Swervedriver - Raise (1991)

Label: Creation

1. Sci-flyer (5:12)
  2. Pile Up (3:42)
  3. Son of Mustang Ford (4:11)
  4. Deep Seat (6:04)
  5. Rave Down (5:06)
  6. Sunset (5:24)
  7. Feel So Real (4:40)
  8. Sandblasted (5:41)
  9. Lead Me Where You Dare (4:53)
avatar van orbit
Mezcal Head is een verdomd goede en complexe plaat, maar ik hoorde deze onlangs weer (op cassette godbetert!) en dit is toch ook wel een klasse apart! Veel heavier nog en wat minder toegankelijk. Maar ook een erg puike plaat! Een van de betere bands in dit genre.

avatar van andré
Ik heb het album na lange tijd ook weer eens beluisterd, en ik werd toch ook weer positief verrast. Lekkere meeslepende gitaarnoise die het beste van Amerikaanse (Sonic Youth, Nirvana, Dinosaur Jr) en Britse gitaarrock (My Bloody Valentine, Ride) in zich verenigd. 'Rave Down' doet me enigszins denken aan Joy Division. Er staan wat mindere nummers op, maar klasse-songs als 'Sci-Flyer', 'Son of Mustang Ford', 'Deep Seat' en 'Sanblasted' maken dat dubbel en dwars goed.

avatar van orbit
"Rave down" is absoluut een meesterwerkje

avatar van the viking
Zware bevalling was het om de muziek van deze cd te bemachtigen!
Enfin toch gelukt en om meteen maar met de deur in huis te vallen een heerlijke meeslepende intense cd dit die toch duidelijke verwandschap toont aan bands als Ride en My Bloody Valentine. Wel jammer is dat de stem van de zanger ook qua kwaliteit grotendeels ondersneeuwd bij het noisy gitaargeluid !
Na een eerste luisterbeurt eigenlijk geen slecht nummer kunnen ontdekken,allemaal prima songs waar vooral
Sci-flyer,Rave Down,Sunset.Sandblasted en Lead Me Where You Dare in het oog springen !
Dit laatste nummer had met wat iets meer creativiteit uitgewerkt kunnen worden tot een klassieker pur sang! Nu klinkt het een beetje monotoon,al blijft het schitterende muziek ! 4*

avatar van orbit
Op Mezcal Head is zijn stem trouwens wel duidelijker viking Ook die plaat kan ik je warm aanbevelen, eigenlijk vind ik hem ietsjes beter dan deze. Hij is helderder geproduceerd en de "rock"-invloeden zijn wat prominenter (gitaargeluid dus). Ik neig bij die plaat meer richting 4.5*.

fastpulseboy
jaaaaaaaa mooi plaatje. was ie moeilijk te krijgen? ben benieuwd waar je em vandaan hebt, een paar jaar terug kon je em vaak uit de tweedehandsbak scoren (zonde, maar ja).

avatar van Gajarigon
Is dit de beste plaat om met Swervedriver te beginnen?

avatar van orbit
Zoals ik boven al aangeef is mezcal head beter geproduceerd en klinkt dus helderder, tevens meer richting rauwe gitaarrock dan deze. Ik zou daarmee beginnen.

avatar van Gajarigon
Okay. Als soulseek nu wat zou willen meehelpen, dan komt het in orde. Bedankt hé!

avatar van orbit
Deze vandaag toevallig weer eens aan het luisteren, het valt me op dat ik af en toe zoiets heb van "jaaa, lekker nummer" terwijl andere nummers me relatief koud laten. Dit is toch geen niveau ala Ride of MBV
Als de hele plaat zoals Deep Seat en Rave Down was geweest zou het er meer in de buurt komen. Verlaag stem naar 3.5*

avatar van dix
dix
swervedriver - loeiharde gitaren strakke ritmes.

een decade geleden was het altijd moeilijk kiezen tussen dít en iets van Bailter Space.

En dat is nu nog steeds moeilijk.

Charles Manson
was dit geen neonazi band?

sxesven
Nee, dat was Skrewdriver.

avatar van ariedirk
Ik krijg bij het nummer Son of Mustang Ford sterk de indruk dat die gast van Sonic Youth zingt. Kan er nergens iets over terugvinden. Weet iemand hier meer van?

In het debuutalbum zit veel meer pit dan hun latere releases. Ook een stuk dromiger. Luister dit album in het geheel en laat je meeslepen...

5 *

avatar van evil23
De ge-remasterde versie van Raise is een echte aanrader voor de nostalgische (Swervedriver) muziek liefhebber niet alleen klinkt het opgepoetste album bijzonder goed, ook de bonustracks : Hands, Andalucia, Kill The Superheroes en Over ( de 2 laatste tracks afkomstig van de verzamelaar Juggernaut Rides) zijn een mooie aanvulling op de slechts 9 songs die het origineel telt. Turn On the volume, and enjoy the ride!

Blijft prachtig.
Nu genietend id Alpen van Sandblasted en Son of Mustang Ford, ook de 4 eps van de singles zijn prachtig.
Beetje vergeten maar niet door mij!

Voor de vinyl adepten fantastisch nieuws!
Raise is nu ook heruitgebracht op transparant rood vinyl, vanmiddag meteen meegenomen bij Concerto.

Heel blij mee!!!

avatar van Helicon
Al wel bekend met mezcal had, maar nog niet. Tot nu. Donders fijne shoegaze. Lekker gruizig. Effe m'n boxen hydrateren

orbit schreef:

OK het is 16 jaar geleden maarrr Raise is wel ff een stukje rauwer dan Mezcal Head, die is idd beter geproduceerd (en Duel is zo verschrikkelijk mooi) maar dat vind ik ondergeschikt.