S10 - Snowsniper (2019)

met Jayh

2. Alleen (3:16)
  3. Sorry (2:53)

met Willem

4. Laat Mij Niet Gaan (3:10)
  5. Toxic (2:44)
  6. Wat Is Real (3:15)

met Yung Nnelg

7. Al Lang Niet Meer Mij (3:34)

met Kraantje Pappie

8. Diamonds Interlude (1:15)
  9. Diamonds (3:25)
  10. Lies (2:58)

met Sor

11. Snowsniper Interlude (1:16)
  12. Snowsniper (3:09)
  13. Zo Zijn (2:17)
  14. Kijk Me Aan (2:44)
  15. STFU (1:40)
  16. Wacht op Mij (7:19)
avatar van sinusfiction
Fijn dit, had ik niet zien aankomen. Ik heb eigenlijk niet veel met NL hiphop, maar dit kan me prima bekoren. Fijne stem en flow, diepere teksten dan de gemiddelde NL hiphop act en een goeie productie. Dat het hier en daar wat standaard is qua muzikale ondersteuning, so be it.

avatar van judgepaddy
Net gezien op Pauw en maakte indruk.
Zo alleen met gitaar en wat electronica kwam ze bijzonder goed uit de verf.
Productie van deze album is mij wat te overvloedig maar haar talent valt niet aan te ontkomen.
Gaaf!!

avatar van Trephine
sinusfiction schreef:

Dit is eigenlijk exact wat ik ook van dit album vind.
Klinkt fijn, teksten zijn - zeker voor hedendaagse NL hiphop - bij vlagen erg sterk.
Ik kom alleen iets lager uit in waardering omdat ik gewoonweg niet kan wennen aan dat autotune-geluid.
Zonder autotune zou ik hoger uitkomen

avatar van Kos
Kos
Dit is inderdaad typisch hiphop voor niet-hiphop liefhebbers.

Ik verwacht dat S10 met dit album wel de top in schiet als het gaat om Nederlandse hip hop. Ook ik kan niet wennen aan die autotune maar toch past het bij haar muziek en stem. Heb haar live gehoord op 3fm en ze heeft enorm veel talent, kan een hele grote gaan worden. Moet zeggen dat de autotune haar stem niet per sé vervormt.

Heb hoge verwachtingen naar hoe ze het komend jaar gaat doen, staat onder andere woensdag 25 maart in Carré dus ben benieuwd!

avatar van thomzi50
Kos schreef:

Ik vind het ook sterk

avatar van Monsieur'
Nieuw album Vlinders komt uit op de 13e. Ik zag Stien (S10) in de Waalse Kerk optreden. Ontwapenend en ultra getalenteerde artieste. Op Snow Sniper legt ze de fundatie van een hopelijk rijke carrière. Echt een artieste die zichzelf niet in één genre plaatst. Het nummer Achter Ramen van het nieuwe album is al uit en toont ook de groei die ze doormaakte. Ontzettend benieuwd naar het nummer Crystal Clear dat op het nieuwe album staat, live stond dat echt als een huis.

Maatje Sim Fane is op de nieuwe release ook weer van de partij, dat wordt genieten!

Kos schreef:
Dit is inderdaad typisch hiphop voor niet-hiphop liefhebbers.

Of dat echt zo is weet ik niet, maar voor mij gaat dat zeker op. Ik heb het momenteel ook met heel veel Italiaanse acts die ook zo klinken (inclusief autotune waar ik normaal niet zo'n liefhebber van ben). Is het het elektronische randje? Geen idee.

Nadat ik Vlinders langzaam op me heb laten inwerken werd het tijd voor Snowsniper en die had minder tijd nodig, waarschijnlijk gewenning.

Ga ik ooit een groot liedhebber worden van hiphop?! waarschijnlijk niet, maar zo af en toe dit soort uitstapjes, geschikt voor niet-hiphop liefhebbers, zijn best lekker. Nu kijken of ze ook weet te scoren op het Eurovisie-podium.

avatar van MIAB
Ik vind S10 een interessante zangeres. "Adem je in" was voor mij de introductie met S10. Ik hoorde voor het eerst de versie met ene Kevin en nog wat andere rappers. De stem van S10 bleef echer hangen en dat maakte me nieuwsgierig. Ik vind haar stem fantastisch, maar in sommige nummers trekt ze een vervelend accentje op en autotune hoeft van mij echt niet. Net debuut 3*

Insane (4:24) --- 2,5
Kijk Me Aan (2:44) --- 4,0
STFU (1:40) --- 3,0
Wacht op Mij (7:19) --- 3,5

avatar van Riffhard
Luister ik naar andere muziek als ik dit opzet? Als je zo pril in je carrière al een hele dikke auto tune nodig hebt. Tja. En dan durft iemand verderop dit ook nog hiphop/rap te noemen. Allemachtig. Pete Philly & Perquisite dat is hiphop van Nederlandse bodem.

Iemand kan dit fantastisch mooi vinden, maar ik ga heel slecht op doen alsof je verstand van muziek hebt en het gaat duiden zonder echt te weten waar je het over hebt.

avatar van Arrie
Riffhard schreef:
l
Tsja, dit is gewoon hiphop, ondanks dat het heel anders dan Pete Philly & Perquisite is. Beetje raar om het te vergelijken met hiphop van twintig jaar geleden en te zeggen dat het daarom geen hiphop is. Gelukkig blijft het genre zich ontwikkelen.

Een onderdeel van moderne hiphop is autotune. Dat heeft men dus niet 'nodig', dat gebruikt men uit artistieke overwegingen. Net als een effect op je gitaar bijvoorbeeld. Hoef je niet mooi te vinden. Maar als je denkt dat dit geen hiphop is en ze autotune gebruikt omdat ze het nodig heeft, dan heb je toch wat ontwikkelingen in het genre gemist.

Is niet erg maar wel jammer dat je dan net doet alsof jij er verstand van hebt en anderen niet. Ik ben wel benieuwd naar jouw verdere referentiekader wat betreft moderne hiphop.

avatar van Monsieur'
Riffhard schreef:

En ik ga heel slecht op op andere mensen hun muziekkeuze neerkijken en dat dan gaat duiden alsof jíj wel verstand hebt van muziek. Welkom op het grote boze internet knul, niet iedereen werkt bij de OOR, puristje.

avatar van Faalhaas
judgepaddy schreef:
Net gezien op Pauw en maakte indruk.
Zo alleen met gitaar en wat electronica kwam ze bijzonder goed uit de verf.

In deze setting vind ik haar ook het best. Meer organisch dan op het album.

Al die autotune en andere effecten op haar stem hadden wat subtieler gekund. Neemt niet weg dat ze veel talent heeft.