Erg fraaie plaat van Blakey inderdaad! De A-kant (niet toegeschreven aan de Messengers maar aan 'Art Blakey Percussion Ensemble' is een werkelijk orgastische ode aan Afrikaanse en (vooral) Caribische muziek. Voor de wilde ritmes krijgt Blakey hulp van drumlegende Jo Jones (van Count Basie's band), de puike bopdrummer Charles 'Specs' Wright (ook percussie), en bongospelers Candido Camero en Sabu Martinez (met wie Blakey al eerder een 10"-LP maakte). De percussionisten worden aangevuld met Oscar Pettiford (bas) en een positieve hoofdrol pakkende Ray Bryant (piano). Het resultaat lijkt me onmogelijk te beluisteren zonder een brede grijns en wiegende heupspieren.
Op de oorspronkelijke B-kant staan drie tracks uit de sessies voor
Hard Bop (1956) (ook uitgebracht als de bonustracks van de CD-versie van dat album), met de uitstekende Messengers-incarnatie van Blakey met Jackie McLean (altsax); Bill Hardman (trompet); Sam Dockery (piano) en 'Spanky' Debrest (bas). Drie fijne, uitmuntend geproduceerde nummers, en als afwisseling met de A-kant een pakketje dat wel aanschaf op vinyl verdient (hoewel je op CD/Spotify weer drie bonustracks krijgt van een obscure, kort bij elkaar gebleven Messengers-variatie met Ira Sullivan (tenorsax); Donald Byrd (trompet); Kenny Drew (piano); Wilbur Ware (bas), die de moeite van het aanhoren zeker waard zijn, met name de solo's van Sullivan).