallige melodietjes van Four Tet, maar dan wat kolderieker. Ik zal 'm straks weer eens opzetten. There is no there is een favoriet, maar ik ben ook helemaal weg van het korte That right ain't shit.

Misschien moet ik Animal Collective, nog zo'n maffe band die ik niet begrijp, ook een dergelijke behandeling geven. Vooralsnog zit ik bij hen nog in het stadium "oke, en wat was dit voor nonsens?"

Yak schreef:

Ha, Animal Collective verdient zeker een tweede kans! Sung Tongs was/is briljant. Al moet je er wel open voor staan en daarmee moet je dus wel in een zekere stemming zijn. Van het album Feels dat binnenkort uitkomt heb ik het nummer "Grass" alvast gehoord en dat belooft veels goeds. Ze zeggen dat het hun meest toegankelijke album tot dusver is dus voor jou het perfecte excuus om ze een tweede kans te geven!

Toine Rorije
Ik heb hier eigenlijk ook best veel moeite mee gehad. Per ongeluk opzetten is dan meestal de oplossing, maar dat moet dan maar net gebeuren.
Vandaag gebeurde dat en dan valt ineens alles op z'n plek. Het is echt een heel knap ingenieus priegelwerkje en een stuk beter dan wat ik er eerst in zag. Een dikke 4

handsome_devil
Vind het eerste album van dit duo toch iets beter. Op sommige nummers vind ik de samples echt irritant. Iets waar ik bij het eerste album totaal geen last van had. Daar vond ik ze juist erg tof gekozen. Neemt niet weg dat hier toch ook weer een aantal erg toffe nummers op staan, met als hoogtepunt toch wel That Right Ain't Shit, wat een geweldig nummer is dat toch. Vanwege de paar toffe liedjes toch nog 3,5 sterren.

avatar van korenbloem
Het album enkele jaren niet meer gehoord, en zelfs een beetje uit mijn geheugen verdwenen. Dit klinkt na 13 jaar nog steeds, verfrissend, nieuw en erg lekker.

Halfje er bij .