Dua Lipa - Future Nostalgia (2020)

Pop / Electronic
Label: Warner

1. Future Nostalgia (3:04)
  2. Don't Start Now (3:03)
  3. Cool (3:29)
  4. Physical (3:13)
  5. Levitating (3:23)
  6. Pretty Please (3:14)
  7. Hallucinate (3:28)
  8. Love Again (4:18)
  9. Break My Heart (3:41)
  10. Good in Bed (3:38)
  11. Boys Will Be Boys (2:46)
  12. Fever * (2:36)

met Angèle

13. We're Good * (2:45)
  14. Prisoner * (2:49)

met Miley Cyrus

15. If It Ain't Me * (3:15)
  16. That Kind of Woman * (3:20)
  17. Not My Problem * (2:23)

met JiD

18. Levitating * (3:23)

met Dababy

19. Un Dia (One Day) * (3:51)

met J Balvin, Bad Bunny en Tainy

20. Don't Start Now [Live in LA Remix] * (5:40)
  21. Don't Start Now [Purple Disco Machine Remix] * (3:36)
  22. Physical [Leo Zero Disco Remix] * (4:18)
  23. Don't Start Now [Kungs Remix] * (3:36)
  24. Good in Bed [Gen Hoshino Remix] * (3:32)
avatar van stoepkrijt
Johnny Marr schreef:
Jammer van de twee laatste stinkers, de eerste negen nummers zijn allen zeer genietbaar!
Ik zou het persoonlijk iets subtieler verwoord hebben, maar ik ben het wel 100% met je eens.

avatar van DJWESS
Pop zoals het in deze tijd eigenlijk gemaakt zou moeten worden. Ondanks de duidelijke invloeden uit de jaren 80 klinkt het toch heel nieuw. Dit is precies het frisse geluid zoals een artiest als Dua Lipa op dit punt in haar carrière zou moeten klinken.
Mijn persoonlijke favorieten hallucinate en Levitating zijn super catchy en draai ik bijna een jaar later nog steeds grijs. Die remake met DaBaby had van mij niet zo gehoeven

avatar van Gert1980
musicfriek schreef:
Madonna flitste wel een paar keer door mijn hoofd met dit album. Zij deed al zoiets in 2005 met Confessions on a Dance Floor. Dat mag Dua als een compliment zien, want dat is toevallig mijn favoriete Madonna-album

Wist je dat de hoes ook geïnspireerd is door Madonna? Zoek maar eens op Madonna Versace campagne 1995, dan kom je wat foto's tegen die de inspiratie voor deze albumhoes waren.

avatar van MIAB
Ik begin echt een fan van Dua Lipa te worden. Haar eerste album vond ik al fantastisch, maar deze is zo mogelijk nog beter. Heerlijk pop 80's dance mix. 4,5*

Future Nostalgia (3:04) --- 3,5
Levitating * (3:23) --- 3,5
Un Dia (One Day) * (3:51) --- 4,5

avatar van Johnny Marr
Johnny Marr schreef:

Graag wil ik hier op terugkomen, na het zien van Studio 2054 ben ik overstag gegaan voor Boys Will Be Boys. Toch wel een heel leuk nummer.

Zeg ik nu gekke dingen als ik zeg dat dit een toekomstige klassieker wordt en dit nu al één van de beste albums van de 20s is, samen met een how i'm feeling now?

avatar van Gretz
Johnny Marr schreef:

Nee hoor JM, je spreekt als een groot orakel Al moet je Bitterzoet en folklore nog wel even bij dit rijtje plaatsen

avatar van Gretz
MuMe:
4.01 (325) Bruce Springsteen - Letter to You (2020)
3.86 (277) Bob Dylan - Rough and Rowdy Ways (2020)
3.43 (122) Dua Lipa - Future Nostalgia (2020)

RYM:
3.46 (10677!) Dua Lipa - Future Nostalgia (2020)
3.44 (3306) Bob Dylan - Rough and Rowdy Ways (2020)
3.43 (1123) Bruce Springsteen - Letter to You (2020)

Waarom is de gemeenschap hier i.v.m. RYM zo erg gericht op oude boomermuziek?

avatar van Pinsnider
Ik durf daar na mijn publieke tuchtiging bij de nieuwe royal blood plaat niets meer over te zeggen

avatar van Monsieur'
Gretz schreef:
MuMe:
4.01 (325) Bruce Springsteen - Letter to You (2020)
3.86 (277) Bob Dylan - Rough and Rowdy Ways (2020)
3.43 (122) Dua Lipa - Future Nostalgia (2020)

RYM:
3.46 (10677!) Dua Lipa - Future Nostalgia (2020)
3.44 (3306) Bob Dylan - Rough and Rowdy Ways (2020)
3.43 (1123) Bruce Springsteen - Letter to You (2020)

Waarom is de gemeenschap hier i.v.m. RYM zo erg gericht op oude boomermuziek?

