Ik heb ook lang getwijfeld. Toen ik uiteindelijk om was was ie al niet meer leverbaar.
Ik heb de meeste remasters / Deluxe editions dus is het nodig. Vooral omdat een deel van het live materiaal op Apple Music staat (7 .5 van de10.5 die in de box is opgenomen om precies te zijn) zo ongelofelijk mooi klinkt en gisteren kon zijn opgenomen ging ik om. Ik wilde oo de resterende 3 uur beluisteren.
Maar ja, there I was......missing out.
Gelukkig kwam er uiteindelijk een tweede oplage en toen heb ik er direct een aangeschaft.
Ik heb alle albums chronologisch beluisterd met alle live albums ertussen. Schitterende ervaring. Zoveel nummers die ik herontdekte of albums die ik ben gaan herwaarderen. Ik was nooit echt overtuigd van de kwaliteit van Snow Goose maar nu wel......
Daarnaast zijn de BR-A remixes van 5 albums zeker ook het vernoemen waard.
Allemaal klinken ze in surround zoveel beter, komt de muziek zoveel beter tot zijn recht en zijn er details hoorbaar die me nog nooit eerder waren opgevallen. Een Mellotron op de achtergrond met het laatste deel van Never Let Go, etc.
Dus antwoord op je vraag. Het hangt er vanaf hoe groot een fan je bent. Maar een beetje Camel fan kon dit product, van deze kwaliteit en hoeveelheid en voor deze prijs niet laten liggen. Dit was zonder twijfel een van de beste boxen die ooit door een Progressive Rock band is uitgeven. Geen cash-grab (wat je zou verwachten) maar een product dat met liefde en respect is samengesteld.
Deze box werd mogelijk gemaakt door Decca waardoor het ongetwijfeld makkelijker was om te remasteren/remixen, samen te stellen en uit te geven. Maar ik hoop echt dat Latimer ook een box uitbrengt met het materiaal wat vanaf D&D is uitgebracht op zijn eigen label. Echter gezien de grote en capaciteit van dat label vermoed ik daarmee wel dat die box daarom wel dubbel zo duur zou zijn. Dan nog als het van dezelfde kwaliteit is als Air Born.......zeker als we ook surround versies gaan krijgen van Dust & Dreams, Harbour Of Tears, etc.........bring it on.