José Feliciano - Behind This Guitar (2020)

1 stem

Puerto Rico
Label: Anthem

1. I'm America (4:29)
  2. Behind This Guitar (4:24)
  3. The Itch (4:58)
  4. Love One Another (4:10)
  5. Smokey Places (5:11)
  6. Just Because (3:24)
  7. The Chain (4:46)
  8. Feliz Navidad [New Version] (3:07)
avatar van E-Clect-Eddy
De stem van José Feliciano is nog steeds heel herkenbaar maar ondertussen hoor je dat de jaren die weggestreept zijn tot aan zijn 74e levensjaar.

Het album opent nog heel mooi ingetogen met heerlijk spel op de akoestisch gitaar maar helaas wordt de rest van het nummer door de productie een compleet andere kant opgetrokken. Dat spel op de akoestische gitaar komt gelukkig regelmatig terug, is tenslotte ook zijn visitekaartje. Hier en daar bijgestaan door een gitarist die doet denken aan Carlos Santana.

Een nummer als Behind This Guitar lijkt hem over hemzelf te gaan maar zover ik kan nagaan zijn het allemaal covers met uitzondering van de afsluiter.

Zijn cover van Fleetwood Mac's The Chain gaat hem nog prima af, ondanks zijn leeftijd kan hij nog aardig een strot openen.

De nieuwe versie van zijn grootste / bekendste hit is minder uitbundig / feestelijk en wat mij betreft wat beter verteerbaar.

Was een beetje gewend geraakt aan krasse knarren die op leeftijd nog een prima album afleveren, deze van José komt dan wat gewoontjes over. Maar het is ook het soort muziek die ik niet vaak spontaan op zet, dus eigenlijk ook niet aan mij besteed. Hoopte op een meer ingetogen Folky / Folk Rock album.