Vive la Fête - Jour de Chance (2007)

België
Electronic / Pop
Label: Surprise

1. Aventures Fictives (3:47)
  2. Mais (3:05)
  3. La Route (3:36)
  4. Tout Va Continuer (3:24)
  5. Bêtises (3:24)
  6. Tout Fou (2:51)
  7. Une Par Une (3:42)
  8. Je Suis Fâchée Avec Toi (3:06)
  9. Quatsch (3:40)
  10. Stupid Femme (3:43)
  11. Il Pleut (3:20)
  12. Télé (3:31)
  13. Love Me, Please Love Me / Love Me, Please Love Me [Alternative Version] (19:23)
Electro_
Nieuwe album van Vive La Fête, is al in z'n geheel te beluisteren op hun site. Heb hem nog niet helemaal geluisterd maar zo op het eerste gehoor klinkt alles een stuk beschaafder en vooral een stuk meer rock. Ik kijk er daarom ook niet zo naar uit, maar zal binnenkort die eerste luisterbeurt eens geven.

Heb het album al een maand in huis ongeveer, en het is wat mij betreft het beste werk wat Vive La Fête ooit heeft gemaakt. Het album is een stuk 'rockender' en op sommige punten minder toegankelijk dan zijn voorgangers, maar dit is alleen omdat Danny electro te overhyped vind en zich meer wil storten op echte rock.

Tot nu toe blijf ik op 4,0* steken.

Ik mis mss wel nummers zoals Assez, maar in het algemeen is dit album gewoon stukken beter dan zijn voorganger.
Ik geef 5*
Een favoriet nummer uitkiezen is wat moeilijk, maar Stupid femme is wel een zeer aanstekelijk nummer

avatar van *Nientjah*
hey waar kan je dit album kopen?

Electro_
Nog nergens, vanaf 8 juni ligt hij in de winkels.

*Nientjah* schreef:
hey waar kan je dit album kopen?

Nog eventjes geduld
maar ik weet het, 't is niet makkelijk..

avatar van *Nientjah*
idd ik ben erg benieuwd, ik hoop dat ze hun sound niet al te veel veranderd hebben (naar rock), ik vond het wel goed zoals ze waren.

Je kan het anders eventjes beluisten op hun site hoor
Op hun myspace pagina (www.myspace.com/vivelafete1)kan je zelf een paar liedjes helemaal beluisteren

En er is weldegelijk meer rock in aanwezig, maar je zal niet ontgoocheld zijn

Daan_dc schreef:
Je kan het anders eventjes beluisten op hun site hoor

En er is weldegelijk meer rock in aanwezig, maar je zal niet ontgoocheld zijn

Das mooi

avatar van Tekh
vandaag gekocht en klinkt wel weer oke,begint met 3.5*

echt een heel goed album , maar ik denk dat het rap zal gaan vervelen..

Télé,Adventures Fictives,La Route,Tout Va Continuer,Stupid Femme,.. heerlijke nummertjes

vondeich
Lang leve de luisterpaal. 3,5 * en wat mij betreft een stuk beter dan de voorganger!

avatar van Onderhond
Op luisterpaal staat dat het album is uitgebracht onder Uncivilized Worlds. Label is de laatste tijd toch wel erg sterk achteruitgegaan.

Minder elektro die nieuwe single, maar wel mooi!

Electro_
Het hele album is een stuk minder elektronisch, helaas. De typische synthesizer van Vive La Fête zit wat verstopt onder de vele gitaren, en dat vind ik wel jammer. Toch zijn nummers als Mais en Une Par Une wel erg vermakelijk. En de melodie in Stupid Femme is ook geweldig!

Misschien dat dit album nog wat moet groeien, maar vooralsnog vind ik het één van de mindere die ze tot nu toe hebben gemaakt.

*Laura*
Klinkt op het eerste gehoord veel beter dan de vorige plaat!

ohmusica
ich weiss es auch nicht.... lijkt me live wel leuk, ik hou wel van belgische passie

Onderhond schreef:
Het label is toch Bang! ?
Zo staat het toch op de cd.

btw, waarom krijgt deze plaat zo weinig stemmen? Dit is toch overduidelijk hun beste werk samen met Nuit Blanche? Op Nuit Blanche stonden wel mindere nummers zoals Maladie d'un fou & Adieu

Electro_
Nuit Blanche was wel een beetje de doorbraak van Vive La Fête, dus logisch dat die de meeste stemmen heeft. En daarnaast is dit album nog maar net uit, dus kunnen er nog een hoop stemmen komen.

Daan_dc schreef:
Het label is toch Bang! ?
Zo staat het toch op de cd.

Adieu een minder nummer? Ik vond het eerste stuk juist geniaal!

*Nientjah* schreef:

Adieu een minder nummer? Ik vond het eerste stuk juist geniaal!
Geef mij dan maar het John Wayne stukje erachter

avatar van Pellie
Hier wordt ik vrolijk van. Een puik stukje werk van Vive la Fête. Misschien wel de beste die ze gemaakt hebben.

Morgen maar eens live gaan zien.

avatar van *Nientjah*
Hmm nee deze verandering van Vive la Fete staat mij niet zo aan. Het is te rockachtig geworden en ik mis de electronische beats die ik bij Nuit Blanche zo goed vond. Tegenvaller

3 sterren.

avatar van *Nientjah*
Als lichtpuntje noem ik Il Pleut, die ik dan eigenlijk weer geniaal vind . Als ik misschien eens de tijd neem voor Jour de Chance kan ik het waarderen (aan Grand Prix moest ik ook wennen). Maar dat zien we dan wel weer

Electro_
Ik doe hem een halfje omlaag... Ik vind hem niet slecht, maar houd inderdaad ook meer van de elektronische Vive La Fête. Maakten ze maar wat meer nummers in de stijl van Nuit Blanche inderdaad, misschien op een volgende CD!

Laten we het hopen!

beaster1256
fantastische plaat , en dan stupid femme , ongelooflijk die els , mememememe , single van het jaar

ik vind dit heel erg goed , en ben kapot van els , ongelooflijke mokke

op z'n westvlaams dan , en dan une par une , silly tekst maar verrukkelijke muziek of muzak ,
alleen love me , plse love me , skippen dit vulsel ,

EVANSHEWSON

3 sterren.

Kijk, dat vind ik nu ook, deze band vrààgt gewoon om electronica, daar zijn ze groot mee geworden. De klank van Nuit Blanche dus;

***

avatar van tvtje1
is deze plaat echt goed? of niet ?

avatar van tvtje1
stupif femme is live beter

en stupid femme is fout geschreven want femme is vrouwelijk ( het is vrouw dusjah) dus zou stupid me een -e erachter moete zijn
dus : stupide femme XD

(sarry als het niemand intresseert)

avatar van Wimmm
Vind hun 'nieuwe sound' gewoonweg subliem - geweldige plaat.

Jocharo-T
Ik vind Love Me, Please Love Me een erg mooi nummer. Het klinkt mij op een bepaalde manier erg bekend in de oren.

avatar van philtuper
Niemand weet het, maar Une Par Une is eigenlijk gewoon een wereldhit.