Weinig echte jonge mensen op MuMe, en de jonge mensen die er zijn zitten als ekte puristen natuurlijk niet bij een Dua Lipa album, maar bij échte muziek zoals Broes.

avatar van pureshores
Prima popplaat en de deluxe voegt voor mij niet veel toe.
Don't start now, Levitating en vooral Physical zijn voor mij de knallers, maar Break your heart en Hallucinate zijn ook fijne singles. Van de niet singles zijn Cool, Pretty please en Boys will be boys ook goed te doen, maar duidelijk minder dan de singles.

Wat Good in bed hier op doet is mij een raadsel, dat valt zo in het niet bij de rest van de plaat en dat heeft zij ook niet nodig zo'n nummer.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Lady Gaga heeft in Dua Lipa een waardige opvolger gekregen. Dua Lipa maakt een zeer gebalanceerde pop/disco plaat met beklijvende teksten en pakkende beats.

avatar van Muziekliefhebster1979
Monsieur

Volgens mij is muziek een kwestie van smaak.

avatar van Monsieur'
Muziekliefhebster1979 schreef:
Monsieur

Volgens mij is muziek een kwestie van smaak.

Was ook een knipoog, kwinkslag, korreltje zout etc.

avatar van Muziekliefhebster1979
Monsieur oefffff gelukkig

avatar van Bruce Almighty
Geprobeerd op de gok, maar wat een heerlijk popalbum is dit! Er komen ook enkele minder geslaagde nummers voorbij, zoals Pretty Please en Good in Bed, maar daar tegenover staan Don't Start Now, Physical, Love Again en Levitating(!). Die laatste blijft nog dagen door je hoofd spoken. Dua Lipa heeft een aangename stem, de 80s sfeer is aanstekelijk en de nummers beklijven gemakkelijk. Ook de overige tracks luisteren lekker weg.

De enige single die het voor mij niet zo doet is Break My Heart. Die Queen-riff is natuurlijk een ultieme 80s referentie, maar ik kan dat nummer niet luisteren zonder Another One Bites the Dust op de achtergrond te horen. Ligt er net iets té dik bovenop.

avatar van pureshores
Break my heart heeft een Need you tonight van INXS achtige "rework" toch?
Vind dat nu na 2 jaar sinds dit album ook 1 van haar mindere singles, zeker naast Don't start now en Physical stelt het minder voor.

Kom maar op met album 3

avatar van Bruce Almighty
pureshores schreef:
Break my heart heeft een Need you tonight van INXS achtige "rework" toch?

Klopt, maar blijkbaar niet helemaal intentioneel.

Geweldige no-nonsense plaat die toevalligerwijs het gapende gat vulde dat door corona ontstond. Het werd de plaat voor intieme quarantainefeestjes bestaande uit één enkele bezoeker en voor home-workout-sessies.
Daarnaast simpelweg geweldige productie en een goed mix van oude en nieuwe disco. Daarbij is Dua Lipa wat mij betreft als persoon een fenomeen: eigenzinnig, mooi, een verleidelijk goede stem en tegelijk down to earth en niet-pretentieus. Ben wel benieuwd of ze met haar huidige succes het aandurft om nog meer haar eigen koers te varen, want deze dame heeft het in zich een waardige opvolger van madonna te worden, niet voor niets haar grote voorbeeld.

avatar van Joy4ever
Hier ook maar eens aan begonnen. Ik ben een redelijk groot Taylor Swift fan en hoopte dat Dua Lipa hier iets moois tegenover kon zetten. Dat viel helaas wat tegen. Er zitten absoluut een paar sterke songs tussen maar wat ik wel heel middelmatig vind is de songwriting. Ik weet niet of Dua Lipa haar eigen teksten schrijft? Het doet echt afbreuk aan het geheel helaas.