Chromeo - Fancy Footwork (2007)

Canada
Electronic / Pop
Label: V2

1. Intro (4:58)
  2. Tenderoni (2:36)
  3. Fancy Footwork (2:20)
  4. Bonafied Lovin' (4:32)
  5. My Girl Is Calling Me (A Liar) (3:18)
  6. Outta Sight (4:14)
  7. Opening Up (1:08)
  8. Momma's Boy (2:49)
  9. Call Me Up (4:11)
  10. Waiting for U (3:47)
  11. 100% (6:00)
Wat een lelijke hoes!

Maar wel een prima plaatje hoor, "Momma's Boy" heeft een grappige tekst, "Opening Up" is de geslaagde opvolger van "Needy Girl" en het is allemaal erg goed geproduceerd. Vooralsnog 3.5*.

avatar van essence
Bah, die hoes valt wel mee vind ik. En inderdaad een prima plaatje. Funky pop zonder complexen, niet meer maar zeker ook niet minder.

Tenderoni ken ik uit de Justice Essential Mix, en daar is het een echte knaller Maar het origineel vindt ik iets minder

Ja, ik snap ook niet waarom dat nummer zo populair is. Vind er niets aan...

Heerlijk album dit! Ik word er zelfs vrolijk van

meer wil ik hiervan, zelfs meer van die hoes..

Het begint op zich leuk. Tot dat er in Tenderoni het volume even teruggedraaid wordt waarna het weer opengedraaid wordt. Daar heb ik wel zo'n vreselijke hekel aan...
Verder is het een prima plaatje. Niet meer dan dat...

Edit: Na een aantal keer luisteren blijkt het serieus waar helemaal niets te zijn. Verschrikkelijk oppervlakkig, saai etc. Het enige boeiende is het lichte funky tintje verder zijn de synths saai, de beats verrot en is de zang ronduit vervelend.

vind het een erg leuke party plaat.
fancy footwork is geweldig!

teksten zijn natuurlijk tacky maar dat is denk ik ook half de opzet van hun geluid.
plastic disco funk.

avatar van misja82
De heren van Chromeo weten ook met dit plaatje weer leuke bliepjes, basslijntjes en tekstjes op een leuke manier aan elkaar te plakken. Leuk hoor allemaal, leuk.

JustaRascal
Leuke, opzettelijke foute, blije, 80's, disco muziek.

Mark0990
Leuke plaat. Geen hoogstaande fratsen, wel blijmakend op z'n tijd. Door Momma's Boy wilde ik meer van Chromeo weten en besloot het album te downloaden. Momma's Boy inmiddels grijs gedraaid, maar de rest blijft op de een of andere manier niet hangen. Het is aardig electrowerk en het klinkt lekker, dat zeker.

avatar van xMilennx
Hm, dit album lijkt mij wel de moeite waard om eens te beluisteren!
Ik ken in totaal maar 7 liedjes van Chromeo, maar die vind ik toevallig wel alle zeven goed. Hoogstwaarschijnlijk ken ik net die nummers omdat dat de grootste hits zijn, maar toch. Ik wil wel eens horen wat de rest dan geeft.

Ik begin bij dit album omdat hier de helft van de liedjes die ik ken al opstaat: Tenderoni, Fancy Footwork, Opening Up, Momma's Boy.

Mijn mening tot hier toe: het zijn van die nummers die je eerst wat moet leren kennen, die je vervolgens constant afspeelt omdat je ervan bent beginnen houden, maar die je na een tijd toch niet veel meer doen, eens je ze te veel gehoord hebt...

Dat laatste valt wel tegen, en maakt het moeilijk er een cijfer aan te geven... Maar aan de edit van Louis2703 hieronder te zien, ben ik niet de enige die de liedjes op die manier ervaart.
Desondanks houd ik op dit moment toch nog van Chromeo - dus binnenkort kom ik hier nog eens terug.

avatar van xMilennx
Voilà, ik heb het eens volledig onder handen genomen.
De liedjes die ik al kende vind ik eigenlijk toch nog steeds goed hoor, hoewel ik Fancy Footwork nu echt wel iets te veel gehoord heb.
Op de liedjes die nieuw voor mij waren heb ik ook niet veel aan te merken, eigenlijk geen tegenvallers tegengekomen bij deze cd, wat ik bij het nieuwste album wel een beetje heb...

Vooral de sound van Outta Sight vind ik leuk. De drie laatste liedjes vind ik de minst goede, maar daarmee bedoel ik zeker niet dat ze slecht zijn. De rest is gewoon iets meer 'catchy'. Wat ik trouwens het leukste vind aan Chromeo, ze hebben vrolijke liedjes met altijd wel een paar 'grappen' in. Die mannen hebben er duidelijk plezier in, waardoor wij dat ook hebben!