Gut - Disciples of Smut (2020)

1 stem

Duitsland
Label: Splatter Zombie

1. Summoning the Befouled Servants of the Bizarre (2:17)
  2. Smothered with Austrian Chloroform (2:24)
  3. Disciples of Smut (2:57)
  4. Altar of Domination (2:06)
  5. Make 'Em Cum Slowly (2:42)
  6. Hypnotized Harem (2:08)
  7. The Well of Ghouls (3:24)
  8. Empire of the Centipede of Pigs and Hoes (6:16)
  9. Anus Anubis (3:28)
  10. Cacophonous Rites (3:31)
  11. Dickslapped and Shrinkwrapped (2:34)
  12. Cave of Sexual Savagery (1:49)
  13. From Below (2:05)
  14. Chants from the Sex Dungeon (3:08)
  15. Diabolical Degradation (1:22)
  16. Myth of Perversion (5:18)
avatar van bennerd
Whut, nieuwe Gut? Helemaal niet zien aankomen en de kans dat het goed is is zeer klein, maar dit is wel leuk nieuws. Koningen van de goregrind.

avatar van B.Robertson
Ja dat zijn leuke verrassingen. 14 jaar geleden was er al sprake van een 'cumback' en nu komen deze oudgedienden wederom met nieuw werk. Ingedeeld bij de pornogrind / goregrind welteverstaan, meer onderwerpen om het schaamrood op de kaken te krijgen dan operatietafelhumor lijkt mij. Kans is nihil dat Dodax dit verkoopt en Splatter Zombie heeft geen Bandcamp, maar het zal vast wel op YouTube verschijnen. Wat reeds vrijgegeven is klonk wel geinig.

avatar van bennerd
Het titelnummer en Hypnotized Harem maken we wel heel wild voor deze plaat. Lijkt nu al veel beter te worden dan The Cumback (niet moeilijk) en weer een plaat die alle gore- en porn-collega's overbodig maakt (iets moeilijker maar ook niet supermoeilijk).

avatar van B.Robertson
Heb vijf tracks van The Cumback gehoord die op Discogs staan, drie van het nieuwe album en de proef op de som genomen en Spermanys Most Wanted uit '92 op YouTube aangezet met The Singles Collections in de wachtrij. Kan ik me even een beeld vormen van Gut. Lijkt me dat ze destijds aan CBT een geduchte 'concurrent' hadden.

Die Cumback nummers wisten me niet zo te boeien, zat ook een melige ballad tussen. Dan klinken de nieuwe songs beter, al is het refrein van het titelnummer iets te lang die ene zin herhalen. Album wordt sowieso groots aangekondigd door Splatter Zombie. Titels zijn wat terughoudender en laten meer aan de verbeelding over. Hoes heeft iets duisters. Dat het e.e.a. overbodig maakt lijkt mij ook binnen de mogelijkheden te liggen. Gros van die gore/pornogrinders zal enthousiast geraakt door hun voorbeelden eenzelfde soort muziek willen beoefenen. Dacht ik persoonlijk wel eens over Reign in Blood: de plaat die al de anderen overbodig maakt.

avatar van bennerd
Snel Odour of Torture opzoeken, B! CBT haalde enorm veel inspiratie uit Gut, als ik het goed heb.

avatar van B.Robertson
Ah ja, CBT werd pas in '97 opgericht. Had ze ouder ingeschat. Depression en Blood zijn wel tijdsgenoten, maar die vallen meer in de deathgrind hoek. Odour of Torture speelt al via de bluetooth.
Empire of the Centipede of Pigs and Hoes van het nieuwe album is nu trouwens ook vrijgegeven op YT.

avatar van bennerd
Hm, het klinkt me toch iets te braafjes om echt indruk te maken. Gut toont dat ze serieuzere deuntjes kunnen brengen en dat is enigszins verbazingwekkend, maar het gaat me iets te weinig uit de bocht. Als het dan ineens weer begint te grooven als een malle (titelnummer, Dickslapped and Shrinkwrapped) kan ik de glimlach niet onderdrukken.